Wat je moet proeven op een drijvende markt

In Thailand zijn er verschillende drijvende markten. Een van de bekendste is Damnoen Saduak, een markt op zo’n twee uur rijden van Bangkok. Op deze markt kan je veel dingen kopen, maar ook veel Thais eten proeven. Maar welke (kleine) gerechten mag je niet overslaan? Hieronder een overzicht!

 Sateh

In heel Thailand kan je genieten van sateh, een vleesgerecht wat iedereen in Nederland wel kent. Alleen zijn de stukjes kip/varken/rund kleiner dan in Nederland, en is de eventuele pindasaus zelfgemaakt.
Voor de vegetariërs onder ons; op de drijvende markt kan je gerechten bestellen waar geen vlees in zit, maar tofu. 

Coconut Icecream en een Chang biertje

Dit spreekt eigenlijk wel voor zich. Mocht je het erg warm hebben, is een ijsje natuurlijk altijd goed. En voor de volwassenen die houden van een biertje; ook Chang is verkrijgbaar op de drijvende markt.

Gebakken banaan en mais

In Nederland kent iedereen de gebakken banaan als een bijgerecht van de Chinees. Het bestaat in ons land uit gefrituurde banaan met zelfrijzend bakmeel en poedersuiker. In Thailand ziet men de gebakken banaan toch even iets anders. Daar bestaat het uit een banaan die een tijdje boven een vuurtje heeft gehangen, met honing erover heen. Heerlijk!
Daarnaast kan je ook nog een maiskorf kopen en deze heerlijk opeten in de boot.

CIMG0349

Coconut Pancake

Eigenlijk zijn dit gewoon poffertjes, alleen zit eraan de binnenkant kokosnootmelk. Doordat de poffertjes een tijdje op het vuur hebben gelegen, is de kokosmelk een soort pudding geworden. Héél lekker!

Vers fruit

Tja… dit is natuurlijk een inkoppertje, maar het fruit in Thailand is nou eenmaal super lekker. Niet alleen de bananen, die overigens kleiner zijn dan in Nederland, maar ook andere vruchten. De mango is er super zoet, net als de longan, ramboetan, drakenfruit, rozenappels en de mangosteen. Ook de durian wordt verkocht, maar daar zijn wij niet zo’n grote fan van (en het stinkt ook enorm 😦 ).

“Ook de durian wordt verkocht, maar daar zijn wij niet zo’n grote fan van.” 

Pad Thai

Dit is een gerecht dat vaak bestaat uit door gebakken rijstnoedels, met ei en vlees (kip of garnalen). Daarnaast worden er ook nog wat lokale specialiteiten aan toegevoegd. Er zit ook een soort sausje overheen, en deze zorgt voor de echte Thaise beleving.

Pekingeend

Wij vinden dit niet heel lekker en we vinden het ook een beetje zielig voor de eendjes 😉 , maar mocht je houden van eend, dan ben je op de drijvende markt op de goede plek!

Wat is jouw favoriete ‘Drijvende Markt gerecht’? Laat het weten! Heb je nog vragen? We beantwoorden ze graag… 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s