Travel Tag – 28 vragen over reizen

on

Tags en vragenlijstjes over reizen vinden wij altijd erg leuk om te lezen, maar ook om zelf te schrijven. Op de website van Marcella kwamen we een tag tegen, waarin we van alles lazen over de reizen die ze heeft gemaakt. We waren gelijk enthousiast en begonnen zelf ook met het beantwoorden van de vragen. Dat bleek nog best moeilijk!

Welke landen hebben jullie bezocht?

Reizigers die af en toe op onze home-pagina te vinden zijn, weten misschien wel dat wij in 2018 de veertig landen zijn gepasseerd! Dit met dank aan Mexico, waar we in december slechts één dag verbleven.

Momenteel zijn wij in deze landen geweest:

Australië, Verenigde Staten, Curacao, Mexico, Albanië, België, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Luxemburg, Malta, Nederland, Noord-Cyprus, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, San Marino, Spanje, Vaticaanstad, Zweden, Egypte, Kenia, Marokko, Tunesië, Jordanië, Qatar, Verenigde Arabische Emiraten, Cambodja, China, Hong Kong, Indonesië, Macao, Maleisië, Sri Lanka, Thailand, Vietnam.

Dit jaar komen hier in ieder geval Rusland en Mongolië bij.

35,35,117,130.421509
Mexico
Aan welk Europees land hebben jullie je hart verloren?

Italië, vanwege de prachtige steden en het heerlijke eten. Griekenland, vanwege de idyllische eilandjes en de lieve mensen. En… Nederland! Elke keer als we terug komen van een geweldige reis, is het toch altijd weer lekker thuiskomen in ons gezellige kikkerlandje!

Wat is de mooiste plek die jullie ooit hebben bezocht?

Vreselijke vraag, haha! We denken ook niet dat we deze vraag ooit kunnen beantwoorden. We hebben al zo veel mooie plekken mogen zien! Van prachtige meertjes in Zweden, tot gave steden in Amerika en van mooi natuurparken in Kenia tot fijne stranden in Azië… Wij kunnen niet kiezen. Jij wel?

Wat is jullie favoriete citytripbestemming?

Marrakech is een heerlijke stad voor een citytrip. De smalle steegjes, de mooie natuur waar de stad middenin ligt, het heerlijke eten, de gastvrije mensen… Marrakech is echt een aanrader!
Nog deze maand hebben we daarnaast beide een stedentrip gemaakt binnen Europa. Suus werd positief verrast door Boedapest (Hongarije) en al Loes’ verwachtingen werden waargemaakt in Berlijn (Duitsland).

Noem jullie mooiste reismoment

Weer zo’n moeilijke vraag. Veel mooiste reismomenten hebben te maken met wildlife. Toen we wilde luipaarden zagen in Kenia stuiterden we zo ongeveer uit de jeep van blijheid. En toen we pinguïns zagen in Australië, werden we op slag verliefd op die kleine, waggelende beestjes. Uit het water springende walvissen hebben we nu twee keer mogen gezien. Ook onwijs gaaf.

Wat is jullie minst leuke reiservaring?

We hebben wel wat mindere dingen meegemaakt op reis (van aardbevingen op Lombok tot voedselvergiftiging op Java en van gestolen spullen in Amerika tot brandalarmen die onterecht afgingen in Australië en Maleisië), maar dat een familielid bijna verdronk in Kenia was echt het minst leuke. We hebben hier al eerder een blog over geschreven. De rillingen lopen ons nog over de rug.

Waar hebben jullie het lekkerste gegeten?

Thailand, Hong Kong en Italië! Het Thaise en Chinese eten is gewoon kei lekker. Heel af en toe wat pittig, maar over het algemeen goed te doen voor ons. En voor een Italiaanse pizza kan je toch iedereen ’s nachts wakker maken?!

Ons favoriete restaurant is trouwens Tubes op Bali (Kuta).

P1090288
Bali
Zijn jullie planners, of beslissen jullie alles op het laatste moment?

Wij zijn planners, daar is geen twijfel over mogelijk. We boeken ho(s)tels en vliegtickets al weken van te voren. De route ligt altijd al maanden vast. Ook bezienswaardigheden hebben we vaak al uitgezocht. Dit geeft ons rust en daarnaast kunnen we zo zoveel mogelijk zien en doen.

Zouden jullie liever een ski- of zonvakantie hebben?

Ab-so-luut een zonvakantie! De allerlaatste skivakantie is dan wel erg lang geleden, maar een succes was het niet bepaald. Daarnaast hebben we een hekel aan kou. Misschien moeten we wintersport nog een keer een kans geven, maar vooralsnog houden we het op vakanties en reizen vol zon en warmte!

Gaan jullie liever terug naar eerdere bestemmingen of zoeken jullie liever nieuwe locaties op?

Een combinatie van beiden. We bezoeken graag nieuwe plekken en onze wishlist is nog erg lang! Maar er zijn heel veel plekken die zo leuk en mooi zijn, dat we er meerdere keren naar toe zijn geweest. Een voorbeeld hiervan is onze favoriete plek in Thailand, Khao Sam Roi Yot. Hier zijn we nu drie keer geweest.

Wat voor type reiziger zijn jullie? Backpackers, vakantiegangers, ontdekkers en/of luxepaardjes?

Als we moeten kiezen uit deze typen reizigers, lijken wij het meest op ontdekkers. We zijn geen luxepaardjes, logeren nooit in vier- of vijfsterrenhotels en eten niet in luxe restaurants. Op reis wisselen we meestal af tussen hotels, hostels en appartementen. Echter gebruiken we nooit enkel een backpack op reis, want dat vinden we dan weer niet zo praktisch. Meestal nemen we een rugzak en een kleine koffer mee. Op reis proberen we wel veel te zien, maar we nemen ook af en toe de tijd voor een stranddagje.

Wat is jullie meest ideale vakantie?

Tijdens onze ideale vakantie dompelen we ons flink onder in de cultuur van het land waar we zijn. Daarnaast proberen we minimaal één grote stad te bezoeken voor de cultuur en het lekkere eten, de natuur op te zoeken en aan het einde wat te chillen aan het strand. Het liefst reizen we dan ook door een warm land. We vinden het fijn als de bestemming niet te duur is. Best makkelijk dus altijd om een nieuwe bestemming te vinden 😉

Wat is jullie favoriete bestemming om te ontspannen?

Hier schreven we eerder al een artikel over. De meest rustgevende en ontspannende plekken zijn voor ons Bangkok (Thailand), the Outback (Australië), het platteland in Zweden, Sardinië (Italië) en ten slotte Sumatra in Indonesië. Benieuwd waarom deze niet zo voor de hand liggende plaatsen prima plekken zijn om te ontspannen? Check dan het artikel!

IMG_4495
Sardinië
Hoe reizen jullie het liefste naar de plek van bestemming?

Zowel met het vliegtuig als met de trein. Aankomende zomer zullen we de Transmongolië-Express doen, waar we voor het eerst écht lang met de trein zullen reizen. Kei leuk!

Wat is de top-3 van dingen die jullie altijd meenemen op reis?

Buiten de traditionele top-3 (paspoort, pinpas, telefoon), nemen we ook de volgende dingen altijd mee:

 • Niet alleen een fotocamera, maar ook een filmcamera.
 • Een geluks-Boeddha.
 • Een snorkel 😉
Wat is jullie favoriete beauty reisproduct?

Allereerst nemen we altijd mascara mee. Het merk maakt niet echt uit, als het maar erg donkerbruin of zwart van kleur is. Daarnaast zit ook lippenbalsem altijd in onze tas, want na het vliegen hebben we nog wel eens last van droge lippen. We nemen ook nog wat verzorgende producten mee voor de huid. Crèmes voor het gezicht en de handen gebruiken we vanwege droge handen en de soms slechte luchtkwaliteit in steden. Tenslotte nemen we natuurlijk ook zonnebrand mee!

IMG_20180313_175442

Wat is jullie no-fail outfit voor onderweg?

Als we gaan vliegen, hebben we vrijwel altijd dezelfde soort kleding aan. Een dunne, maar wel lange broek. Een hemdje en daaroverheen een t-shirt met korte mouwen. Daarover een dun vestje. Op het vliegveld hebben we nog enkelsokken aan en in het vliegtuig worden die omgeruild voor hogere sokken tegen de tocht aan boord. En verder altijd sneakers.

Tijdens de verdere reis wisselt het enorm wat we aan hebben. Van jurkjes, tot harembroeken en van korte broekjes tot rokjes. Het ligt er aan waar we zijn. In tempels dragen we natuurlijk altijd een lange, dunne broek. Maar tijdens een strandvakantie laten we die lekker in de koffer zitten.

Kennen jullie je paspoortnummer uit je hoofd?

Nee, alleen de beginletter.

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Familie en vrienden. Zeker als we ons er voor een lange tijd zouden vestigen, kunnen we hen zeker niet missen.

Met wie gaan jullie meestal op reis?

Met elkaar 😉

En onze ouders, andere familieleden en vrienden.

IMG_5350 2

Welke stad zouden jullie aan vrienden aanbevelen om te bezoeken en waarom?

Naast Marrakech, Berlijn en Boedapest (die we al eerder noemden), zijn Hong Kong (China) en Kuala Lumpur (Maleisië) onze favoriete steden. Wel wat ver voor een stedentrip, maar écht de moeite waard. Beide steden zijn zowel modern als authentiek en daardoor super leuk om te bezoeken. De inwoners zijn geweldig, de steden zijn goed betaalbaar en de bezienswaardigheden zijn mega gaaf!

Wat is jullie favoriete reisquote?

Onze favoriete reisquote staat ook in onze Instagram-biografie en vergt verder geen uitleg:

JUST GO!

Naar welk land gaan jullie dit jaar op vakantie?

Het is vandaag 1 mei, en tot en met december zijn we te vinden in:

Duitsland, Denemarken en Zweden in mei/juni. Een citytripje rond begin juli, maar de bestemming is nog onbekend. In Rusland, Mongolië en China zijn we in juli en augustus. In oktober wordt het Rome of Barcelona. De reizen tijdens de rest van het jaar staan allemaal nog niet vast! Rond de kerst komt er bijvoorbeeld nog een reis, mogelijk naar een wat verdere bestemming. En daarnaast maken we tussendoor nog een tripje in de Benelux.

13725650_1766033713645131_1573229624_n
Zweden
Welke bestemmingen staan bovenaan jullie wishlist?

Oost-Europa en de Balkan, Madagaskar, Peru, Cuba, Namibië, Belize, Guatemala en Laos.

Welke plek vonden jullie zo bijzonder dat je er nog wel eens naartoe zou willen?

Heel veel plekken! Maar voorlopig staat Mexico bovenaan. Hier zijn we slechts een dag geweest, maar daardoor zijn we wel erg benieuwd geraakt naar de rest van het land.

Met wie zouden jullie nog wel eens op vakantie willen gaan?

Reizen met een groep familieleden is altijd erg bijzonder, dus dat is zeker voor herhaling vatbaar. Eerder reisden we met een grotere groep familieleden naar de Canarische Eilanden, Thailand, Maleisië en Indonesië. Ontzettend tof.

IMG_2347
Uitzicht vanaf de Petronas Twin Towers in Kuala Lumpur, Maleisië
Waar zouden jullie nooit op vakantie gaan?

Onveilige landen. Maar zeg nooit nooit, want misschien zijn deze landen over enkele/tientallen jaren wel weer veilig. In dat geval zouden we een bezoek heus wel overwegen.

 

Jullie mogen morgen op reis en geld speelt geen rol. Waar ga je heen?

Zuid-Amerika, want de vliegtickets daarnaartoe zijn altijd zo duur! Als geld geen rol speelt, lijkt dat dus zeker een goede bestemming. Colombia, Argentinië, Chili, Peru…. Het lijkt ons allemaal zo mooi!

 

Voel je vrij om deze tag over te nemen! 

 

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Reismuts schreef:

  Leuk om zoveel meer over jullie te lezen! Ik ga de tag ook overnemen.

  Like

  1. loesensuusopreis schreef:

   Dankjewel Lisette! We kijken uit naar jou artikel! 🌟

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s