12x handige apps voor op reis!

Ondanks dat je tijdens je vakantie of reis digitaal wilt detoxen en niet te veel online wilt zijn, kunnen verschillende apps je wel verder helpen tijdens je reis. Zo kunnen ze je de weg vertellen, de leukste eettentjes aanwijzen of je aan een taxi helpen. Wel zo fijn! Wij hebben een lijstje gemaakt van de tien handigste apps voor op reis, zodat ook jij hier gebruik van kan maken!

1. PackPoint

PackPoint is een pareltje van een app die je gebruikt nog vóór dat je op reis gaat. Deze app helpt je namelijk bij het inpakken, wat dus een inpakstressaanval voorkomt. Je maakt een account aan, geeft aan op welke datum je waar naar toe gaat, en de app maakt een inpaklijst aan de hand van de weersvoorspelling en het aantal dagen dat je gaat. Fijn is ook dat je kan aangeven of je drie weken op het strand gaat bakken, of ook gaat sporten, wandelen of cultuur snuiven. Je kunt aanvinken welke spullen je al hebt gepakt. Handig!

Kosten: gratis
Ook offline te gebruiken: nee

qcpjzp7fk30osppyndsz
Bron
2. Cityscouter Reisgidsen

Heb je een stedentripje op de agenda staan en heb je geen tijd meer om een goede reisgids te kopen? Cityscouter heeft reisgidsen voor veel steden binnen en buiten Amerika. Ga je naar Barcelona, Rome, Praag of zelfs New York? Dan komt deze app zeker van pas, of je nou informatie wil over een bezienswaardigheid of een leuke route zoekt.

Kosten: €3,49
Ook offline te gebruiken: ja

3. MAPS.me

Dit is zo ongeveer onze aller-lievelingsapp tijdens het maken van een reis. Terwijl je wifi hebt, download je verschillende kaarten van jouw bestemming (slim is om dit in Nederland al te doen). Als je dan op de plaats van bestemming bent, en je bent de weg kwijt, kan je aan de hand van de routebeschrijving van MAPS.me terugkomen op een hoofdweg/bij je appartement. Fijn, zeker voor de reizigers zonder richtingsgevoel (a.k.a Loes).

Kosten: gratis
Ook offline te gebruiken: ja, mits de kaarten al zijn gedownload

unnamed.png
Bron
4. Uber

Taxi’s zijn duur en met een beetje pech wordt je ook nog opgelicht als je een ritje nodig hebt. Daarom is Uber jouw redder in nood. Een betrouwbaar en betaalbaar taxisysteem, en je zal je geen moment onveilig voelen. Betalen doe je handig met een creditcard, ritten regel je via de app. Uber rijdt ook ’s nachts, dus sta je ’s nachts moederziel alleen (of met z’n tweeën) ergens op straat; regel die Uber!

Kosten: de app is gratis te downloaden, ritten kosten geld
Ook offline te gebruiken: ja

5. BlauTime

De fotografen onder ons kennen het blauwe- en gouden uur ongetwijfeld. Dit zijn de tijdstippen waarin je de mooiste foto’s kan maken, in verband met het licht. De app BlauTime geeft aan hoe laat het blauwe- en gouden uur begint en eindigt. Wel zo makkelijk, want dit verschilt per dag. Zo maak je geheid mooie foto’s!

Kosten: gratis
Ook offline te gebruiken: nee

6. Digitourists / Aroundme

Zit je in een stad die je niet kent? Wil je naar de bioscoop, een tankstation, een restaurant, ziekenhuis of een kroeg? Dankzij de apps Digitourists en Aroundme, weet je precies wat er bij jou in de buurt zit. Zo hoef je niet te zoeken, maar loop je er in een streep naar toe :))

Kosten: beide gratis
Ook offline te gebruiken: nee

mainscreen-hero-535
Bron
7. Showaround

Tijdens je reis is het natuurlijk heel leuk om contact te maken met de locale bewoners van het land. Met de app Showaround wordt dit nog makkelijker gemaakt. Wil je graag een rondleiding door een voor jou onbekende stad? Deze app contact je met een local die je voor weinig geld (en soms zelfs gratis) zijn of haar stad laat zien. Zo zie je waarschijnlijk niet alleen de hoogtepunten, maar ook de onbekende pareltjes. Top!

Kosten: gratis (aan de rondleiding zijn evt. kosten verbonden)
Ook offline te gebruiken: nee

8. GGD Reist Mee

Oh nee. Je bent gebeten door een kwal. Je bent op een zee-egel getrapt, of gebeten door een aap. Je hebt zonnesteek opgelopen, of bent geteisterd door bloedzuigers. Dankzij de GGD Reist Mee App weet je nu wat je moet doen. Deze app heeft namelijk overal antwoord op. En wil je weten of je malariapillen of vaccinaties nodig hebt voor jouw reis? Ook dat vind je in de app. Deze app komt overal van pas; in de bergen, de jungle, op het strand, of gewoon in Nederland.

Kosten: gratis
Ook offline te gebruiken: ja

9. Time to momo

Je stapt het vliegtuig uit voor een korte citytrip. Dan wil je natuurlijk gelijk alle écht leuke dingen zien en doen. Nieuwe hippe koffiezaakjes, leuke concept stores… Dankzij Time to Momo pak je dit allemaal mee. Locals delen via deze app namelijk hun favorieten aan de bezoeker. De app bevat verschillende leuke routes per stad, zo zie je elke keer weer wat nieuws. En heb je hulp nodig met een paar woorden in het Deens? Een sprekende tolk helpt je met de uitspraak!

Kosten: een groot deel is gratis (uitbreidbaar)
Ook offline te gebruiken: ja

13914014_1177831992281176_1255606366370900436_o
Bron
10. Storytel

Een lange vlucht of autorit voor de boeg? Dan is het natuurlijk heeeel fijn om te kunnen genieten van allerlei verhalen. Dit kan met de app Storytel. Dit is een audioboekendienst waarmee je onbeperkt kan luisteren via je mobiel of iPad. De app registreert waar je gebleven bent, dus je kan makkelijk verder gaan met het boek. Daarnaast kun je ook een slaaptimer gebruiken. Op deze manier stopt de app bijvoorbeeld na driekwartier, waarna je rustig in slaap kan vallen.

Kosten: eerste 14 dagen gratis (daarna €9,99 per maand)
Ook offline te gebruiken: ja

11. Douane Reizen

Met deze handige app check je eenvoudig wat je wel en niet mag meenemen naar het buitenland, of weer mee terug naar Nederland. Daarnaast kan je met deze app ook valuta, volume en gewicht omrekenen, zodat je hier niet nog een extra app voor nodig hebt. Mooi, want dan heb je meer opslagruimte over voor vakantiefoto’s!

Kosten: gratis
Ook offline te gebruiken: ja

12. Toilet Finder / Flush

Oeff… Je kent het wel… Je bent net op weg of je moet plassen. Geen geld op zak, én geen idee waar je een toilet kan vinden. De oplossing? De apps Toilet Finder en Flush. Deze apps laten je zien waar je openbare toiletten kunt vinden. De toiletten worden door de gebruikers beoordeelt, dus zo kun je ook nog zien welke schoon is en welke minder. En ben je mindervalide? Ook hier houdt de app rekening mee.

Kosten: gratis
Ook offline te gebruiken: ja

 

Welke app vind jij het handigste?

 

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s