Restaurantketens in de VS: do’s and don’ts

Bij Amerikaanse restaurantketens denkt men al gauw aan grote, vette hamburgers en milkshakes van een drive-in, platgetrapte frietjes op een witte, betegelde vloer en lange rijen mensen die allemaal wachten op hun eten. Amerika kent echter veel meer soorten restaurantketens dan dit! Zo veel dat wij ze natuurlijk niet allemaal uitgeprobeerd hebben. Maar de do’s en don’ts wat betreft de ketens waar wij wél gegeten hebben in Amerika lees je hier.

potatoes-french-mourning-funny-162971

Als eerste: waarom ga je überhaupt eten bij een keten in Amerika? De voornaamste reden is dat je je reis op deze manier zo aardig budget kunt houden. Voor een paar dollar heb je een hele maaltijd inclusief onbeperkt re-fills van sodadrankjes. Echter zijn er nog meer redenen om naar een restaurantketen te gaan. Het échte Amerika-gevoel krijg je er namelijk gelijk. De inrichting, vriendelijke mensen en ligging zijn uniek.
Daarnaast is het heel praktisch om bij een keten te gaan eten. Je krijgt namelijk onwijs snel eten, de ligging is vaak handig als je onderweg bent en/of dichtbij je motel, en de kaart is niet zo groot en ingewikkeld. Als laatste is het eten vaak ook gewoon heel lekker 😉

Maar goed. Om nu to the point te komen: hieronder vind je een lijstje van ketens en onze mening eronder.

Denny’s

Denny’s is een grote keten die je eigenlijk overal in Amerika wel kan vinden. Voor ‘normaal eten’ als groenten en aardappels, die je bij andere ketens niet vaak krijgt, kun je wel terecht bij de Denny’s. Ook heeft Denny’s erg bijzonder eten, dus er valt genoeg uit te proberen. Het is aardig netjes van binnen, maar toch relatief erg goedkoop. Zorg wel dat je van te voren al je spullen uit je auto hebt gehaald. Er hangen namelijk geen camera’s bij Denny’s. Wij zijn hier ook vanwege die reden een keer bestolen (huilen).

pexels-photo-617230.jpeg

Mel’s Diner

We ❤ Mel’s. Mel’s is een typisch Amerikaanse keten qua inrichting én kaart. Er zijn rode, leren banken, tegeltjes, en neon-lichten buiten. Voor hét geromantiseerde, Amerikaanse filmbeeld ga je naar Mel’s. Het eten is daarnaast ook nog eens fantastisch. Ze hebben er burgers, spareribs, steaks en nog veel meer. Oh, plus ze hebben geweldige werknemers!

Winghouse

Ons bezoek aan Winghouse was een vergissing. Vooral oudere, alleenstaande mannen kwamen hiernaartoe om naar de serveersters in te korte volleybalbroekjes en crop tops te kijken en in de tussentijd voetbal te kijken en manden vol kip weg te werken. Niet echt een succes. Voor ons.

Steak ’n Shake

Dit is een relatief onbekende en niet vaak voorkomende restaurantketen. Voor bijzondere, grote en lekkere shakes ga je naar deze keten. Ook voor steakburgers en frietjes kun je hier terecht. Het heeft een typisch Amerikaanse inrichting met rode leren bankjes, zwart-wittegeltjes en lijstjes met foto’s van oldtimers aan de muren. De vibe die er hangt bij de Steak ’n Shake is heel gezellig en lekker retro. Echte culinaire hoogstandjes zal je er niet vinden, maar we love it.

close-up-coat-eating-139681 (1).jpg
Mc Donald’s

Tja, dit spreekt aardig voor zich, iedereen kent de Mac natuurlijk! Zelfs in the middle of nowhere kom je nog een Mac Donald’s tegen. Voor een snelle hap prima (soms móet je wel naar de Mac, omdat er simpelweg niets anders is), maar anders is het niet onze favoriet.

Kentucky Fried Chicken

Spreekt ook al aardig voor zich. Het lijkt best wel op de Mc Donald’s qua sfeer en hygiëne (niet al te best dus), maar is prima voor een hapje onderweg.

Burger King

Is ook al ongeveer hetzelfde als de twee ketens hierboven. Het is oké, maar voor de echte Amerikaanse ervaring zijn andere ketens leuker om te proberen. Overigens zijn -naar onze mening- de burgers wel iets lekkerder bij de Burger King dan bij de Mc Donald’s. Maar als je echt kan kiezen, liever iets anders.

nick-clement-199768-unsplash.jpg

Taco Bell

Voor Mexicaanse taco’s, wraps en burrito’s in fastfoodvorm, kan je het best bij Taco Bell terecht. De porties zijn vrij klein, dus let daar wel op. Taco Bell is relatief goedkoop en net even wat anders dan burgers en frietjes.

In-N-Out Burger

Voor een lekkere burger in een typisch Amerikaanse stijl ga je naar In-N-Out Burger. Deze keten is helemaal booming. Je krijgt snel je eten, ondanks de massa’s mensen, en de burgers zijn lekkerder dan die van een gemiddelde keten. De sfeer binnen is ook typisch Amerikaans -zoals je het in films ziet- en de kaart is enorm klein. Een van de burgers die je kan bestellen heet Animal Style Burger, een soort full package met alles erop en eraan.

photo-1500868766630-f5477adf6f9c.jpeg

Subway

Voor broodjes en pizza’s is de Subway oké. Als je niet veel trek hebt en toch wat moet eten is het een prima tussenweg. De Subway is relatief goedkoop en je krijgt er veel voor je geld. Redelijk goed dus.

BJ’s Restaurant and Brewhouse

Dit restaurantketen is next level! Voor echt kwalitatief goede diners kun je hier heel goed terecht. De spareribs zijn er echt fantastisch. De bediendes zijn ook supervriendelijk bij BJ’s en er hangt een chille, maar nette sfeer. BJ’s is wel veel duurder dan een gemiddelde foodketen en is dan ook echt meer een ‘luxe’ restaurant in verhouding tot de bovenstaande restaurants. Maar je moet er een keer geweest zijn, want jeetje, wat is het eten daar goddelijk.

Dusss…

Voor ons zijn de echte favorieten de Steak ’n Shake, Mel’s Diner en BJ’s. Echter zijn op zich al deze ketens prima. Als je je budget laag wilt houden tijdens je reis, is het zeker verstandig om af en toe ergens bij een keten te gaan eten. Slecht hoeft het echt totaal niet te zijn. Maar kleine restaurantjes zijn vaak nóg leuker, dus onze tip is: blijf die ook lekker ontdekken. Ga voor een leuke afwisseling.

Welke ketens zijn volgens jou echte aanraders? Welke moeten wij echt nog eens uitproberen? Wat vind jij van onze favorieten? Heb je vragen? Laat het ons weten. We zijn superbenieuwd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s