Kort Maar Krachtig – Tag

Vanwege een tachtigste blog, dit keer een tag om ons wat beter te leren kennen. Deze tag heet ‘Kort maar Krachtig’ en is in het leven geroepen door Ysanne. We kwamen hem echter tegen op de site Dutchie On The Road en vonden het zo tof om te lezen, dat we de tag bij deze overnemen. Hoe leuk is dat?

Stom

Loes: Neonkleurige leesbrillen zijn echt heel stom, sorry. Ik weet eigenlijk niet eens waarom.

Suus: Reclames op tv. Zit je net helemaal in het programma, komt er een reclame tussendoor. Pff. Echt stom.

Allerstomst

Loes: Mensen die heel langzaam lopen of opeens stilstaan, zeker op het station. Daar kan ik me dus écht aan ergeren. Oh, en als mensen zeggen dat vroeger alles beter was. Ook vet irritant.

Suus: Dat verschillende dieren uitsterven. Daar kan ik echt niet tegen. Zo zielig!

Dag met een gouden randje

Loes: Ik weet niet meer welke datum het toen was, maar de dag dat ik voor het eerst orang-oetans in het wild zag op Borneo, staat in mijn geheugen gegrift. Ik ben echt dol op apen en in het bijzonder op orang-oetans dus een gouden randje had deze dag zeker. Ik heb deze prachtige dieren hierna nog een keer gezien (geluksvogel die ik ben), ditmaal op Sumatra.

Lees ook: Een overnachting om nooit meer te vergeten: Ecolodge Bukit Lawang

Suus: Oeh, moet ik echt kiezen? Ik heb er twee.
De eerste dag met een gouden randje is de dag waarop ik een hele familie luipaarden zag. Hoe vet! Ik ben altijd al gefascineerd geweest door die dieren; ze zijn zo mooi, snel en ogen zo schattig!
De tweede dag was de dag dat we naar de Whitsundays in Australië gingen. Zo zo zo mooi. Een gezellige crew op de boot, walvissen spotten, snorkelen in het Great Barrier Reef, wandelen met uitzicht op de meest mooie zandstranden, barbecuen tussen de varanen op Whitehaven Beach… Echt niet normaal zo mooi!

Leukste liedje

Loes: Oei. Suus en ik zijn opgegroeid met muziek, dus onze smaak varieert behoorlijk. Het nummer dat ik momenteel het vaakste draai is Come van Jain. Heerlijk plaatje die we voor het eerst hoorden in Italië. Het nummer herinnert ons dus gelijk aan een fantastische vakantie.

Suus: 2 Of Amerikaz Most Wanted van 2Pac en Snoop Dogg. Dit is gewoon vet, dus zoek het op mensen!

Houdt van

Loes: Reizen natuurlijk! Haha! Maar ik houd ook van praten. Ik kan ook heel goed praten. Mijn grootste hobby naast reizen is trouwens dansen, dit doe ik al sinds mijn tweede en ik heb er nog steeds geen genoeg van.

Suus: Ik sluit me aan bij Loes. We lijken best op elkaar en hebben stiekem ook dezelfde hobby’s. Wel heel leuk, want we dansen bijvoorbeeld dus al jaren samen in eenzelfde team.

Nooit gedacht

Loes en Suus: Dat we nog steeds niet gek van elkaar zijn geworden op reis.

Nee, grapje. We hebben het altijd heel gezellig ❤

IMG_5350 2

Genieten

Loes: Doe ik elke dag zoveel mogelijk. Genieten doe ik het liefst in bijzijn van familie en vrienden. Samen iets meemaken is vele malen leuker dan alleen, daarom is met een gezellige groep familieleden op reis gaan echt het leukste wat er is!

Suus: Van water! En dan niet per se om te drinken, maar om in te zwemmen of te snorkelen. Zeeën, meren, rivieren of een zwembad? Het maakt niets uit! Als het maar gevuld is met water.
Daarnaast geniet ik ook erg van het ontmoeten van nieuwe mensen, zeker in het buitenland. Heerlijk om gezellig met hun te praten!

En van broccolischotel. Ik geniet ook van broccolischotel.

Bang voor

Loes: Daar is geen twijfel over mogelijk; vuur! Ik weet niet precies hoe het is ontstaan, maar ik ben al jaren bang voor vuur. Kaarsjes dichtbij gordijnen? Geen denken aan! Een gasplaat/-fornuis? Alsjeblieft niet! Hout met mijn blote handen in een open haard stoppen? Dat laat ik over aan iemand anders (hè Suus?!) . Lucifers? Die vind ik dus echt eng. Vuur en ik zijn geen combi.

Lees ook: Brandalarm op de 24ste verdieping

Suus: Ik ben bang voor levensechte poppen en opgezette dieren. Musea als Naturalis zijn dus echt een ramp, want die staan vol met het bovenstaande. Ga ik dus mooi niet heen!

Hekel aan

Loes en Suus: Discriminatie en vooroordelen. Dat mensen zo haatdragend zijn tegen vluchtelingen, terwijl ze nooit met een vluchteling hebben gepraat.

Lekkerste weer

Loes: Zon, zon en nog eens zon, in een vochtige klimaatzone. Heerlijk!

CIMG1417

Suus: Ik vind elk seizoen leuk, maar dan moet het seizoen zich wel aan de voorschriften houden. Sneeuw in de winter en zon in de zomer, is dus een pré. Helaas houdt Moeder Natuur zich hier niet altijd aan.

Leukste leeftijd

Loes: Elke leeftijd heeft zo z’n charme.

Suus: Een favoriet heb ik niet.

Spijt van

Loes: Dat ik nog nooit in Groningen ben geweest… Shame on me, want lijkt mij een gave provincie. Maar het gaat er echt wel een keer van komen hoor, al is het maar voor een weekendje. Er gaat namelijk niets boven Groningen, toch?!

Suus: Spijt is iets wat zonde is om te hebben. Dus blunderen doe ik en stomme dingen ook, maar spijt heb ik niet echt.

Geen tijd voor

Loes: Elke week twee artikels posten. Vind ik stom, want ik schrijven is onwijs leuk.

Suus: Om voor een hele lange tijd op reis te gaan. Sowieso heb ik weinig tijd om alleen maar leuke dingen te doen, de prioriteit is in Nederland helaas altijd de meest nuttige activiteit.

Lekkerste eten

Loes: Sinds kort Bobotie. Maar voor een echte Italiaanse Pizza mag je mij ook wakker maken, hoor!

Suus: Broccolischotel!!! ❤

Fijnste vakantieland

Loes: Een bestemming om echt goed uit te rusten is voor mij Italië. Maar het fijnste ‘reisland’ is voor mij denk ik Indonesië. Mega-veelzijdig, niet duur, vriendelijke mensen en lekker eten… In Indonesië vind je het allemaal! Tot nu toe zijn Suus en ik alleen op Sumatra, Java en Bali geweest, maar we willen erg graag ook nog andere eilanden bezoeken.

Suus: Sinds we dit jaar naar Australië zijn geweest, staat dit ge-wel-dig-e land op een gedeelde nummer een met Kenia. Leuke mensen, fijn strand, heerlijke cultuur en overweldigende natuur; beide landen zijn zeker een favoriet vakantieland. Helaas kunnen we daar niet het hele jaar zitten, maar gelukkig heeft ook Nederland heel veel te bieden!

IMG_20171015_122820.jpg

Vreselijk goor

Loes: Pindakaas. Alleen die geur al, bleh!

Suus: Vegamite. We aten dit voor het eerst in Sydney en dat was ook gelijk de laatste keer. Tenzij ik er ooit geld voor krijg, dan wil ik het nog wel overwegen. Al zal ik er dan ook even over na moeten moeten, want gadverdamme!

Mezelf een duwtje geven

Loes: Om eindelijk een keer zo’n vette srprs.me trip te boeken. Super leuk, maar wel een beetje spannend.

Suus: Duiken in een Blue Hole lijkt mij ontiegelijk vet, maar ook (stiekem) doodeng. Toch staat dit ook zeker op mijn bucketlist en wil ik het echt een keertje doen.

Mis een beetje

Loes: In het buitenland mis ik mijn eigen douche altijd enorm. Thuis kan je een douche zonder nadenken aanzetten, weet je precies op welke stand je de kop moet zetten, waar je je handdoek hangt en welke temperatuur het beste is. Op reis is dat anders. Het douchehokje is te klein, er is te weinig water, er is alleen koud water of er is zelfs helemaal geen water. Het douchegordijn laat water door (gevolg is een zeiknatte vloer), het water is loeiheet, je kunt nergens je handdoek ophangen of je shampoo neerzetten.

Samenvatting: ik mis mijn eigen douche enorm tijdens een reis. En alle familieleden en huisdieren natuurlijk. Die nog veel meer!

Lees ook: De Travelconfessions Tag | Loes

Suus: Mijn hond en twee katten als ik op reis ben. We zorgen er wel vaak voor dat we vaak genoeg de hond meenemen naar Zweden of Friesland bijvoorbeeld, maar naar Australië kan onze grote lobbes niet mee natuurlijk. Helaas. En de katten hebben altijd pech. Alhoewel; die vinden het best om thuis drie weken lang te slapen en verwend te worden door de buurvrouw…

Dansen

Loes: Altijd, overal en zo veel mogelijk! Suus en ik dansen samen al jaren (streetdance/afro/showdance/hip hop). We doen mee aan wedstrijden en treden op. Super tof om te doen.

Suus: Momenteel even niet vanwege een zweepslag (@*&!#%^!). Maar normaal gesproken zo vaak als mogelijk.

 

Wil je de Tag overnemen? Geen probleem. Het is leuk als je Ysanne en ons dan even een berichtje doet. Dan kunnen wij jouw kort-maar-krachtig bericht lezen! 

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s