De Travelconfessions Tag | Loes

Deze keer een tag die in het leven is geroepen door Remco en Linda van Travellers of the World. Het woord confessions verklaart al gelijk waar deze blog over gaat; mijn bekentenissen met betrekking tot reizen. Zo leren jullie mij wat beter kennen én lees je dat reizen niet altijd rozengeur en maneschijn is. Ben je benieuwd waarom? Lees dan snel door!

Welk populair land trekt je eigenlijk helemaal niet zo?

Oeh, gelijk een lastige vraag. Vroeger trokken de Verenigde Staten mij totaal niet, maar inmiddels ben ik daar op teruggekomen. Het land is prachtig, de natuur adembenemend mooi en de mensen zijn ontzettend behulpzaam. Amerika staat dan ook op menig bucketlist, maar stond niet op die van mij. Onterecht, ik weet het.

Ik zou nu niet meer zo snel een populair land weten dat mij niet trekt. Daarentegen wel een eiland; Ibiza, in Spanje. Het lijkt me gewoon niet zo leuk. Ik ben wel met Suus op Mallorca geweest, dus ik weet dat de baaitjes in die omgeving echt heel mooi zijn. Maar verder? Op Ibiza gaat het toch een beetje om zien en gezien worden, denk ik. Wie weet zit ik er naast, maar aantrekkelijk vind ik dat zeker niet.

CIMG1709.JPG
De Verenigde Staten (Sequoia National Park)
Welke bekende en populaire stad lijkt je niet zo leuk?

Jakarta, Java. Deze stad hebben we ook bewust overgeslagen tijdens onze Maleisië/Indonesië-rondreis. De smog, de drukte, de viezigheid… Nee. Niet aan mij/ons besteed. Wij namen vanuit Bandung daarom ook de trein naar Jogjakarta, welke echt een leuke stad is. Daar is ook veel te zien, naar ons idee nog meer dan in Jakarta.

Welke stad is je tegen gevallen?

Ho Chi Minh City, Vietnam. In de stad zelf is niet zo veel te zien. Daarnaast is de rest van Vietnam veel authentieker. Wij sliepen destijds niet in HCMC zelf, maar ongeveer twee uur er van verwijderd, te midden van het platteland. Heerlijk! We zaten dicht bij de Cao Dai kerken en de Cu Chi tunnels, die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Hierom moet je ook zeker naar het zuiden van Vietnam gaan, maar Ho Chi Minh City kan je best overslaan.

IMG_5955 2.JPG
Gelovigen bij een van de Cao Dai Kerken
Welk land viel je tegen?

Tot nu toe heb ik nog geen land bezocht wat enorm tegenviel. We vinden het wel jammer als de inwoners van een land of stad zich wat stug of bot opstellen. Dat maakt het er dan gelijk een stuk minder leuk.

Wat vond je tegen alle verwachtingen in juist heel leuk?

Los Angeles! Heel veel Amerika-gangers vinden dit geen leuke stad, maar wij zouden er wel willen wonen. De sfeer is er top! Misschien vonden we het juist zo leuk, omdat we er niet veel van hadden verwacht. Daarnaast was het de allereerste Amerikaanse stad die we bezochten tijdens onze roadtrip. Als klap op de vuurpijl sliepen we ook nog eens midden op de Walk of Fame, in een perfect AirBnB appartement. Echt een fantastisch begin van de reis!

CIMG1432.JPG
Walk of Fame; you hate it or you love it!
Welke gekke gewoonte heb je op reis?

Als ik katten zie aai ik ze altijd. Ik weet dat het niet verstandig is, maar toch doe ik het. Al jaren. Ben er trouwens nog nooit ziek van geworden en ik ben ook nog nooit gebeten of gekrabt (*even afkloppen*).

Daarnaast maak ik ook altijd een nieuwjaarsduik als ik rond kerst/oud en nieuw op reis ben. Knettergek en niet te vergelijken met de nieuwjaarsduik in Nederland. Maar geef toe; het blijft leuk!

Waar ben je stiekem best trots op?

Dat Suus en ik keuzes kunnen maken tijdens een reis. Soms gaan we niet naar een hele bekende en mooie bezienswaardigheid, puur omdat we meer tijd willen spenderen bij een andere plek. We reizen dus niet elke dag door naar een andere plaats, maar blijven rustig een paar dagen op dezelfde plek. Zo kun je pas echt de omgeving bekijken! Op deze manier leer je -volgens ons- het land net zo goed of misschien nog wel beter kennen.

IMG_20170128_083952_788.jpg

Wat mis je tijdens reizen het meeste van thuis?

Naast familie, vrienden en huisdieren, mis ik mijn eigen douche heel erg. Thuis kan je een douche zonder nadenken aanzetten, weet je precies op welke stand je de kop moet zetten, waar je je handdoek hangt en welke temperatuur het beste is.

Op reis is dat anders. Het douchehokje is te klein, er is te weinig water, er is alleen koud water of er is zelfs helemaal geen water. Het douchegordijn laat water door (gevolg is een zeiknatte vloer), het water is loeiheet, je kunt nergens je handdoek ophangen of je shampoo neerzetten.

Samenvatting: ik mis mijn eigen douche enorm.

Wat mis je thuis het meeste van reizen?

De vrijheid. De band die je opbouwt met de mensen met wie je reist en de locals zelf. Het lekkere eten. Het avontuur. Het elke dag iets anders doen. Ongegeneerd een week lang in dezelfde ‘tempelbroek’ rondlopen. Het lekkere weer (meestal dan). Het gevoel dat je geen rekening hoeft te houden met je agenda.

Och, ik kan hier nog zo lang mee doorgaan. Toch vind ik het altijd fijn om weer thuis te zijn. Al is het alleen maar om te douchen en te knuffelen met de katten en hond 🙂

CIMG1417.JPG
Naples, Florida
Wat is je grootste guilty pleasure?

Ontbijten bij de McDonalds? Is dat erg genoeg?
Reden: we hadden even geen zin in Aziatisch eten tijdens een rondreis Maleisië/Indonesië, dus dan maar een cheeseburger van de Mac. Om negen uur ’s ochtends. In Nederland moet ik er absoluut niet aan denken, maar toen was het wel even fijn voor de afwisseling.

IMG_2740

Welke travel confessions heb je nog niet opgebiecht?

Ik (hetzelfde geldt trouwens voor Suus) gebruik nooit een Lonely Planet of TripAdvisor. We vinden het veel leuker om zelf een leuk eettentje uit te zoeken. De ervaringen van anderen maken ons dus niet zo veel uit, we volgen gewoon ons onderbuikgevoel.

En wat zijn jouw travel confessions? Wij zijn benieuwd! Neem de tag over (met link naar Travellers of the World!) en vul ‘m in! 

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Linda | travellersoftheworld schreef:

  Wat leuk dat je hem hebt ingevuld! Dat van Amerika is super herkenbaar, het stond helemaal niet op mijn bucketlist en nu is het mijn droomreis. Ik ben nog nooit in vietnam geweest maar ho chi minh spreekt me ook niet zo aan, net zoals jakarta. De douche van thuis mis ik ook best wel eigenlijk. Om de mac donalds moest ik wel even lachen, ook al ga ik daar op reis ineens ook vaker heen. (Stiekem te vaak). Super dat jullie de tijd willen nemen voor het reizen en niet racen, een hele fijne manier van reizen, dan leer je echt plekken kennen. Super leuk om je antwoorden te lezen!

  Geliked door 1 persoon

  1. loesensuusopreis schreef:

   Dankjewel voor je reactie, Linda! Grappig dat zoveel herkenbaar is. Zo zie je maar, zijn we niet de enigen…

   Leuke tag heb je trouwens bedacht, complimenten!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s