Wat je herkent als je in Italië bent geweest

Omdat wij helemaal fan zijn van Italië, komen we er zo vaak mogelijk. We zien hierdoor veel van de Italiaanse tradities en gewoonten. Ben jij ook eens in Italië geweest? Lees dan snel verder en kijk of je de volgende punten herkent! Staat Italië op je bucketlist? Na dit artikel staat het Zuid-Europese land hopelijk bovenaan!

 1. Oké, oké, het ontbijt in het Verenigd Koninkrijk is best lekker. En ja, ook het Franse ontbijt is prima. Maar het ontbijt in Italië… We love it! Croissantjes in alle soorten en maten, puddingbroodjes, fruit, yoghurt, koekjes… Noem het maar op, of ze hebben het in Italië. Heer-lijk!
 2. Tunnels. Als ze ergens goed zijn in het maken van tunnels, is het wel in Italië. Door de bergen, langs het strand, als je naar een stad rijdt; overal zijn tunnels. En nee, ze zij geen honderd meter lang. Sommige tunnels zijn wel twee kilometer (!) lang. Wauw! De Italianen zijn er ook maar wat trots op.
 3. Waar wij echt van houden in Italië, is het slapen in Agri-Turismo’s. Het is zo fijn om op het platteland te slapen. Redelijk luxe, in een prachtige, ontspannen omgeving en ook nog eens redelijk goedkoop. Wat wil een mens nog meer?!
 4. Voor het avondeten moet je bij zo’n eerdergenoemde Agri-Turismo wel wat tijd uittrekken. Het Italiaanse diner bestaat namelijk uit meerdere, uitgebreide gangen. Je begint met Antipasti en daarop volgen vervolgens nog Primi Piatti, Secondi Piatti, Contorni, Dolci, Cafe en Digestivo.

  IMG_7733
  Krijg je al trek?
 5. De etenstijden in Italië verschillen behoorlijk van de Nederlandse. Denk je om 18.00 uur al lekker aan tafel te kunnen schuiven? Verkeerd gedacht. Dineren kan vanaf een uurtje of 19.00, maar meestal pas vanaf 20.00 uur.
 6. Waag het trouwens niet om ’s avond nog een cappuccino te bestellen. Cappuccino is ochtendkoffie in Italië. Punt.
 7. Italianen doen alles met passie. Als het gaat om theatervoorstelling, een rondleiding geven door een museum of gewoon een bolletje ijs scheppen; het maakt niet uit, alles gebeurt met passie.
 8. Over ijs gesproken; wauw! Het Italiaanse ijs is TOP. De bolletjes zijn groot, de smaak is waanzinnig en de prijs…? Die valt dus best mee!
  Het lekkerste ijs van Costa Rei? Dat vind je hier!
 9. Waarschijnlijk heb je als souvenir wel wat Italiaanse kruiden meegenomen naar huis. Pastakruiden. Pizzakruiden. Het is gewoon zo lekker en je kon de verleiding niet weerstaan.
 10. Steden in Italië zijn net grote musea; je wandelt langs zoveel mooie plekjes! Rome staat bijvoorbeeld vol prachtige fonteinen, pleintjes en, natuurlijk, ook historische bezienswaardigheden.
 11. Al snel kom je erachter dat de écht toeristische plekjes in Italië flink duur zijn. Venetië is geen goedkope stad en ook in Rome moet je best op je portemonnee letten (wij bestelden er ooit jus d’orange die tien euro bleek te kosten!).
  Wil je toch goedkoop naar Rome? Lees dan deze tips!
 12. De kleinere dorpjes zijn overigens enorm knus en schattig. Het is helemaal geen straf dus om met een huurauto langs allemaal gezellige dorpjes en stadjes te rijden.

  IMG_7725
  Prachtig toch?
 13. Niet alleen de Italiaanse steden en dorpen zijn prachtig, ook de natuur is om verliefd op te worden. Cipressen, wijngaarden, olijfbomen. Turquoise zeeën, fijne zandstranden, hoge bergen. Je komt absoluut ogen -en tijd- tekort.
 14. Hoewel iedereen je bang heeft gemaakt over het Italiaanse weggebruik, blijkt dit in de praktijk wel mee te vallen. Italianen rijden vaak netter dan Nederlanders! Je moet alleen niets verkeerd doen, want dan krijg je een heleboel wilde gebaren naar je hoofd geslingerd. Oeps!
  Wil je langs de mooiste plekjes van Toscane rijden? Bezoek dan deze steden!
 15. Een ruime huurauto is best betaalbaar in Italië. Maar of het ook handig is? Na je eerste bezoek aan dit land weet je in ieder geval zeker dat je voor je volgende bezoek de kleinste auto huurt. Want zeg nou zelf; die steegjes zijn ZO krap!
 16. Ben je zonnebrand vergeten? Of moet je nog wat boodschappen doen? Bijna alle winkels zijn gesloten tussen 13.00 uur en 16.00 uur. Siësta. Pech dus, als je dan een bezoekje aan de supermarkt wilde brengen.
 17. Wie in de zomer in Italië is geweest, is het zeker weten met ons eens. Het is er heet. Altijd. De hele dag. Deze hitte begint al in april. En hoewel jij na een dag cultuur snuiven een duik in het zwembad wil nemen, worden zwembaden vaak pas geopend rond het einde van mei. Balen! Gelukkig kun je bij de toeristische bezienswaardigheden gratis water nemen. Dan koel je toch nog een beetje af.
 18. Italianen hebben gevoel voor mode. Ze zien er vaak -zeker in grotere steden- zo fabulous uit, dat je je bijna afvraagt of je niet wat anders had moeten aantrekken.
 19. Als je naar Italië op vakantie bent geweest, praat je daarna wekenlang Italiaans als je weer thuis bent. Die taal is ook zo poëtisch. Niet zo gek dus, dat je de hele dag door ‘prego’, ‘ciao’, ‘buona sera’ en ‘grazie’ roept…
 20. Italianen zijn gastvrije en vriendelijke mensen. Ze laten je maar al te graag enthousiast hun land zien. Ze staan altijd open voor een praatje -het liefste in het Italiaans. Ze laten je thuis voelen in hun land. Zo thuis, dat je direct na je thuiskomt weer terug wilt naar dit fantastische Mediterrane land.

Ben je naast Italië ook in Zweden geweest? Dan zijn deze dingen vast herkenbaar!

Ben jij wel eens in Italië geweest? En herken je al deze punten? Wij zijn erg benieuwd, dus laat het weten! 

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s