Vijf redenen om naar Kenia te gaan

In 2012 zijn wij in de zomer drie weken naar Kenia geweest. Een prachtig Afrikaans land, vol heerlijke kusten, prachtige natuur en indrukwekkende cultuur. Hebben de plaatjes op Google je nog niet overgehaald om naar Kenia te gaan? Lees dan dit artikel! Wij geven je nog vijf redenen om naar Kenia te gaan.

1. De prachtige natuur

Tja… Dit punt mag natuurlijk niet op het lijstje ontbreken. Kenia is het land van op Safari gaan. Het land van de big five. Het land van mooie zonsondergangen in een National Park. Het land van rennende zebra’s en lange giraffes. Onder water prachtige vissen.
De natuur in Kenia is zo onwaarschijnlijk mooi, dat het allemaal wel een film lijkt.
In Kenia is het ook mogelijk om een zeesafari te doen. Dit doe je tijdens eb, en dan zie je allemaal zeedieren liggen, als; zeekomkommer, zeespin, zeester en de zee-egel.

Leeuw.jpg
Tsavo East en -West zijn ontzettend mooi om te bezoeken, net als Simba (=leeuw) Hills.

2. Lekker eten

Over het eten in Kenia kunnen we vrij kort zijn; het is gewoon heerlijk.
De Keniaanse specialiteiten zijn superlekker om te proeven. De groentes zijn vers, en alles is goed gekruid. Mocht je ondanks het plaatje hierboven toch nog zin hebben in vlees, ook dit is goed gemaakt in Kenia.
Naast alle Keniaanse specialiteiten zijn de Kenianen ook erg goed in het maken van Westerse gerechten. Dus mocht je toch niet zo houden van al dat Afrikaans goeds, kan je altijd nog kiezen voor een patatje of een pizza!

“Mocht je toch niet zo houden van Afrikaans? Kies dan voor pizza of patat!”

3. Interessante cultuur

In Kenia heb je een hele aardige, interessante bevolkingsgroep, de ‘Masai’. De Masai kennen we als het volk met de rode jurken, die erg hoog kunnen springen en met leeuwen vechten. Dat laatste mag nu niet meer van de regering, gelukkig, maar het is nog steeds heel bijzonder om op bezoek te gaan bij een Masaidorp. De mensen laten je met alle liefde hun huisjes zien, en showen maar al te graag hoe je vuur maakt.

masai
Masai (gespecialiseerd in het maken van vuur)

4. Aardige mensen

Kenianen zijn heel aardig. Het is een beleefd volk, altijd wil zin in een feestje. Ze zijn erg getalenteerd, het zijn echte alleskunners. Wijzelf houden erg van dansen, en de Kenianen ook, dus dat kwam super goed uit! De Kenianen zijn daarnaast ook heel behulpzaam, als ze kunnen willen ze zeker helpen. Ze vertellen graag over hun land en maken je vakantie graag compleet door een extra uitstapje of etentje.

5. Strand

Kenia ligt aan zee. Er zijn dan ook veel hotels die pal aan het strand liggen. Ook het strand is een cultureel uitstapje, aangezien er veel mensen uit Masaistammen rondlopen. Mooi om te zien!
Maar daarnaast kan je ook prima zwemmen vanaf het strand. Pas wel op met tours die je een snorkeltocht in de open zee aanbieden. Er is namelijk een stroming onder water. Dit is leuk voor ervaren zwemmers, maar minder leuk als je niet zo houdt van stroming, of met kinderen reist.

Nog steeds niet overtuigd? De vliegtickets naar Kenia zijn ook relatief goedkoop… En de hotels zijn ook al zo mooi!

Heb jij nog een andere reden om naar Kenia te gaan? Laat het weten!

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s