25 dingen die je nog niet over ons wist

Veel hebben wij nooit gedeeld over onszelf op deze website of op Instagram. Het duurde lang voordat we onze leeftijd bekend maakten en herkenbare foto’s plaatsen we pas twee jaar. Toch vinden we het zelf altijd heel leuk om te lezen wie de bloggers achter een profiel of website zijn. Als wij zelf een persoonlijk verhaal plaatsen, krijgen we er altijd leuke reacties op. Kortom, wij moeten er ook maar eens aan geloven… Daarom hierbij 25 dingen die je nog niet over ons wist: tien over Loes, tien over Suus en vijf over ons samen.

Get to know: Loes

1
Ik ben ongeveer vier weken te vroeg geboren. Om die reden ben ik ook niet thuis in Soest geboren, maar in het Meander Medisch Centrum in het naastgelegen Baarn. Baarn wordt in Baarn uitgesproken als Baarrrrrn (met een Gooise R), maar door onze familie in Soest als ‘Boaruh’. Wijzelf spreken het dan weer uit als Baa-run (als Maarn, maar dan met een B). Verschil moet er zijn 😉

2
Sinds mijn zevende heb ik al een bril. Om wat meer achtergrond te geven; ik ben echt hartstikke bijziend, want ik heb sterkte -4.75 en -5 en daarnaast een zogenaamde cilinderafwijking. Dat laatste betekent dat ik zonder bril niet alleen onscherp zie, maar mijn beeld ook vervormd is.

3
Ik ben dol op ziekenhuisprogramma’s en dat beelden soms bloederig zijn maakt me helemaal niets uit; ik vind het menselijk lichaam gewoon zo fascinerend! Vroeger al, want ik bleef er (soms stiekem) voor op om de waargebeurde verhalen op de eerste hulp, in de operatiezaal of in het spreekuur te volgen. Dit is waarschijnlijk ook de reden dat ik vroeger dokter wilde worden. Toen ik in VWO4 echter onvoldoende op onvoldoende haalde voor scheikunde, heb ik de plannen gewijzigd. Uiteindelijk werd het dus ook geen geneeskunde meer, maar Liberal Arts and Sciences (UU) met een specialisatie in ‘International Governance’ en twee minoren in de Conflict Studies en Middle Eastern Studies. Heel wat anders.

Conflicten vind ik razend interessant

4
Koolzuur (aka prik) is niet mijn ding. Niet alleen vind ik het niet lekker, ik kan er ook niet goed tegen; ik word vaak namelijk misselijk na het drinken van een drankje met prik, terwijl ik er niet eens allergisch voor ben. Allergisch ben ik dan weer wel voor gras, dus als ik ga picknicken neem ik altijd een kleedje mee.

5
Onze vader heeft jarenlang gitaarles gegeven en ik heb dan ook van groep 4 tot klas 3 van de middelbare school gitaarles bij hem gevolgd.

6
Mijn eerste vakantie zonder ouders of leraren ging naar Kos, Griekenland. Ik was toen zeventien en mijn vriendinnen en ik hadden net onze examens afgerond. Voor de uitslag zou komen zijn we acht dagen op pad geweest. Die vakantie was echt heerlijk; ik kijk er zo leuk op terug!

7
Ik kan bijna overal slapen; in de trein of auto, op het vliegveld, in een tent, in een luidruchtige kamer door het gesnurk van anderen heen… Het maakt niet uit. Echter is er één plek waar ik nooit kan slapen. Je raadt het al; in het vliegtuig. Iets met een control freak zijn en willen zien wat er gebeurt.

Slapen in het vliegtuig? No way!

8
Ik kan dan wel bijna overal goed slapen, er gaat wel een heel proces aan vooraf. Ik wil ’s nachts absoluut niet wakker worden van een verschoven deken en dus koude voeten, en daarom prop ik de deken altijd strak tussen het bed en het matras in. Daarnaast moet mijn kussen precies goed zijn, wil ik de gordijnen op een specifieke manier gesloten hebben en mag de deur niet te wijd open. Geen zorgen, dat alles is echt in een paar seconden gefikst. En als het dan geregeld is en ik slaap, word ik ook niet meer wakker ’s nachts. Ideaal.

9
Ik ben goed, nee heel goed, in het onthouden van namen. Ik hoef het maar een keer te horen. Dat geldt niet alleen voor nieuwe mensen die ik ontmoet, maar ook voor mensen die ik zelf (nog) niet ken. Zo weet ik precies hoe kinderen van bekende mensen heten, weet ik direct wie welke personage is in een film of serie en hoeven studiegenoten hun naam maar een keer te noemen en het verdwijnt niet meer uit mijn geheugen. Wat ik dan weer niet kan onthouden zijn songteksten.

10
Ik houd heel erg van snacken. Nootjes, chips (!!!), chocolade, bittergarnituur, snoep, nacho’s, borrelhapjes… I love it! Trouwens, aan iedereen die vindt dat Lays Chips het lekkerste is; think again. Croky Paprika it is en daar is geen discussie over mogelijk 😉

Eten in Mexico was een groot feest!
Get to know: Suus

1
Ik ben twee weken te laat (dus met 42 weken) geboren in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Bij mijn geboorte dachten de dokters in de haast dat ik een jongen was en op mijn geboorte-akte stond dan ook dat ik Guus heette. 

2
Ik ben geboren met rood haar en heb soms -als er heel veel zon is en alles meezit- sproetjes. Het rode haar is echter na een week weer verruild voor blond. Vroeger was ik echt witblond, maar inmiddels wordt het steeds donkerder.

3
Ik heb dertien zwemdiploma’s: A, B, C, C+, Zwemvaardigheid 1, Zwemvaardigheid 2, Zwemvaardigheid 3, Snorkelen 1, Snorkelen 2, Snorkelen 3, Survival 1, Survival 2 en Survival 3. In de tijd dat ik deze diploma’s haalde, groeide ik uit tot een bonk spieren. Sinds ik kickboks zijn die weer een beetje teruggekomen, dus qua kracht zit ik wel goed 😉

Zwemmen in het helderste water ooit!

4
Toen ik drie was, ben ik een trapje in de tuin afgefietst en ik heb toen mijn neus gebroken. Het was de dag voor mijn vierde verjaardag, dus de foto’s van het verjaardagsfeestje zijn heel zielig en bloederig allemaal. Hoewel mijn hele gezicht open lag, is er nu helemaal niets meer van te zien. Binnen twee weken was alles alweer helemaal geheeld.

5
Mijn lievelingseten is broccolischotel en heel pittig Aziatisch eten (ik ga heel goed op ketjap en sambal). Ik doe op croissantjes altijd pindakaas. Mijn lievelingssnoep zijn Smarties en die sorteer ik eerst altijd op kleur en dan maak ik er een piramide van.

6
Ik droom er van kleins af aan van een dierenopvang te beginnen om daar mishandelde en/of verwaarloosde luipaarden, kangoeroes, katten, ezels, olifanten, honden, apen en koala’s een beter leven te geven. Voorlopig ben ik in ieder geval nog even aan het studeren, want ik zit nu in mijn eerste jaar van Rechten aan het Utrecht Law College (UU).

Wilde luipaarden! Mijn droom kwam uit!

7
Ik heb -waarschijnlijk door behoorlijke overbelasting óf door het feit dat mijn ene enkel veel flexibeler is dan de andere- een kuitblessure opgelopen vorig jaar. Na massages, dry-needling en andere behandelingen ging het iets beter, maar het is nog steeds een beetje een zwakke plek. Ik houd van springen, maar krijg dan altijd last van mijn kuiten helaas.

8
Daar waar Loes echt een pietje-precies is als het gaat om slapen, ben ik het tegenoverstelde. Deken? Hoeft niet goed te liggen. Kussen? Niet nodig. Ik draai alle kanten op en wordt rustig 180 graden gedraaid wakker. Ik praat in mijn slaap en zit vaak in de zogenaamde ‘Twilight Zone’ (tussen slapen en wakker zijn in- ik zie dan de meest vreemde dingen).

9
Ik ben linkshandig en dus volgens de wetenschap heel creatief 🙂 Om dat in de praktijk te brengen heb ik ook examen gedaan in kunstgeschiedenis en kunst beeldend.

❤ Kunst

10
Ik houd echt heel erg van rap-muziek. Niet alleen luister ik het graag, ik kan het stiekem ook best goed. Ik ben twee keer naar een concert van rapper Macklemore geweest en ik zou graag nog een keer naar Eminem, YBN Cordae, Anderson Paak, Chris Brown of Stormzy gaan. 

Get to know: Loes en Suus

1
Onze ouders hebben een paar jaar bij Kinderen voor Kinderen gewerkt. Wij gingen bijna altijd mee en hebben dus ook veel meegeholpen achter de schermen. In die periode heeft onze vader ook twee liedjes geschreven voor het koor. Een van de twee, genaamd Boekenwurm (de andere heet Kriebelkrabbel), gaat over ons. Wij waren vroeger namelijk échte boekenwurmen. Inmiddels lezen we zoveel voor school dat lezen voor de lol steeds zeldzamer is geworden, maar op vakantie verslinden we nog steeds het ene boek na de andere.

2
De meeste van jullie weten wel dat wij dansen, maar wisten jullie ook dat we al mega lang danslessen volgen? Loes sinds ze tweeënhalf is en Suus sinds haar derde; respectievelijk dus bijna achttien en veertien jaar. De stijlen die we hebben gedaan zijn: (peuter)ballet, streetdance, hiphop, showdance, afrodance en momenteel doen we dancehall.

3
Onze moeder is juf op onze oude basisschool in Soest. Ze heeft ons beide ook in de klas gehad, Loes in groep 6 en Suus in groep 1. Tuurlijk is dat een beetje gek, zeker op het moment zelf, maar achteraf was het een hele bijzondere ervaring.

4
Onze oma verkocht vroeger ijsjes. IJs zit dus in onze genen en ja, onze vriezer ligt er altijd vol mee. Natuurlijk gaan we als het even kan over een overheerlijk schepijsje van het ijssalon, maar kan dat niet hebben we altijd nog wel drie a vier dozen voorverpakte ijsjes liggen en een of twee dozen aan schepijs van Hertog. Hier is nooit geen ijs in huis.

IJs in Costa Rei; mmmmmm!

5
Na de basisschool zijn wij allebei naar dezelfde middelbare school gegaan, namelijk de Werkplaats Kindergemeenschap in Bilthoven. Vroeger stond deze school ook wel bekend als de Kees Boeke School, vernoemd naar de oprichter: onderwijsvernieuwer Kees (en zijn vrouw Betty) Boeke. De Werkplaats is een hele bijzondere school en mensen komen van heinde en verre. Zo ook wij, en wij gingen er altijd met de trein naartoe. Wij gaan dus al jaren met de trein elke ochtend- eerst naar de middelbare school en nu naar de universiteit.

Bonus: Het grootste gedeelte van onze directe familie is Zweeds, maar wij hebben 0.00% Zweeds bloed. Ra ra, hoe kan dat?

Wat weten wij nog niet van jou?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s