Popeye Village; vergane glorie of een leuk dagje uit?

De een noemt het een touristtrap, de ander noemt het een superleuk dagje uit. Moet je Popeye Village op Malta nu wel of niet bezoeken? Wij presenteren vier redenen om Popeye Village wel en niet te bezoeken.

Waarom je Popeye Village wél moet bezoeken (met kinderen):

1. Animatieteam
In het park loopt een animatieteam rond, die liedjes zingen/playbacken en dansen op de muziek van de Village People. Daarnaast voeren ze een toneelstuk op en gaan ze (gratis) met kinderen en oudere fans op de foto. Super goed voor de verbeelding, natuurlijk!

2. Het uitzicht
Popeye Village ligt aan zee. En nee, niet zo’n grijze zoals we die in Nederland kennen, maar een super turquoise zee. Wauw. In de zee liggen ook een paar idyllische bootjes, en hiermee kan je door de baai varen (dit kost wel geld) Als je wil kan je ook in de zee zwemmen.

“In de zee liggen ook een paar idyllische bootjes, waarmee je door de baai kan varen.”

3. Vakantiegevoel
Een kinderfunpark, een animatieteam, minigolf, muziek van de Village People, een restaurant, zon, zeeligging… Dit klinkt toch als het ultieme vakantiegevoel? Malta is niet zo groot, dus je bent ook niet de halve dag onderweg om er te komen. Ook perfect als het een ochtendtje slecht weer is dus!

4. Filmset
De film Popeye is hier opgenomen, dus je loopt over een voormalige filmset. Heel interessant! En die huisjes zijn ook al zo mooi om te bekijken… Ze zijn met precisie gemaakt, met oog voor detail. Vind je het leuk om meer te horen over de geschiedenis van Popeye? Of over hoe een filmset precies werkt? Ook dan ben je aan het juiste adres.

Waarom je Popeye Village niet moet bezoeken (met kinderen):

1. Kinderen kennen Popeye niet meer
Kinderen kennen Popeye niet meer, en zullen alles dus niet herkennen. En terwijl de ouders misschien enthousiast meezingen met YMCA, zitten de kinderen de tijd misschien wel uit tijdens het toneelstukje.

“Kinderen kennen Popeye niet meer. Ze zitten de tijd in het park uit.” 

2. De prijs
Als je €10,- p.p te veel vindt voor een dagje uit, is Popeye Village iets te duur. De kinderen krijgen wel korting, voor hen is de toegang €8,-. Je krijgt er misschien niet heel veel voor terug, hoewel er ook mensen zijn die Popeye Village juist heel erg leuk en veelzijdig vinden.

3. De boottocht duurt niet lang
En dan moet je er nog voor betalen ook. En dat terwijl je al een kaartje hebt betaald. Oh, en dat kinderfunpark? Dat heeft niets te maken met Popeye zelf. Kunnen we net zo goed in Nederland een keer naar Superfun of de Efteling.
Een boottochtje kan in de hitte super verfrissend zijn. En een kinderfunpark is toch sowieso leuk voor de jonge reisgenoten? Of denken jullie daar anders over? 😉

CIMG8112.JPG

4. Restaurant
Ja, oké, er is een restaurant. Maar om nou te zeggen dat alles daar goed geregeld is… Het duurt lang voor je een plaatsje krijgt en je er is niet veel keuze. Tenzij je van patat en pizza houdt. Dan is het lekker. Je kan trouwens ook niet rustig zitten. Je hoort overal muziek van de Village People.
Er zijn ook wel andere gerechten verkrijgbaar in het dorp, verwacht echter geen vier (+) sterren restaurant.

Onze mening
Popeye Village is een leuk dagje uit, zeker met (jonge) kinderen. De voordelen wegen voor ons zwaarder dan de nadelen. De weg er toe is mooi, en de zee bij Popeye Village is prachtig! Het dorpje zelf biedt verschillende attracties aan, en het animatieteam gaat heel leuk met de kinderen om. Wij vonden het leuk om door een voormalige filmset te lopen en te horen over hoe de film is opgenomen.
Maar…, zie jij meer nadelen dan voordelen? Dan is is het dorpje niet de moeite waard natuurlijk en kan je je dag beter ergens anders aan besteden.

Wat is jouw mening over Popeye Village? Laat het weten!

Één reactie Voeg uw reactie toe

 1. Eline schreef:

  Hé,
  Malta is erg leuk om te bezoeken, maar zeker niet aleen hierom, maar ik moet zeggen…. Ga er niet heen voor het heerlijke eten. Het enige wat ze echt goed kunnen is pizza maken. Ga er heen voor haar prachtige kerken, oude steden, prehistorische tempels, misterieuze lijnen in een rotsachtige grond, ondergrondse tunnes die door de kruisvaarders van Malta in gebruik waren, maar ook nog in WWII werden gebruikt als schuilkelders.

  Zoals je mischien al wel door hebt, ik hou van historie, dus dit was echt heel leuk om te doen! Het was zeker de moeite waard om daar twee weeken rond te lopen.
  Groeten,
  Eline

  Ps: hoe gaat t met Charly? 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s