Voorbereiding #1 | Transmongolië-Express

Een tijdje geleden maakten wij op Instagram bekend dat we in de zomer de Transmongolië-Express zullen reizen. Dit betekent dat we over land bijna 8000 kilometer zullen afleggen vanaf Moskou naar Beijing, via Mongolië. Letterlijk een droom die uitkomt! Hoewel het nog vier maanden duurt voor we vertrekken, zijn we toch al bezig met de voorbereidingen. Ben je hier benieuwd naar en wil je ook meer lezen over onze route? Lees dan snel verder!

Vliegtickets

Zodra we besloten dat we de Transmongolië-Express wilden doen, zijn we direct op zoek gegaan naar vliegtickets. Hoewel we het grootste gedeelte van de reis met de trein zullen afleggen, moeten we vanuit Beijing ook weer terug in Nederland zien te komen. Daarnaast hebben we vanwege tijdsgebrek besloten niet vanaf Nederland naar Beijing te reizen, maar vanaf Moskou. We hadden dus een enkeltje Amsterdam (/Dusseldorf) – Moskou nodig en een enkeltje Beijing – Amsterdam (/Dusseldorf). Deze waren gelukkig prima te vinden (en goedkoop!) en dus vliegen we 23 juli met Aeroflot naar Moskou. Ruim drie weken later vliegen we ook met Aeroflot vanaf Beijing, via Moskou, terug naar Amsterdam.

pexels-photo-221307

Hoe bepaalden wij de route?

Het beginpunt van onze reis is Moskou, de hoofdstad Rusland. Het eindpunt is Beijing, de hoofdstad van China. Twee immens grote steden in immens grote landen. Interessante landen ook en daarom vonden we het tof om er meer te zien dan enkel de hoofdsteden. Ook wilden we niet alleen door Mongolië reizen met de trein, maar hier ook het een en ander bezoeken. Met andere woorden; we wilden stops maken. Daarom hebben we veel gelezen over de route, tips gekregen en nog meer gelezen. Welke stops zijn echt de moeite waard? Hoe houden we de kosten in de hand, wetende dat de kosten zullen oplopen als we meer stops maken? Uiteindelijk besloten we dat we drie plaatsen zullen bezoeken in Rusland, een mini-rondreis door Mongolië maken en op twee plekken stoppen in China.

Locations-Moscow.jpg

De route

We beginnen met twee dagen Moskou, Rusland. Hier zullen we de bekende bezienswaardigheden afgaan, zoals bijvoorbeeld het Mausoleum van Lenin, het Kremlin, de Moskouse metro en de Basiliuskathedraal. Vervolgens reizen we in 33 uur naar Yekaterinburg, een stad in het Oeral-gebergte. Als we hier zijn beland, zijn we officieel in Azië aangekomen! In deze stad bezoeken we dan ook de grens tussen beide continenten, maar ook de highlights van de stad zelf. Hier hebben we ook bijna twee dagen voor. Vanuit Yekaterinburg stappen we weer op de trein, dit keer voor 53 uur. Na drie nachten en twee hele dagen in de trein arriveren we in Irkutsk, waar we de bekende industriestad en het nabijgelegen Baikalmeer bezoeken. Ook hier hebben we twee dagen voor uitgetrokken. Irkutsk is onze laatste stop in Rusland.

Vanuit Irkutsk zullen we de grens over steken naar het uitgestrekte Mongolië. Na zo’n 22 uur zullen we aankomen in de hoofdstad Ulan Bator. In Ulan Bator blijven we een nacht slapen voor we aan onze Mongolië-rondreis beginnen. In de dagen die volgen bezoeken we onder andere de hoofdstad zelf, maar ook Terelj National Park (rotsvalleien), het bekende Chinggis Khaan Standbeeld, Hustai National Park (wilde prezwalskipaarden), de oude tempelcomplexen in Karakhorum en Erdenezuu, de woestijn nabij Elsen Tasarkhai én het Ogii-Meer. Onderweg zullen we twee nachten slapen bij lokale families in gers en in gerkampen. We sluiten af met een laatste dag Ulan Bator.

collage-2.jpg
Mongolië

Na deze laatste dag is het tijd Mongolië achter ons te laten; we rijden het mysterieuze China binnen! Na ± 27 uur arriveren we in Jining Nan, een wat onbekendere Chinese plaats. Vanuit Jining Nan gaan we diezelfde dag nog met de auto naar Datong, de woonplaats van zo’n 1,5 miljoen mensen. Een lekker opwarmertje voor Beijing! In Datong gaan we hangende kloosters en grotten bezoeken. We verblijven er slechts anderhalve dag. Daarna nemen we voor de laatste keer de trein (zes uur), naar het immense Beijing!

In Beijing hebben we nog drieënhalve dag om de stad te verkennen. Uiteraard brengen we een bezoekje aan de Chinese muur, maar ook de Verboden Stad, het Zomerpaleis, de hutongs en de Tempel van de Hemel zullen we niet overslaan. Een perfect einde voor fantastische reis dus.

photo-1535599820597-5b8594443e9f
Beijing
En nu?

We hebben inmiddels ook alle treintickets en hotels geboekt. Daarover lezen jullie de volgende keer meer! Heb jij de Transmongolië-Express al eens bereisd? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal; hoe hebben jullie het aangepakt en wat was jullie route? Alle tips, verhalen en ervaringen zijn welkom!

 

bron bron bron

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Piet schreef:

  Ter gelegenheid van mijn 60ste verjaardag ben ik in 60 dagen van Amsterdam gereisd. En ook met de Transmongolie. Dat gaat echt een geweldige belevenis voor jullie worden. Alvast heel veel plezier met de voorpret.

  Geliked door 1 persoon

  1. loesensuusopreis schreef:

   Wat een leuk idee zo, Piet! 60 dagen; wat een heerlijke tijd!
   Wij kijken er ook zeker naar uit! Dankje voor je reactie!

   Like

 2. Kira schreef:

  Hoi,
  Ik ga jullie reis en blogs volgen. Want wij willen dit ook al zo lang. Maar iedere keer kiezen we voor een ander land (er is ook zoveel te zien en het lijstje is oneindig, herkenbaar?) en we moesten even wachten tot onze zoon iets ouder is. Dit jaar wordt hij 13, dus mss vlgd jaar… we zijn heel benieuwd hoe je dat allemaal zelf hebt geregeld. Want het is een heel gepuzzel begreep ik. Heb toevallig laatst ook de herhalingen van 3 op
  Reis gezien. Daardoor kreeg ik er ook weer heel veel zin in. Alleen hij maakte wel heeeeel veel stops! Heel veel plezier alvast! Ben benieuwd naar de foto’s.

  Like

  1. loesensuusopreis schreef:

   Hoi Kira! Dankjewel voor je enthousiaste berichtje! Er komen zeker nog meer blogs en foto’s aan, dus jullie hebben genoeg te lezen straks haha! Ik zal je nog even een uitgebreidere mail sturen met onze overwegingen. Groet, Loes en Suus

   Like

   1. Kira schreef:

    Hoi,
    Kun je mij nog de uitgebreide mail sturen? We hebben besloten ervoor te gaan volgend jaar. Maar alvast voorbereiden is geen straf. Als we terug komen uit zuid Afrika wil nl meteen alles gaan uitzoeken en vast leggen. Alvast bedankt!

    Geliked door 1 persoon

  2. loesensuusopreis schreef:

   Hoi Kira! Ik heb een mail gestuurd! Hopelijk heb je er wat aan. Groet, Loes en Suus

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s