Wishlist #1 | Loes

Het is eindelijk weer zover; Columbus Reismagazine valt weer op de deurmat. Snel scheur ik het plastic die om het tijdschrift zit eraf, om vervolgens urenlang weg te dromen bij de prachtige bestemmingen uit de artikels. Mijn wishlist wordt steeds langer… Hieronder vast de eerste zes punten van mijn wishlist!

1. Berlijn, Duitsland

Het lijkt misschien gek, maar ik ben nog nooit in Berlijn geweest. Dit terwijl het mij juist zo’n ontzettend gave stad lijkt. De muur, de graffiti, de sfeer, het lijkt mij allemaal een grote beleving! Berlijns tijd komt zeker weten, dat staat vast!

berlijn
Berlijnse Muur (bron: pixabay.com)
2. Arabisch leren

Het lijkt mij dus echt te gek om Arabisch te kunnen. Wel ontzettend moeilijk natuurlijk, maar goed, waar een wil is, is een weg. Al kan ik alleen maar een paar basiszinnen, dat lijkt me al heel leuk! Stiekem wil ik ook nog Zweeds leren, omdat dat familie woont. Dat moet trouwens wel lukken, ik kan het al lezen en verstaan (als er langzaam wordt gepraat 😉 ).

3. Nepal

Prachtige natuur, hele lieve en mooie mensen, een rijke cultuur en de Mount Everest. Nepal staat al heel lang op mijn wishlist. De foto’s die ik heb gezien van Nepal zijn zo betoverend, dat ik dat een keer met mijn eigen ogen wil zien. Wil beleven. Want volgens mij bezoek je Nepal niet, je beleeft het.

‘Je bezoekt Nepal niet, je beleeft het.’ 

4. Carnaval in Rio de Janeiro

Carnaval in Rio lijkt een groot feest! Volgens Braziliaanse familie is het dat ook! Overal prachtige kleuren, muziek en dans, lekker eten en feestende mensen. En als ik dan toch ooit tijdens Carnaval in Brazilië ben, dan wil ik ook wel gelijk even naar de Amazone, om gifkikkers, capibara’s en doodshoofdaapjes te zoeken!

Revellers of the Unidos da Tijuca samba school participate in the annual Carnival parade in Rio
Carnaval in Rio de Janeiro (bron: nationalpost.tumblr.com)
5. Slapen in het ijshotel, Zweden

Het bed van ijs, het plafond van ijs, de vloer van ijs… Het hele hotel is van ijs! Ik denk dat het een hele bijzondere ervaring is om te slapen in het ijshotel. Lekker koud, maar wel knus. En vooral heel apart.

6. Uyuni zoutvlakte, Bolivia

Deze zoutvlakte lijkt me magisch, sprookjesachtig. Fantastisch om te bezoeken. Toen ik de foto’s zag, was ik gelijk om! Als je in de zoutvlakte overnacht, slaap je in een hotel gemaakt van zout… Geweldig toch?!

bolivia
Zoutvlakte in Bolivia (bron: boomsbeat.com)

De afgelopen jaren heb ik ook enkele dingen kunnen afvinken van mijn wishlist. Ik ben echt bevoorrecht dat ik deze dingen heb mogen zien of doen. Daarom hierbij ook een kort lijstje van dingen die ik al heb mogen bewonderen;

  1. Een helikoptervlucht boven de Grand Canyon, Amerika
  2. Wilde Orang-Oetans zien op Sumatra en Borneo
  3. Op een sneeuwscooter over besneeuwde ijsmeren in Noorwegen
  4. Prachtige steden en wonderlijke druivenvelden bekijken in Toscane, Italië
  5. Borobudur beklimmen op Java, Indonesië
  6. Een kunstreisje door Barcelona, Spanje

Wat staat er op jouw wishlist? En wat heb je al af kunnen strepen? Laat het weten! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s