Wanderlust Tag

Op de site van Marcella Molenaar kwamen wij de tag Wanderlust tegen. Bij deze tag vertel je iets over jezelf en over reizen. Nadat we het enthousiaste verhaal van Marcella hadden gelezen, vonden we dat het ook wel tijd wordt om zelf ook de tag in te vullen. En dat hebben we geweten! Het was nog best moeilijk om keuzes te maken!

1. Your most treasured passport stamp?

In 2013 hebben wij een rondreis gemaakt door Maleisië en Indonesië. Nadat we Maleisië hadden bezocht, vlogen we naar Sumatra om hier een tocht te maken door de jungle en te relaxen aan het Tobameer.
Toen we aankwamen op het vliegveld van Medan, merkten we al snel dat het vliegveld nog niet zo lang open was. Het was rustig, maar dat niet alleen. Zo ongeveer het hele vliegveld stond nog in de verf! Er waren geen prullenbakken, geen toiletten en de douaniers vonden een nieuw vliegveld ook wel even wennen. Ze vergaten zelfs om een stempel in ons paspoort te zetten. Daarom hebben we ze zelf even geholpen met de stempels. Door deze ervaring is de stempel van Indonesië onze favoriete stempel. Het visum van Indonesië is trouwens ook erg mooi! Alleen hiervoor zou je al naar Indonesië gaan!

2. Can you recite your passport number from memory if asked?

Hierop is het antwoord heel simpel: nee. Wij onthouden dit soort dingen gewoon niet zo goed. Alleen telefoonnummers kunnen we onthouden, maar dat is wel zo ongeveer het enige… Als we ons paspoortnummer nodig hebben, halen we ons paspoort er gewoon even bij. Net zo makkelijk!

CIMG5579
Zonsondergang op het strand van Sri Lanka

3. Preferred method of travel; planes, trains or automobiles?

We vinden het heel moeilijk om ons favoriete vervoersmiddel te kiezen. Een vliegtuig is heel fijn om snel (en ver) ergens te komen. Maar, een roadtrip maken met de auto vinden we ook heel leuk! We ervaren dan altijd zo’n ultiem vrijheidsgevoel!
Aankomende zomer gaan we onder andere naar Vietnam. Daar gaan we ook met een nachttrein van Hanoi naar Hué. Dit lijkt ons enorm gaaf! Net als de Trans Mongolië Express, overigens. Het lijkt ons geweldig om die treinreis te maken!

4. Top 3 travel items?

Met stip op één staat het fototoestel! Op vakantie kom je zulke mooie dingen tegen, en het is natuurlijk superleuk om die ook nog even vast te leggen. Zo heb je een blijvende herinnering!
Ook nemen we altijd onze snorkelspullen mee (snorkel, flippers, duikbril) en een schrift of reisdagboek waar we notities maken over de reis.
Over de spullen die wij vaak meenemen op reis hebben we een artikel gemaakt. 

5. Hostel or hotel?

Hmm. Lastig. Het ligt er gewoon een beetje aan waar je bent. In sommige landen gaan we niet per se voor de luxe, en vinden we een hostel prima. Maar in sommige landen is een hotel ook wel zo fijn. Het hoeft allemaal niet ontzettend luxe, maar een goed bed, zwembadje en een restaurant in het hotel is tijdens sommige vakanties echt heel fijn!

6. Are you a repeat visitor or do you explore new places?

Wij vinden het heel leuk om nieuwe plekken te ontdekken. Maar, als we een fantastische nieuwe plek hebben ontdekt, komen we er graag nog een keer. Dat deden we al in Maleisië, Egypte en Thailand bijvoorbeeld.

7. Do you read up on your destination (culture, history, safety) or do you wing it?

We bereiden ons vaak wel goed voor op de reis en lezen ons ook wel in. Alleen maken we NOOIT gebruik van de Lonely Planet. Veel anderen doen dat vaak wel, alleen wij vinden internet of een ander boekje net zo goed. Lonely Planet is gelijk ook zo zwaar.

afbeeldingen 302
Met een dromedaris door de Sahara

8. Favorite travel website?

We kijken zelf veel op de volgende sites: travelbysantipsthailandairbnbskyscannertravelher en de website van Marcella. Maar we vergeten vast een paar sites, want er zijn zo veel handige sites en blogs! We hebben dan ook geen absoluut favoriet.

9. Where would you recommend a friend to visit? Name city & why.

Sumatra!!! Wij zijn er nu een keer geweest, maar zouden er graag nog een keer naar toe gaan. Veel mensen slaan Sumatra over als ze een rondreis maken in Indonesië, maar het eiland is zo de moeite waard! Wij vonden Sumatra het mooiste eiland van Indonesië. Je kan meer over Sumatra lezen in ons artikel!

10, You’re leaving tomorrow, money is no object, where are you going?

Costa Rica (en stiekem ook de Galapagos Eilanden) staat al jaren heel hoog op onze bucketlist. Maar de vliegtickets er naar toe hebben we helaas nog niet goedkoop gevonden. Daardoor hebben we deze bestemmingen overgeslagen en kozen we voor goedkope tickets naar Azië. Maar, Costa Rica’s tijd komt vast nog wel. We willen er graag naar toe voor de prachtige natuur. Een meerdaagse jungletocht lijkt ons echt geweldig daar!

Ben jij het eens met onze keuzes? Of heb je een vraag aan ons? Wil je ons taggen? Laat het weten! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s