5x goedkoop Rome bezoeken

Voor veel mensen is Rome een van de hoogtepunten van Italië. Helaas is Rome niet goedkoop. Verre van zelfs. Niet alleen zijn sommige uitstapjes prijzig, ook tijdens het eten vliegt het geld je de portemonnee uit. Wij zijn dit jaar een viertal dagen naar Rome geweest. We vonden het wel fijn om aan het einde van de reis nog wat budget over te houden, want we gingen ook nog een weekje naar Umbrië. Daarom hebben we goed gelet op onze uitgaven. Ga jij ook naar Rome? En wil je je (steden)trip zo goedkoop mogelijk houden? Hieronder vijf tips!

IMG_20170421_181358_376

1. Bespaar op overnachtingen
Dat overnachten in Rome duur is, staat vast. Toch zijn er manieren om je overnachtingen zo goedkoop mogelijk te houden. Allereerst: boek vroeg. Op deze manier kan je tientallen euro’s besparen. Kijk ook op verschillende websites om de prijzen te vergelijken en kies de goedkoopste uit. Ga daarnaast ook niet in het centrum van Rome zitten; hier overnachten is natuurlijk duur.
Een halfjaar geleden sliepen wij een klein hotelletje genaamd Hotel Residence Vatican Suites, voor nog geen 50 euro per nacht, inclusief ontbijt. Voor Rome is dit best goedkoop. Het hotel was erg goed. De kamers waren erg mooi, het ontbijt lekker én -niet onbelangrijk- de ligging was top! Vanaf het dakterras keken we uit over het Vaticaan, aangezien we naast de muur (om Vaticaanstad staat een muur) zaten. In Rome zijn niet veel hostels. Wel kan je overnachten bij een AirBnB appartement. Ideaal, maar niet per se goedkoper dan een kleinschalig hotel.

IMG_7156
Geen slecht uitzicht, toch?!

2. Bespaar op vervoer
In Rome heb je geen huurauto nodig. Het openbaar vervoer in de stad is prima geregeld. Bij elk winkeltje in de stad kan je wel kaartjes kopen voor het openbaar vervoer. Voor toeristen raden wij de volgende drie kaartjes aan:

  • BIG: Hiermee kan 24 uur reizen voor maar €6,-! Probeer dat maar eens in Amsterdam! Met de BIG kan je reizen met de bus, metro, tram en trolleybussen.
  • Blijf je drie dagen in Rome, koop dan de BTI-pas. Hiermee kan je drie dagen reizen voor €16,50. Met de BTI-pas kan je reizen met de bus, metro, tram en trolleybussen.
  • Blijf je een week in Rome, reis dan met de CIS, voor enkel €24,-. Met de CIS-pas kan je reizen met de bus, metro, tram en trolleybussen.

Met deze verschillende kaartjes kan je niet van en naar het vliegveld reizen, dus hiervoor kan je reizen met een Uber Taxi. Veel goedkoper dan een gemiddelde taxi in Rome en de service is top!

3. Bespaar op eten en drinken
Slaap je in een hotel is het slim hier ontbijt bij te boeken. Vaak kost dit weinig extra en zo bespaar je dus gelijk op eten en drinken.
Lunchen in Rome is een stuk ingewikkelder. In het centrum vragen de restaurantjes enorm hoge bedragen. €10,- voor alleen een glas sinaasappelsap is meer een regel dan een uitzondering. Gelukkig zie je in Rome veel mensen over straat wandelen met menukaarten. Zij vragen of je meekomt naar hun restaurant, vaak ongeveer honderd meter verderop. Normaal gaan we hier niet in mee, maar in Rome is dit juist slim om te doen. Door in een Indisch restaurant Italiaanse pizza te eten hebben we tientallen euro’s bespaard. Wel zo fijn, want ’s avonds is dineren helemaal duur.
We hebben in Rome ’s avonds eten laten bezorgen in ons hotel. Voor tien euro waren we dan klaar en het was net zo lekker en gezellig. Ook gingen we later nog naar Umbrie, waar we genoeg uit eten zouden gaan. Eten laten bezorgen was dus een prima alternatief.
IJsjes zijn trouwens niet heel duur. Je betaalt dan wel twee euro voor één bolletje, je krijgt er wel veel voor terug. Een bolletje kan namelijk even groot zijn als in Nederland een ijsje met drie bolletjes. Kijk, dat scheelt!

Pizza
Pizza! (bron)

4. Bespaar op wanneer je in Rome bent
Vermijd de weekenden, feestdagen en als dat mogelijk is ook de (Italiaanse) schoolvakanties. Tijdens deze dagen is Rome een keer zo duur. Niet alleen de hotels, maar ook het eten en de vliegtickets. Budget-technisch is het het fijnst om in de winter naar Rome te gaan. Het hotel waar wij eerder al naar verwezen is dan maar €39,- per nacht voor twee personen, inclusief ontbijt. Ook zijn de vliegtickets rond februari aanzienlijk goedkoper dan in juni. Ondanks de kou is het dus heel slim om in de winter naar Rome te gaan.

IMG_20170422_111023

5. Bespaar op uitstapjes en activiteiten
In Rome zijn verschillende must-sees erg duur. Je moet voor de meeste musea hoge entreegelden betalen. Het scheelt wel als je van te voren in Nederland/België boekt. Ben je leraar of student? Zorg dan voor korting met je CJP-Pas! Handig!
Gelukkig heeft Rome ook genoeg gratis bezienswaardigheden, bijvoorbeeld:

  • De Trevi-fontein
  • Het Pantheon
  • De Spaanse Trappen
  • Villa Borghese
  • Sint-Pieter Basiliek
  • Zegening van de Paus

De tickets voor het Colosseum en het Vaticaanmuseum zijn bijzonder duur. Gelukkig heeft Rome hier iets op bedacht! Op de laatste zondag van de maand zijn (bijna) alle Romeinse musea gratis te bezoeken, zelfs het Colosseum! Het hoeft die dag niet eens heel druk te zijn, omdat musea op zondag dicht zijn en mensen Rome dan niet bezoeken. Wil je dus in het weekend naar Rome? Ga dan op de laatste zondag van de maand!

 

Heb jij nog andere tips om een bezoek aan Rome niet te duur te maken? Wij zijn erg benieuwd, dus laat het weten! Andere vragen over Rome beantwoorden we ook graag! 

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Anja schreef:

    Ha die laatste zondag van de maand tip is goud! Ik ben er namelijk het laatste weekend van november! In welk hotel verbleven jullie?

    Geliked door 1 persoon

    1. loesensuusopreis schreef:

      Ja, toch wel handig hè?! Wij kwamen er zelf iets te laat achter 😦
      Wij verbleven in Hotel Residence and Vatican Suites. Bovenin het artikel staat wat meer informatie en een linkje.
      Veel plezier tijdens je trip! Rome is een heerlijke stad!

      Like

Plaats een reactie