Voorbereiding #1 | Zuidwest-Amerika

Nog tachtig dagen en dan stappen wij op het vliegtuig richting San Diego! Vanuit hier zullen we een rondreis van twee weken maken door een deel van het zuidwesten van Amerika. Hoewel we voor de derde keer naar de Verenigde Staten reizen, valt er nog altijd genoeg voor te bereiden. Benieuwd naar wat we allemaal al hebben geregeld? Lees dan snel verder!

Photo by John-Mark Smith from Pexels

Vliegtickets

Eigenlijk waren we helemaal niet van plan om weer naar Amerika te gaan. We zochten vooral op vliegtickets richting Latijns-Amerika, met name naar Mexico. Helaas kwam een goedkope ticket die kant op maar niet voorbij. Na lang zoeken kwamen we opeens een error fare tegen; een retourtje San Diego. Een error fare is een foutje op de boekingswebsite, waardoor de ticket erg goedkoop wordt. Deze hebben we gelijk geboekt. Dit zorgt ervoor dat we op 23 december op het vliegtuig stappen vanaf Amsterdam en dat we -via Frankfurt (we vliegen met Lufthansa)- uiteindelijk aankomen in Californië. Twee weken later gaan we weer terug naar huis.

IMG_3881
Route

Nadat we de vliegtickets hebben geboekt, zijn we direct aan de slag gegaan met een route. Omdat we al eerder in het zuidwesten van de USA zijn geweest, wilden we wel wat nieuwe plekken bezoeken.
In San Diego waren we de vorige keer niet. We landen vroeg in deze stad en vervolgens blijven we hier een paar dagen. In San Diego gaan we verschillende mooie wijken bezoeken, het strand, de USS Midway (vliegdekschip) en natuurlijk Downtown. Ook zijn we van plan om -indien we tijd genoeg hebben- een bezoekje te brengen aan de Mexicaanse stad Tijuana. Dit omdat we gewoon enorm benieuwd zijn naar deze grensstad.
Na San Diego rijden we in een dag -langs de Mexicaanse grens en via Phoenix- naar Sedona National Park. Je vindt hier prachtige, rode rotsformaties. Er zijn meertjes, kleine canyons en hoge bergen. Heerlijke bestemming dus voor twee dagen hiken.

arid-canyon-daylight-1051553.jpg
Horseshoe Bend

Na Sedona rijden we af naar het plaatsje Page. Dit plaatsje op zich is niet heel bijzonder, maar de omgeving des te meer! Hier gaan we onder andere naar Horseshoe Bend en hopelijk ook naar te Antelope Canyon.
Vanuit Page rijden we naar Las Vegas. Hier waren we de vorige keer een paar dagen, dus dit keer slechts één nacht. Wel hebben we er erg veel zin in, want we vinden Las Vegas echt helemaal te gek.
Onze favoriete stad in het zuidwesten is tot dusver Los Angeles. Dit is dan ook de reden dat we na een nacht in Vegas richting Hollywood rijden. Hier gaan we natuurlijk weer naar de Walk of Fame en het strand, maar we gaan voor de ultieme LA-ervaring ook een dance class van een bekende danseres volgen ❤ . Toch wel een beetje een droom die uitkomt! We hopen in de City of Angels ook nog een walvissentocht te maken.
Na Los Angeles rijden we opnieuw naar San Diego. Onderweg bezoeken we de Nixon Library. In San Diego hebben we dan nog een dag, voordat we na een kleine twee weken weer naar huis vliegen.

CIMG1396

Accommodatie en huurauto

We hebben voor elke plaats een motel geboekt, behalve in Los Angeles. Hier hebben we een appartement in Hollywood. We proberen altijd zoveel mogelijk te besparen op de accommodatiekosten in Amerika, want dit is altijd een grote hap uit het budget. Hetzelfde geldt voor een huurauto. We hebben het nodig, want hoe maak je anders een roadtrip, maar goedkoop is anders. Gelukkig hebben we voor relatief weinig geld een huurauto op de kop weten te tikken. Wellicht ook hier een gevalletje error fare. We hebben geluk deze vakantie.

En verder?

We plaatsen binnenkort nog een artikel met de verdere voorbereiding. Zo hebben we bijvoorbeeld een ESTA moeten regelen, en gaan we nog spullen pakken. Hierover lezen jullie later meer. Mochten jullie nog tips hebben, dan zouden wij het erg waarderen als jullie het ons weten!

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s