Door deze 10 foto’s wil jij op vakantie naar Umbrië (Italië)

Italië is onze favoriete vakantiebestemming in Europa. Uniek zijn we daarin niet; het land wordt al jaren veelvuldig bezocht en dat is niet zonder reden! Een van de bekendste plekken van Italië is Toscane, de streek van Florence, Lucca en Siena. Deze streek is wondermooi, maar wel erg toeristisch. Ben jij op zoek naar de Toscaanse sfeer, maar bezoek je liever minder toeristische plekken? Zoek dan niet verder! Onder het populaire Toscane ligt namelijk het onbekendere broertje Umbrië. Umbrië wordt ook wel het groene hart van Italië genoemd. Wijn- en olijfgaarden, glooiende heuvels en zelfs watervallen… Je vindt het allemaal in deze prachtige streek. En het mooiste van alles? Deze regio zul je in alle rust kunnen ontdekken. Op een paar toeristische steden na zijn de meeste steden amper toeristisch. Reizigers lijken Umbrië -geheel onterecht- over te slaan. Het unieke Umbrië is niet in een paar foto’s te vangen, maar met deze kleine fotoserie doen we toch een poging. Wie weet wordt de regio hierdoor wel jouw volgende bestemming!

Wij hebben zelf een dag of acht doorgebracht in Umbrië. Daar hebben we onder andere de bekendere steden Assisi, Perugia, Gubbio, Spoleto, Spello en Norcia bezocht, maar ook kleine dorpjes en steden gezien. Natuurlijk was er ook genoeg tijd voor ontspanning en natuur. Wij waren zelf in april 2017 in Umbrië, en deze maand is een top tijd om de regio te bezoeken; het is er dan aangenaam warm.

Ben jij al eens in Umbrië geweest?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s