MosquitNo: de veilige vervanger van DEET

“En waar gaan jullie deze vakantie heen?” Deze vraag wordt ons vaak gesteld als we even boodschappen doen of met de hond in het bos wandelen. “Dit jaar gaan we naar Australië”, zeggen we dan vervolgens een beetje voorzichtig. Na een kort gesprek over de gevaarlijke dieren in Australië, hebben we het over een ander gevaarlijk diertje. Een stuk kleiner, maar het zorgt wel voor de meeste doden. Overal ter wereld. “Ik heb me laten vertellen dat er heel veel muggen zijn in Australië, dus neem wel DEET mee, hè?!” Wij schudden ons hoofd. Geen DEET voor ons.

geen deet
bron

De vraag is natuurlijk; waarom gebruiken wij geen DEET? Het antwoord hierop is heel simpel: DEET is giftig. Dat klinkt een beetje eng, dus we zullen het even uitleggen. DEET bevat verschillende stoffen die giftig zijn voor muggen. Tot een jaar geleden dachten wij hier niet over na. Muggen zijn irritant en DEET is effectief, dus waarom niet?
Op de Vakantiebeurs hoorden we echter een ander verhaal. Het muggengif smeer je namelijk op je huid en dit trekt in. Onderzoek heeft ook aangewezen dat DEET schadelijk zou zijn voor het zenuwstelsel. DEET is getest op proefdieren om te kijken of er op de langere termijn bijwerkingen zijn in het zenuwstelsel. Dit bleek helaas zo te zijn. Een enzym genaamd acetylcholinesterase (die naam had best wat makkelijker gekund, sodeju), wordt geblokkeerd door DEET. Mensen hebben dit enzym ook en hebben het -net als dieren- nodig in hun zenuwstelsel. Inmiddels verbaast het ons ook niet dat het tijdens een zwangerschap wordt afgeraden producten met DEET te gebruiken. Ook is het zo dat DEET in of bij ogen, mond, slijmvliezen, beschadigde huid en geïrriteerde huid erg agressief is.

Goed. Genoeg informatie op micro-niveau.

mug.png
bron

Wij laten ons natuurlijk niet zomaar lek prikken. Al helemaal niet in landen waar veel ziektes voorkomen, die worden overgedragen door muggen. Dengue, gele koorts, zika en malaria? Liever niet.

In de zomer gaan we naar Australië en ook de Outback staat op ons programma. We hebben gehoord dat hier vele muggen zitten. Wat wij hiervoor in onze backpack stoppen zijn de MosquitNo-producten. MosquitNo is een bedrijf dat mens- en mugvriendelijke anti-muggenmiddelen heeft geproduceerd. Voor je verder leest, check eerst even het volgende filmpje!

Wij gebruiken nu een jaar geen DEET meer. Dit geeft ons een beter gevoel.
Muggen kunnen na aanraking met DEET namelijk verlamd raken en doodgaan. Dit is niet goed voor het natuurlijk evenwicht, want muggen(larven) worden gegeten door andere dieren, die het gif vervolgens ook binnenkrijgen. Daarnaast smeren we nu we MosquitNo gebruiken, ook alleen nog maar natuurlijke stoffen op onze huid.

Tijdens onze reis door Hongkong, Vietnam en Cambodja hebben wij voor het eerst MosquitNo gebruikt. Ook de reizen die we daarna hebben gemaakt, naar onder andere Thailand, Amerika en Italië, zat MosquitNo in onze rugzak. We hebben bijna geen last gehad van muggen. Niet zo gek, want MosquitNo claimt 97% effectief te zijn.

De belangrijkste stoffen in de producten van MosquitNo zijn Saltidin, IR3535 en Citronella. Deze stoffen zijn huidvriendelijk, weren muggen en teken, plakken niet en zijn -op Citronella na- vrijwel geurloos.

Onze redenen om MosquitNo te gebruiken zijn:

  • MosquitNo is veilig voor iedereen. Ook zwangere vrouwen, jonge kinderen en je geïrriteerde huid kunnen er tegen.
  • MosquitNo is beter voor het natuurlijk evenwicht, omdat de stoffen muggen niet doden, maar alleen weren.
  • De producten van MosquitNo werken tussen de 48 en 72 uur.
  • MosquitNo steunt Unicef.
  • De producten blijven werken als ze in aanraking komen met water.
  • De producten geven geen vlekken op kleding.

En om het nog beter te maken: MosquitNo heeft niet alleen sprays, maar ook armbandjes, textielstickers, cosmeticamiddelen en zonnebrand met Citronella. Zo wordt het allemaal nog leuk ook. Wij zijn enthousiast!

mosuitno
Bron

 

Gebruik jij DEET of MosquitNo? Ben jij het met ons eens?  Laat het ons weten!

PS. Alle blogs bestaan volledig uit onze eigen mening, én feitelijke informatie.
We werken alleen samen met een bedrijf als we zelf daadwerkelijk achter het product (e.d.) staan. We maken geen reclame voor producten die slecht zijn voor het milieu, of slecht zijn voor mensen in ontwikkelingslanden. Daarnaast maken we ook alleen reclame als we het product zelf hebben gezien.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s