Tag | Onze 25 travel facts

Tags zijn leuk. Wij vinden het tof om te schrijven, en bijkomend voordeel is dat jullie ons zo wat beter leren kennen. Een tijdje geleden kwamen wij deze tag tegen op de site van Karlijn. We vonden hem zo leuk, dat we hem bij deze overnemen. Wij geven je 25 travel facts over ons. Als bonus nog een speciale onthulling, helemaal onderaan!

IMG_5350 2

1. Evenveel landen

Wij zijn beide in evenveel landen geweest, en dat terwijl we ook reizen maken apart van elkaar. We hopen dat de teller dit jaar op veertig komt te staan, dus nog twee te gaan.

2. Eerste vliegreis

Loes eerste vliegreis was naar Valetta, Malta. Toen was ze zes maanden oud. Uiteraard heeft ze de hele vliegreis geslapen, wat ze nu dus niet meer kan.

3. Nog een eerste vliegreis

Suus eerste vliegreis was naar Göteburg, Zweden. Ook zij was zes maanden oud. We gingen naar Zweden om familie te bezoeken, een echte vakantie was het dus niet. Suus’ eerste vakantie was naar Portugal.

4. Intercontinentale vlucht

Onze eerste intercontinentale vlucht was naar Turkije en de tweede naar Tunesië. Daarna zijn we nog veel vaker naar Turkije geweest, want dit vonden we een erg leuk land. De laatste tijd zijn we er echter niet meer geweest, maar dat komt vast wel weer.

5. Waddeneilanden

Shame on us, maar we zijn nog maar op één waddeneiland geweest; Texel. Dat was wel heel leuk, dus die anderen volgen zeker!

adult-female-girl-1037890

6. Echte tegenpolen

Wij zijn nogal tegenpolen wat betreft kaartlezen en de weg wijzen. Suus kan echt kaart lezen en kent volledige steden uit haar hoofd. Loes verdwaald nog in het dorp waar we wonen.

7. Voor herhaling vatbaar

Er zijn veel landen waar we naar terugkeren. Zo zijn we toch zeker vijf of zes keer in Griekenland geweest, drie keer in Thailand, tig keer in Zweden (vanwege familie) en vijf keer in Italië. Aankomende reis gaat naar Indonesië, waar we voor de tweede keer naar toe gaan. We houden van herhaling 😉

8. Onze favo’s

Onze favoriete landen zijn Australië, Indonesië, Sri Lanka, Kenia en Italië. ❤

9. Vertraging van onze vlucht

De langste vertraging van een vliegreis die we ooit hebben gehad is 48 uur. We zaten toen in Kenia en de vliegtuigmaatschappij had een personeelstekort. Niet dat dat zo erg was, we konden lekker in ons hotel blijven; langer vakantie! Plus, we hebben een vergoeding gekregen!

10. Uwe koninklijke hoogheid

Ooit hebben wij de koningin van Maleisië ontmoet, per toeval. Was echt heel bijzonder. De dag hierna stonden we in de Maleisische krant 🙂

koningin

11. Lievelingsdieren

Wij hebben beide ons lievelingsdier in het wild gezien. Loes’ favoriete dier is de orang-oetan (maar eigenlijk alle apen), die we wild zagen op Borneo en Sumatra. Suus’ favoriete dier is een luipaard, die we tegenkwamen in Kenia tijdens een safari.

12. Nieuwe vrienden

Toen we in Vietnam waren, logeerden we de laatste week van onze reis in een Vietnamees bejaardentehuis. Ging per ongeluk. Hebben wel veel nieuwe vrienden gemaakt.

13. Niet bang

Wij zijn echt niet bang voor insecten en spinnen. We zijn dan ook opgegroeid vlakbij het bos, dus dat heeft vast geholpen.

14. Wel bang

Waar we dan wel bang voor zijn? Loes voor alles wat met vuur te maken heeft en Suus voor poppen en opgezette dieren.

15. Reisziekte

Waar Suus nogal last heeft van reisziekte (vooral wagenziekte, maar ook zeeziekte), kun je Loes niet misselijk krijgen, in welk voertuig dan ook.

cimg1261

16. Boeken jij!

Onze favoriete plek in Azië is Khao Sam Roi Yot. Google het mensen, google! Oh en boek die ticket!

17. All time favorites

Na al jaren op versleten All Stars heel de wereld te hebben verkend, nemen we naar Indonesië voor het eerst Puma’s mee. Soms moet je wat nieuws proberen 😉 , met pijn in je hart.

18. Bucketlist-dingetje

Loes is ooit bijna op een slang gaan staan. Ging net goed, dus het beest stond al helemaal naar haar te sissen.

19. Nog zo’n bucketlist-dingetje

Ooit lieten wij onze GoPro vallen in zee. Dat ding zonk naar de bodem en Suus (die held) heeft ‘m opgedoken. Vervolgens hebben we hem dezelfde vakantie nog laten liggen in een hostel. Wij zijn zo handig.

IMG_20170718_142605_347

20. Het allerlangst

De langste vlucht non-stop die we maakten was Singapore – Amsterdam. Met tussenstop is onze verste reis Australië. De langste treinreis was van Hanoi naar Hué (Vietnam). Die duurde ongeveer twaalf uur.

21. Utrecht, me statsie

Onze favoriete Nederlandse stad is Utrecht. We hebben drie favoriete provincies; (again) Utrecht, Overijssel en Zeeland. ❤

22. Dance, dance, dance

We beoefenen ons hele leven al dezelfde sport; dans. Beiden begonnen toen we twee waren en nooit meer gestopt. Inmiddels zijn doen we vooral aan dancehall en hiphop.

23. Een beetje pech

Er gaat heel veel goed tijdens onze reizen, maar we maken ook genoeg spannende dingen mee. Zo zaten we drie keer (!) in noodweer vanwege een orkaan, kwamen we met heel veel geluk heelhuids aan van een angstaanjagende boottrip in Kenia en ging het brandalarm af toen we in een hotel sliepen op de 24ste verdieping.

IMG_2347

24. Camera

Onze camera vergeten we nooit mee te nemen van huis. Maar op reis is ‘ie wel een keer gestolen en we hebben hem een keer laten liggen in een taxi. De taxichauffeur kwam hem trouwens wel -heel lief- terugbrengen. Iets met eeuwige dankbaarheid.

25. Zin in!

Aankomende dinsdag vliegen wij naar Indonesië, een van onze lievelingslanden. Lekker eten, een prachtig land, lieve mensen; wij hebben er zin an!

Bonus fact

Binnenkort bereiken wij hopelijk de duizend volgers op Instagram. Zodra we dat hebben bereikt laten we nóg meer los over wie wij zijn en wat we doen in het dagelijks leven. Spannend!

 

Neem deze Tag gerust over! 

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s