Een stedentrip in de Benelux? Deze 10 steden moet je gezien hebben!

Niets is leuker dan tijdens een (lang) weekend de auto in te stappen voor een korte stedentrip. In de Benelux zijn genoeg mooie en gezellige steden te vinden. In dit artikel nemen wij je mee op reis door ons eigen stukje Europa. Welk steden, die makkelijk te bereiken zijn met de auto, moet je nou echt gezien hebben?

Disclaimer

In dit artikel worden leuke stedentrips genoemd in de landen België, Nederland, Luxemburg én Duitsland. De titel is misschien niet helemaal compleet, maar ‘Benelux en Duitsland’ bekt wat minder lekker. Veel leesplezier!

Rotterdam, Nederland

Wij zijn een beetje verliefd op Rotterdam. De haven, de gezelligheid, de mooie Erasmusbrug, de leuke restaurantjes en food halls… Wij zouden wel een week in de Zuid-Hollandse stad kunnen verblijven. Zeker een aanrader, alhoewel een groot deel van jullie de stad ongetwijfeld al eens heeft bezocht.

Heb je zin in een bijzondere stedentrip in Nederland? Klik dan hier!

IMG_20180313_175442.JPG
Rotterdam
Keulen, Duitsland

Vanuit Nederland ben je er zo: het prachtige Keulen. Loes is er drie jaar geleden geweest en het was zo leuk dat Suus aankomende maand gaat. In Keulen is genoeg te zien en doen voor een vol weekend. En ’s avonds? Dan kun je heerlijk eten en drinken in een van de Duitse restaurants. Zo heb je geheid een tof weekend!

Aken, Duitsland

Aken is leuk, zeker in de wintermaanden. In die tijd is er namelijk een heuse kerstmarkt in de Duitse stad. Mega-gezellig én fotogeniek. Helaas zijn de hotels wel duurder in deze periode, maar gelukkig is het ook mogelijk om een dagje op en neer te gaan.

Nijmegen, Nederland

Nijmegen is veelzijdig. Doordat de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog is gebombardeerd, is een deel van de stad opnieuw gebouwd en dus (redelijk) modern. Het andere deel van de stad is nog klassiek en bleef onbeschadigd. Nijmegen ligt aan het water en hier kan je een rondvaart maken op een pannenkoekenboot! Eet smakelijk!

Ieper, België

Suus was een tijdje geleden in Ieper en kwam laaiend enthousiast terug. Want hoewel de historische stad niet erg groot is, valt er genoeg te zien om je een of twee dagen te vermaken. Heb je genoeg van de Belgische gezelligheid? Reis dan door naar Frankrijk om bijvoorbeeld Straatsburg te bezoeken.

IMG_20180207_200013_449
Ieper
Valkenburg, Nederland

Wil je een echt vakantiegevoel krijgen, maar wel in Nederland blijven? Ga dan naar Valkenburg! De stad in het zuiden van het land is erg populair onder toeristen en dat is niet zo gek. Rodelen, grotten bezoeken, winkelen of een ‘berg’ beklimmen? Het kan zelfs in Nederland. Valkenburg is daarnaast ook een goede uitvalsbasis om de rest van Zuid-Limburg te bezoeken. Mooi meegenomen!

Luxemburg

Iets verder weg, maar zeker niet minder leuk. De stad Luxemburg, die ligt in het gelijknamige land, is erg sfeervol. Het oude centrum is heel mooi en er is veel winkelgelegenheid. Ook tof; in de zomer zijn er veel festivals in Luxemburg. Kun je ook nog een feestje vieren, dus!

Antwerpen, België

Deze toffe stad kan natuurlijk niet aan het lijstje ontbreken. Antwerpen verraste ons enorm. Wij hebben de stad fietsend verkend, want hé: we blijven Nederlanders, natuurlijk. Terwijl we probeerden niet klem te komen te zitten tussen de tramrails, genoten we van al het moois dat de stad te bieden heeft. Musea, gezellige pleinen en hoge kathedralen; Antwerpen heeft het!

Düsseldorf, Duitsland

Op slechts een paar uur rijden van Nederland ligt weer zo’n knusse kerstmarkt-stad! Gelukkig valt er ook genoeg te zien en te doen in de zomermaanden. De stad kent namelijk interessante musea, sfeervolle terrassen en een mooie binnenstad. En wil je de natuur opzoeken? Dat kan ook, want Dusseldorf ligt aan de Rijn. Super leuk dus om ook hier een rondvaart te maken.

Vaals, het Drielandenpunt

De ultieme Benelux-citytrip maak je naar Vaals; hier is namelijk het Drielandenpunt. Op deze plek komen de grenzen van Nederland, België en Duitsland samen. De Nederlandse stad Vaals is een ideale uitvalsbasis om drie landen te bezoeken. Valkenburg, Maastricht, Kelmis, Aken, Luik… Het is allemaal relatief dichtbij, dus dat wordt nog kiezen geblazen!

Heb jij nog een leuke aanrader voor een Benelux-citytrip? Laat het weten in de comments! Wij zijn benieuwd 🙂 

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Karel schreef:

  Benelux is een afkorting. Duitsland komt daar niet in voor!

  Like

  1. loesensuusopreis schreef:

   Hoi Karel! Daar zijn we ons van bewust (zie ook de disclaimer bovenin), maar natuurlijk wel bedankt voor je reactie. Hopelijk vond je het wel een leuk artikel! Fijne avond!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s