Voorbereiding Florida

Anderhalf jaar geleden kwamen wij voor het eerst in Amerika. Daarvoor trokken de Verenigde Staten ons gewoonweg niet. Maar toen we ons in het land verdiepten, zijn we toch gegaan. Bijna alle vooroordelen over het land klopten niet, en we waren opslag verliefd. Daarom hebben we afgelopen jaar vliegtickets naar Florida geboekt. Over drie weken zitten wij gewoon weer in Amerika! Hoe vet is dat? We hebben al veel dingen geregeld voor de reis, maar er moet ook nog genoeg gebeuren. In dit blog staat de voorbereiding van onze komende rondreis.

De Route
Wij hebben besloten om de route wel van te voren vast te leggen. Zo hebben we als we daar zijn genoeg tijd om te genieten van het land, en hoeven we daar niet nog allerlei slaapplaatsen te regelen. Daarnaast is het rond kerst ook erg druk in Florida, veel Amerikanen gaan er zelf op vakantie. Het is daarom wel fijn om de accommodatie geboekt te hebben.
We beginnen onze reis in Miami. We vliegen hiernaartoe met Air Europe, via Madrid. Het vliegtuig landt pas laat, dus we rijden direct door naar ons hotelletje. Er van uit gaande dat we doodop zijn en direct gaan slapen, staat er voor de avond natuurlijk niets gepland 😉 .
De volgende dag staan de highlights van Miami op het programma, waaronder bijvoorbeeld de prachtige graffiti-kunstwerken in de stad. Op dag twee in Miami gaan we naar het strand.

download1
Dit is toch helemaal te gek?

Vervolgens rijden we in nog geen vier uur (als we in een keer goed rijden tenminste) naar Orlando. Wij zijn absoluut geen achtbanenfans, dus pretparken slaan we over. Wel gaan we de stad zelf bezoeken en naar het Kennedy Space Centre, want daar zijn raketten en dat is natuurlijk mega interessant. Daarnaast gaan we ook nog een dagje heen en weer naar Crystal River om daar bij zeekoeien te snorkelen. Dit is ongeveer anderhalf uur rijden, en dit was zo de makkelijkste en goedkoopste optie.
Vanuit Orlando rijden we via Tampa naar Fort Myers. Hier gaan we in een paar dagen de omgeving verkennen. Strandplaatsen als Sanibel Island en Naples staan op het lijstje.
Hierna rijden gaan we naar Everglades, en vanuit daar hup door naar Islamorada, een eiland van de Florida Keys. Hiervandaan kunnen we natuurlijk verschillende Keys bezoeken. Love it!

Hotels en motels
Ook de motels en hotels hebben we al lang geleden geboekt. Zo is de accommodatie goedkoper dan dat we het pas nu zouden boeken. We slapen op de volgende adresjes:

  • Miami: Quality Inn Miami Airport
  • Orlando: Blue Tree Resort at Lake Buena Vista
  • Fort Myers: Travelodge Fort Myers
  • Florida Keys: Lime Tree Bay, Islamorada

Als we terug in Nederland zijn, zullen we vertellen hoe de motels/hotels zijn bevallen.

John Pennekamp Coral Reef Statue Park
Bij dit beeld in de zee voor Key Largo willen we gaan snorkelen

Wat nemen we mee?
Eerder hebben we al een artikel gemaakt over spullen en kleren die we altijd meenemen op reis. Ook dit keer nemen we bijna al deze dingen weer mee.
We hebben nieuwe koffers gekocht, deze zijn kleiner en lichter. Hierdoor zijn ze wat makkelijker mee te nemen. De koffers worden natuurlijk gevuld met een hele laag korte broeken, hemdjes en bikini’s.
In Florida zijn enkele ZIKA-besmettingen. Om ons goed te beschermen tegen de gevaarlijke muggen, nemen wij muggensprays mee. Muggensprays zonder DEET welteverstaan, want dat is beter voor mens en dier. We gebruiken sinds twee jaar MosquitNo producten. Over dit bedrijf staat binnenkort een artikel online, maar we kunnen nu al zeggen dat je zeker een kijkje op hun site moet nemen.

1920_mosquitnoheader
MosquitNo heeft een grote verscheidenheid aan DEET-vrije antimuggenproducten

We hebben er zo veel zin in! Nog amper drie weken en dan reizen we weer door het prachtige Amerika! Over anderhalve week komt er een nieuw blog over de verdere voorbereiding van deze reis, en dan gaat het aftellen pas echt beginnen!


Ben jij wel eens in Florida geweest? Laat het weten! We horen jullie tips en verhalen graag! 

Foto’s: BronBronBron

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Niels schreef:

    Leuke reis gaan jullie maken. Veel plezier! Van MosquitNO heb ik nog niet gehoord. Ik ben benieuwd naar het artikel 😉

    Geliked door 1 persoon

    1. loesensuusopreis schreef:

      Wij hebben er inderdaad ook veel zin in, Niels! Ben jij wel eens in Florida geweest?
      Het artikel over Mosquitno komt er snel aan; we zijn benieuwd wat je ervan vindt 🙂

      Like

Plaats een reactie