8x Coronaproof op kerstvakantie in Nederland: hier wil je naar toe!

Voor de meeste reisliefhebbers was het begrijpelijk, maar toch even slikken: in de kerstvakantie is het de bedoeling dat iedereen in Nederland (+ de Nederlandse Antillen) blijft. Balen natuurlijk, maar hey, er zijn nog genoeg mogelijkheden! Nederland is prachtig en er zijn volop kerstige, coronaproof bestemmingen te vinden. Dus wil jij toch nog op vakantie in december of januari? Lees dan snel verder!

Voor we beginnen met het noemen van alle leuke accommodaties en plekken om je kerstvakantie te spenderen, zullen we eerst even noemen waarop we hebben gelet bij het selecteren van coronaproof accommodaties:

  • Alle accommodaties kosten tussen de €0-€150 euro per nacht (per twee personen). Zo zitten er dus accommodaties bij voor elk budget!
  • Alleen accommodaties met extra gezondheids- en veiligheidsmaatregelen zijn geselecteerd.
  • Alle accommodaties zijn gratis te annuleren. Wel zo handig in coronatijd.
  • De accommodaties hebben bijna allemaal een eigen kookgelegenheid (een keuken dus).
  • De accommodaties zijn gewaardeerd met een cijfer tussen de 7 en de 10.
  • Bij alle accommodaties kun je je auto parkeren. Op deze manier hoef je niet met het OV te reizen om er te komen.
  • De accommodaties liggen bijna allemaal buiten de Randstad.
Lauwersmeer, provincie friesland/groningen

Behoefte aan zeelucht, maar wil je de drukte op de Waddeneilanden niet opzoeken? Ga dan naar Lauwersmeer! Lauwersmeer is een meer op de grens van Friesland en Groningen, ontstaan door het afsluiten van de Lauwerszee. Wij waren hier in oktober en kunnen met recht zeggen dat deze plek niet alleen rustgevend is, maar ook errrrug mooi! Bezoek Nationaal Park Lauwersmeer, waag een bezoekje aan Vlieland of Schiermonnikoog, of ga naar Elfstedendorpen en -steden als Dokkum. Wij sliepen in een prachtig zespersoons appartement met direct uitzicht over de haven van het Lauwersmeer. Een absolute aanrader. Behoefte aan nét iets meer mensen om je heen? Ga dan naar Esonstad, waar alle Landal-huisjes zijn gebouwd in Oud-Hollandse stijl. Tof!

Accommodaties:
Appartement aan de haven (getest door Loes en Suus)
Landal Esonstad

Bron
Landal Esonstad
Soest, provincie Utrecht

Tja, ‘ons’ Soest blijft op elk lijstje terugkomen. Waarom? Simpelweg omdat je hier heel goed vakantie kunt vieren! Maak wandelingen door de bossen en de duinen, huur een bootje en vaar over de Eem, slee van de duinen af als er sneeuw ligt, ga op zoek naar bunkers uit de oorlogen, aanschouw stilletjes de uilen, bezoek Vliegbasis Soesterberg (incl. het Militair Museum) of fiets door de polder. Ook fijn; prachtige dorpen en steden als Amersfoort, Bunschoten-Spakenburg en Baarn liggen om de hoek. Hier vermaak je je wel! En als je er dan toch bent… Contact ons gerust en we leiden je graag rond op anderhalve meter afstand 😉

Accommodaties:
Fletcher Hotel-Restaurant Het Witte Huis (geen eigen keuken, wel restaurant aanwezig, getest door Loes en Suus)

Valkenburg, provincie Limburg

Zeg je Kerst in Nederland, dan zeg je Valkenburg. Hoewel de activiteiten dit jaar wat zijn uitgedund, valt er nog genoeg te beleven. Er is een heuse Kerstgrot, waar je levensgrote mergelsculpturen kunt bekijken en het kerstverhaal in het klein ziet. De mooiste kerststal van Europa is de Wilhelminagroeve te vinden. Er is een Amuseroute voor als de horeca weer open mag. Er zijn winterwandelingen georganiseerd. Je kunt kerstshoppen. Noem maar op! Uitgekeken in Valkenburg? Ga dan een dag naar Maastricht of duik de natuur in! De keuze is reuze!

Accommodaties:
Appartement Leonardus

Kerst in Valkenburg: dit alleen dan een tandje minder in coronatijd 🙂
Alphen aan den rijn, provincie zuid-holland

Ik hoor je denken, wat moet ik nou in Alphen aan den Rijn? Nou, een heleboel! Zeker als je met kinderen op vakantie gaat is deze gemeente een bezoekje waard. Zo vind je Vogelpark Avifauna in Alphen, net als het openluchtmuseum Archeon, een Schildpaddencentrum en speelparadijs Ballorig. Je kunt natuurlijk ook winkelen in winkelcentrum De Ridderhof, bowlen, zwemmen of naar de Kinderboerderij. Wil je de natuur in? Mogelijkheden zat, want Alphen ligt aan het Groene Hart. Hier vermaak je je zeker een lang weekend!

Accommodatie:
Van der Valk Hotel Avifauna, incl. keuken (hier lopen de struisvogels in de achtertuin!)

Bron
Lelystad, Provincie Flevoland

In Lelystad valt ontzettend veel te doen en dat maakt deze plaats uitermate geschikt voor een vakantie. Wij denken dat je je hier zelfs een ruime week kunt vermaken. Ten eerste kun je heel goed winkelen in het Lelystadse Bataviastad en natuurlijk in de binnenstad zelf. Ook voor cultuur kun je in Lelystad terecht, want je ziet er meerdere monumenten en kunstwerken (waaronder de bekende hurkende man), maar ook luchtvaartmuseum Aviodrome, de Driemaster Abel Tasman, het dorpje Swifterkamp en museum Batavialand. Genoeg cultuur gehad? Lelystad ligt dichtbij de Oostvaardersplassen (wilde paarden!), Nationaal Park Nieuw Land en de Marker Wadden.

Accommodatie:
Hajé Hotel Restaurant de Lepelaar

Bron
Badhoevedorp, provincie Noord-Holland

Badhoevedorp, gelegen in de gemeente Haarlemmermeer, is vooral bekend van Schiphol. En nu is het niet de bedoeling dat we op vliegvakantie gaan, maar we kunnen wel op vakantie bij de vliegtuigen 😉 In Badhoevedorp vind je namelijk het Corendon Village Hotel, op slechts zes kilometer van Schiphol. Het hotel biedt appartementen, maar heeft ook hotelgebouwen. In Badhoevedorp kun je op vliegtuigspotten na niet zoveel, maar in dit hotel vermaak je je heus! Het Corendon Village Hotel beschikt namelijk over een skybar met panoramisch uitzicht, een recreatieruimte, een bioscoop, een bazaar, een zwembad, sauna’s en sportzaaltjes. In de tuin staat een echte Boeing 747 en er worden rondleidingen aangeboden aan gasten. Heb je ‘the Village’ wel gezien? Ga dan met de pendeldienst naar Amsterdam!

Accommodatie:
Corendon Village Hotel Amsterdam

Bron
Hilvarenbeek, Provincie Noord-Brabant

Iedereen is wel eens in (de omgeving van) Hilvarenbeek geweest, maar maak er ook eens een vakantie van! Als je leest wat je hier allemaal kan doen, ben je verkocht. En wij zijn ook de beroerdste niet, dus hierbij een opsomming: Safaripark Beekse Bergen, Speelland Beekse Bergen, De Efteling in Kaatsheuvel, het Eindhoven Museum, Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen, Natuurmuseum Brabant en Klimrijk Brabant… Hier wil je toch naar toe? Zin om toch de stad op te zoeken? Breda, Den Bosch, Eindhoven, Tilburg en Valkenswaard zijn om de hoek! Leuk!

Accommodatie:
Paradise Garage

Bron
Bron
Zonnemaire (Schouwen-Duiveland), Provincie Zeeland

Het plaatsje Zonnemaire ligt in de Gemeente Schouwen-Duivenland en iedereen weet hoe leuk het daar is. Een greep uit de bezienswaardigheden? Burgh-Haamstede, Renesse, Brouwershaven, Dreischor, Zierikzee, Bruinisse… Duinen, stranden en misschien zelfs wel een beetje zon… Neeltje Jans, de Oosterschelde, Slot Moermond, Grevelingenmeer, Watersnoodmuseum en de Plompetoren… Wij zijn hier meerdere keren geweest en in alle eerlijkheid willen we aan het einde van de vakantie nooit meer naar huis! Hoe lekker is het om in een gure winter de natuur op te zoeken in het mooie Zeeland? Doen dus!

Accommodatie:
Slapen in een voormalig klaslokaal

Bron

Waar wil jij heen in de Kerstvakantie?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s