Wij gaan op reis en nemen mee…

Wij beginnen altijd ruim van te voren met het inpakken van de koffers en de rugzakken. We hopen altijd dat we zo min mogelijk vergeten. Er zijn een paar dingen die wij, naast alle kleren en toiletsspullen, altijd meenemen op reis. Zeker, als we naar een ver (vaak Aziatisch) land gaan. Deze dingen moet je niet vergeten als je -voor het eerst- een (verre) reis maakt.

1.   Muggencrème: wij nemen sinds kort geen DEET meer mee, maar een andere soort muggencrème. Binnenkort kan je hier meer over lezen op ons blog.
2.   Desinfectie handgel: zonder zeep en water je handen kunnen wassen is erg fijn en hygiënisch. Zeker in een minder ontwikkeld land.
3.   Pet: ondanks dat het niet altijd even lekker zit, is het wel verstandig om als de zon fel schijnt een pet op te doen. Vooral om zonnesteek te voorkomen.
4.   Multioplader/USB-oplader: dit ding gebruiken wij om meerdere apparaten tegelijk op te laden. Als je meerdere mobiele telefoons mee hebt en maar een wereldstekker, is een multioplader hebt echt aan te raden.
5.   Extra geheugenkaartjes: het zal je maar gebeuren. Ben je halverwege de vakantie en is je geheugenkaartje vol, waardoor je geen foto’s meer kan maken. Geen stress, vanaf nu neem je gewoon een extra kaartje mee.
6.   Vliegenmepper: je kan ook kleinere vliegenmeppers kopen, die makkelijk in de rugzak passen. Zo kan je jezelf beschermen tegen muggen (en eventueel vliegen).
7.   Pareo’s en sjaals: kan je als handdoek gebruiken. Maar het helpt ook tegen de zon. Als je een heilige plaats bezoekt is een sjaaltje om je schouders te bedekken wel zo respectvol.
8.    Oude smartphone: in een oude smartphone kan je een simkaartje doen van het land dat je bezoekt. Zo kan je goedkoop sms’en, bellen en internetten.
9.   Tempelbroek/harembroek: een hele luchtige broek die je aantrekt in een heilig gebouw of een heilige plaats. Natuurlijk helpt het ook tegen de zon. Deze broeken kan je in veel (vaak Aziatische) landen ook voor weinig geld op de markt kopen.

IMG_20160503_191032.JPG
Multioplader

10.   Pringlesbussen: als je deze bussen helemaal hebt leeggegeten, bewaar ze dan goed. Als je een breekbaar souvenir hebt gekocht kun je deze inpakken met kranten en in de bus stoppen. Zo is de kans groot dat het beeldje heel blijft.
11.   Een etui/tasje met daarin een Zwitsers zakmes, zeepje, schuurspons, afwasmiddelen en een aansteker. De aansteker nemen wij altijd mee, terwijl we beide niet roken. Een aansteker kan altijd van pas komen, bijvoorbeeld om een vuurtje te maken.
12.   Medicijnen: hier komt ook nog een apart artikel over. Veel mensen vergeten blarenpleisters, en die zijn juist belangrijk. Op reis loop je veel en zijn er ook niet altijd blarenpleisters te koop.
13.   Wasknijpers: om je natte spul op te hangen, of om je handdoek vast te maken aan je ligbed op het strand.
14.   Opblaaskussen: voor in het vliegtuig, de trein of voor op het strand.
15.   Rietjes: handig als je met kinderen reist. Als er alleen maar blikjes of flesjes zijn kunnen ze zich niet openhalen aan scherpe randjes.
16.   Zakjes: als je wagenziekte (e.d.) hebt. Maar je kan er ook eten in bewaren.

IMG_20160503_191756.JPG
Andere handige dingetjes

Andere dingen die wij wel eens meenemen, maar niet echt een must zijn om mee te nemen zijn:

1.   Zakdoekjes of verfrissingsdoekjes. Deze kan je ook gebruiken als wc-papier.
2.   Pepermuntjes of dropjes. Lekker, maar ook handig als iemand in je reisgezelschap suiker nodig heeft. Dextro werkt ook goed.
3.   Aftersun.
4.   Wereldstekker (ligt eraan naar welk land je gaat).
5.   Afritsbroek, fleece en vest, ondanks dat je naar een warm land gaat.

Welke dingen mag je ook niet vergeten als je op reis gaat? Laat het weten!

5 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s