Egypte, wat ben je mooi!

Tijdens onze twee reizen door Egypte in 2009 en 2010, hebben we natuurlijk de nodige foto’s gemaakt. Foto’s die niet alleen warme herinneringen oproepen, maar ook -een deel van- Egypte omschrijven. Het land bestaat namelijk uit meer dan alleen maar populaire kustplaatsen als Hurghada en Sharm el Sheikh. De volgende vijf foto’s karakteriseren -naar onze mening- Egypte!

_.JPG

Natuurlijk moeten we beginnen met de trots van Egypte: de piramides. Alle piramides samen heten de Piramiden van Gizeh, vanwege de ligging dichtbij de stad Gizeh. Er staan drie grote piramiden in de necropolis, en daarnaast nog enkele kleinere. De kleinere piramides staan bekend als de koningin-piramiden. Wist je dat je ook naar binnen kan in een piramide? Enorm bijzonder om te doen natuurlijk! Daarnaast zie je bij het complex vanzelfsprekend ook de bekende Sfinx.

PSX_20190604_172335

Dit is nog eens speciaal wakker worden, of niet dan?! Toen wij aankwamen in Cairo was het al donker; het was immers winter. Het was dus een grote verassing toen we ’s ochtends de gordijnen openden en uitkeken op één van de drie grote piramiden! Cairo zelf is niet een hele mooie stad. Er is veel smog en rommel en het verkeer is chaotisch. Wel is de stad de moeite waard om te bezoeken. Wij bezochten er onder andere het Egyptisch museum en dat werd een spannend avontuur!

CIMG1938.JPG

Hoewel het zonde is om alleen Hurghada of Sharm el Sheikh te bezoeken, is de kust van Egypte wel prachtig. Daarnaast is de onderwaterwereld van Egypte prachtig! De Rode Zee is flink diep, maar je vindt er mooie koralen, vissen, waterplanten én zandbanken. Vergeet dus zeker je snorkel en onderwatercamera niet!

TIP: De kustplaatsen zijn momenteel ook een van de meest veilige plekken van Egypte. Het reisadvies van Buitenlandse Zaken is namelijk nog steeds redelijk kleurrijk (zowel geel, als oranje, als rood). Wij waren in Egypte toen de Arabische Lente er langzaamaan begon. Gelukkig hebben we ons nergens onveilig gevoeld. Wel is het slim om het reisadvies in de gaten te houden.

PSX_20190604_172441

Een reis naar Egypte is niet compleet zonder een bezoek aan de Nijl. De Nijl behoort tot de twee langste rivieren ter wereld. Egypte is flink afhankelijk van de rivier; het overstromen ervan zorgt voor een vruchtbaardere grond. Over de Nijl kun je een boottochtje maken, of je gaat lekker wat eten en drinken aan de oever. Wij deden het allebei. Deze foto is gemaakt vanaf het land. Ook hier is de smog trouwens nog goed te zien.

CIMG4014

We sluiten dit artikel af met een foto van prachtige hiërogliefen, gemaakt in Luxor. Dit is een andere bekende, historische plaats die Egypte rijk is. Minstens vijftig foto’s hebben we wel van deze knappe tekentjes. We vonden ze zo gaaf! Het resultaat: tientallen foto’s die op elkaar lijken, maar toch echt allemaal een ander verhaal vertellen. Toch hebben geen idee wat hier staat. Kun jij een poging doen?

 

Ben jij weleens in Egypte geweest?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s