Malakka; de koningin op audiëntie bij ons?

In 2011 waren we voor de eerste keer in Maleisië. We maakten een rondreis door Kuala Lumpur, Malakka en Maleisisch Borneo. Malakka was voor ons een luie en culturele bestemming; vooral relaxen in het hotel en te voet de stad verkennen. Maar toch zijn er aardig wat bijzondere dingen gebeurd in Malakka..!

Malakka is een stad in Maleisië. Ooit was Malakka een Nederlandse kolonie. Daarom zijn er veel oud-Nederlandse gebouwen in Malakka te vinden, zoals een molen en een kerk.

De binnenkomst in ons hotel
WOW, wat een grandioze binnenkomst. Reusachtige lampen hingen in de grote receptie. Een bakkerij, een patisserie; in het hotel ontbrak werkelijk niets.
Er was alleen een “minpuntje”: onze kamer was vijf minuten te laat klaar… De schoonmakers waren nog niet klaar met onze kamer, toen we incheckten. Wij vonden dat niet zo’n groot probleem, maar de mensen die in het hotel werkten vonden blijkbaar dat ze dat niet konden maken. In de tijd dat zij aan het stressen waren om een kamer waar we iets langer op moesten wachten, zaten wij gratis luxe broodjes en koekjes te eten in een hal. Het personeel vond dat het écht niet kon ons nog dezelfde kamer te geven als die we hadden geboekt, dus gaven ze ons de presidential suite op de 21e verdieping. We wisten niet dat er zúlke luxe en grote kamers bestonden..! Een bad waar je met vijf personen in kon liggen (en ondertussen televisie kon kijken 🙂 ), glazen wanden in de hele kamer met een supermooi uitzicht. De kamer was zo groot dat je er verstoppertje kon spelen(zonder snel gevonden te worden). Elke dag werden er verse bloemen op de kamer neergezet en werd de fruitschaal bijgevuld. Onze dag kon niet meer stuk…
We gingen naar het zwembad. Oók al zo groot, en lekker warm! Wat vervelend toch 🙂 Uitrusten in Malakka na een bruisende stad als Kuala Lumpur kon in dit hotel zeker!!

Bijzondere gasten in het hotel…
We waren inmiddels al even in Malakka. Vanuit de stad liepen we terug naar onze kamer. Er viel ons alleen wel iets op: voor de liften lagen rode lopers. Waarom? Geen idee.
Eenmaal in onze kamer zagen we dat de ene limousine na de andere (met daaromheen politieauto’ s) stopte voor ons hotel. We besloten tóch maar even een kijkje te nemen in de receptie en we gingen zitten in een van de vele lounges.
Al snel kwamen er twee vrouwen naar ons toe. Wat bleek; de burgemeestersvrouw en de minister kwamen even een praatje met ons maken. Maar, zij waren niet de reden voor al deze beveiliging. Toen er nog een vrouw aan kwam lopen, vertelde de minister ons al snel dat de koningin van Maleisië in het hotel kwam logeren. Wij gingen dus gelijk staan, zo’n belangrijke vrouw moet je natuurlijk gelijk een zitplaats aanbieden. We wisten eigenlijk niet zo goed hoe we moesten reageren, maar de koningin reageerde volkomen normaal. We mochten zelf gaan zitten, en ze begon met ons te praten, over Nederland en over onze vakantie. De koningin zei dat ze ons eigenlijk een hand wilde geven, maar dat kon niet, want ze was een beetje ziek. Ze wilde niet dat wij tijdens onze vakantie ziek zouden worden. Terwijl we aan het praten waren werden we aan alle kanten gefotografeerd.
Het was dus een hele bijzondere dag, en sowieso een heel bijzonder verblijf. En… we hebben ook nog eens het landelijk nieuws gehaald.

koningin

Nog vragen of opmerkingen over Malakka (Maleisië)? Laat een berichtje achter!

One Reply to “Malakka; de koningin op audiëntie bij ons?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s