10x aanraders voor een zonnige bestemming in de voorjaarsvakantie

Zon. Wij snakken er naar. Afgelopen zomer vonden we het weer niet echt je van het en sindsdien is het alleen maar grauw en grijs. Nu is de voorjaarsvakantie (ook wel de krokusvakantie of carnavalsvakantie genoemd) het ideale moment voor een onderbreking van dit Nederlandse hondenweer. Zoek jij een geschikte zonbestemming voor februari en/of maart? Lees dan snel verder en ontdek welke plekken in het voorjaar heerlijk zijn als je zin hebt in wat vitamine D!

In de voorjaarsvakantie hebben de meeste mensen met kinderen drie tot tien dagen ter beschikking om op vakantie te gaan. De geselecteerde bestemmingen liggen daarom om maximaal tien uur vliegen. Dit is nog wel een afstandje, maar afhankelijk van voorkeuren wel te doen. Alle bestemmingen in deze lijst zijn open voor toeristen. Check de website Nederland Wereldwijd van Buitenlandse Zaken om te zien welke voorwaarden er gelden in verband met het coronavirus.

Kom maar door met die zonnige voorjaarsbestemmingen!
NoordMiddenZuid
202219 februari t/m 27 februari 202226 februari t/m 6 maart 202226 februari t/m 6 maart 2022
202325 februari t/m 5 maart 202325 februari t/m 5 maart 202318 februari t/m 26 februari 2023
202417 februari t/m 25 februari 202417 februari t/m 25 februari 202410 februari t/m 18 februari 2024
De voorjaarsvakanties de komende jaren (schoolvakanties)

De Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden liggen in de Noord-Atlantische Oceaan ter hoogte van de grens tussen Marokko en de Westelijke Sahara. Door deze ligging weet je een ding zeker; het is hier vrijwel altijd lekker weer. Wij bezochten de eilanden Fuerteventura (3x), Tenerife (2x) en Gran Canaria allemaal in de winter of in het voorjaar. Zelfs in december hebben we op Tenerife nog heerlijk aan het zwembad gelegen, laat staan in februari of maart. De Canarische Eilanden zijn zeer geschikt als zonbestemming. Je vindt er genoeg leuke baaien en terrassen, en de meeste hotels beschikken over zwembaden. Daarnaast valt er op de eilanden ook genoeg te zien. Op alle Canarische eilanden kun je erg goed wandelen. De eilanden zijn vulkanisch en enkele zijn bergachtig. Bovendien zijn er verschillende schattige dorpjes te vinden op de Canarische Eilanden en kunnen natuurliefhebbers hun hart ophalen door de grote verscheidenheid aan vogels, zeedieren (zelfs walvissen) en reptielen.

Reistijd: 4 tot 5 uur vliegen
Gemiddelde temperatuur februari/maart: 19-20 graden
Gemiddeld aantal zonuren per dag: 9.6 uur
Gemiddeld aantal droge dagen: 27-28
Minimaal aantal dagen nodig: 7

Jordanië

Ooooh, wat vonden wij Jordanië een heerlijk land om doorheen te reizen. In slechts een paar dagen zagen wij Aqaba, Wadi Rum en Petra, en dat was een hele toffe eerste kennismaking met dit land. Daarnaast vonden we rondreizen in Jordanië erg eenvoudig gaan. De wegen zijn goed en ondanks dat wij elke keer per bus gingen, kun je ook prima zelf rijden. De inwoners van het land zijn enorm aardig en het eten is ver-ruk-ke-lijk. Tevens mooi: het weer in Jordanië is erg goed. Wij waren er rond Oud & Nieuw en toen scheen zeker in Aqaba de zon volop. Kijk goed of je in de juiste regio zit wat betreft zonzekerheid, maar verder… zit je hier helemaal goed! In Jordanië kun je makkelijk een week of drie rondreizen. Er is enorm veel te zien. Dat wil echter niet zeggen dat het land niet geschikt is voor een weekje weg in het voorjaar. Het is er dan relatief rustig, de afstanden zijn redelijk goed te doen en je kunt veel zien in korte tijd. De eerdergenoemde plekken zagen wij bijvoorbeeld in slechts drie dagen, als uitstapje vanuit Eilat, Israel. Moet je nagaan, als je een paar dagen langer de tijd hebt! Geweldig toch!

Reistijd: 4.5 uur naar de hoofdstad Amman, 7 uur (incl. tussenstop) naar het zuidelijke Aqaba
Gemiddelde temperatuur februari/maart: 19-24 graden (afhankelijk van locatie)
Gemiddeld aantal zonuren per dag: 6-8.5 uur
Gemiddeld aantal droge dagen: 27
Minimaal aantal dagen nodig: 7

Malta

Malta is de ideale bestemming voor vakantiegangers die liever in Europa blijven en niet lang willen vliegen, maar wél wat willen zien. Je komt hier voor mooie stranden, al zijn ze ‘ruiger’ dan in Spanje of Italië. Hier heb je geen zandstranden, maar kiezelstranden. Rotsen vind je overal. Heel mooi! Malta bestaat uit meerdere eilanden, waarvan het kleinere Gozo er ook eentje is. Dit eiland is minder toeristisch, niet stedelijk en de natuur staat voorop. De hoofdstad van Malta, Valletta, is daarnaast heel leuk om te bezoeken. Valletta is de meest zuidelijk gelegen Europese hoofdstad. Dat betekent: zon! Maar dat niet alleen, er valt namelijk daarbovenop genoeg te zien. Kathedralen, een haven, gezellige straatjes vol restaurant, klassieke balkonnetjes, oude trammetjes… Bezoek Valletta als onderdeel van een rondreis, huur bijvoorbeeld een auto, of als stedentrip! Plezier gegarandeerd!

Reistijd: 3 uur
Gemiddelde temperatuur februari/maart: 16 graden
Gemiddeld aantal zonuren per dag: 6.6-8.9 uur
Gemiddeld aantal droge dagen: 19
Minimaal aantal dagen nodig: 4 voor een stedentrip, 7 voor een rondreis

Florida, Verenigde Staten

Precies tien uur vliegen is het, maar dan heb je ook wat! Je bent aangekomen in the sunny state, oftewel: Florida! Florida is bij uitstrek een plek waar je een heerlijke strandvakantie kan vieren. Stranden zijn er letterlijk in overvloed. Daarnaast is er ook genoeg te zien en doen. Ga bijvoorbeeld pretparken af in Orlando, bezoek de art deco kust van Miami, ga op alligatorsafari in the Everglades, eet een lekker taartje op de Florida Keys, aanschouw de prachtige natuur op Sanibel Island en leer Amerika op een laagdrempelige manier kennen! Florida is een plek waarbij het vrij zonde is om er slechts een week naar toe te gaan. Kun je net een paar dagen langer vrij nemen of heb je bijvoorbeeld kinderen die nog niet onder de leerplicht vallen, is dit een goede bestemming. In een dag of tien kun je al heel veel zien en zon is er gegarandeerd zeker weten 100%! Benieuwd naar de route van onze tweeweekse roadtrip door Florida? Klik dan even hier! En wil je weten wat je allemaal kunt doen in deze staat? Lees dan dit artikel!

Reistijd: 10 uur
Gemiddelde temperatuur februari/maart: 24 graden
Gemiddeld aantal zonuren per dag: 8.6 uur
Gemiddeld aantal droge dagen: 16
Minimaal aantal dagen nodig: 10

Andalusië, Spanje

De Canarische Eilanden zijn zonzeker in het voorjaar, maar er is nóg een Spaanse regio waar je in februari en maart goed kunt vertoeven, namelijk Andalusië. Andalusië is een zuidelijke regio van Spanje, eentje die al jaren behoorlijk populair is onder vakantiegangend Nederland. Logisch, want de zon schijnt er behoorlijk veel, er is veel te zien en te doen én het is Spanje, dus dat betekent: TAPAS! Je bent in Andalusië aan het goede adres voor prachtige steden als Sevilla, Cordoba, Malaga, Marbella en Ronda. Ook zijn er verschillende natuurparken die je kunt bezoeken. Neem bijvoorbeeld een kijkje in de Tabernaswoestijn of aanschouw de prachtige Nerja-grotten! Last but not least kun je vanaf Andalusië daarnaast eenvoudig een bezoekje brengen aan het Engelse schiereiland Gibraltar. Hier leven zelfs aapjes!

Reistijd: 2 uur en 45 min tot 3 uur
Gemiddelde temperatuur februari/maart: 17 graden
Gemiddeld aantal zonuren per dag: 8-8.8 uur
Gemiddeld aantal droge dagen: 19
Minimaal aantal dagen nodig: 3 (stedentrip) tot 21 (uitgebreide rondreis)

Foto door Manuel Torres Garcia via Pexels

Curacao

Curacao is een luxere bestemming voor reizigers met een groter budget. Het hele eiland is het hele jaar door zonzeker en staat verder bekend om nóg meer zon, zee en strand (en een meer dan fantastische onderwaterwereld). Hier chill je eindeloos lang, geniet je van prachtige zonsondergangen, ga je gewoon naar de Albert Heijn, eet je de meest lekkere gerechten met je voetjes in het zand en neem je een duik in het prachtige helderblauwe water. Let op dat je niet struikelt over de leguanen of blauwblauws (hagedisjes met blauwe tenen) en aanschouw de flamingo’s en kolibries op het eiland. En zin om wat te zien? Dat kan natuurlijk ook op Curacao! Bezoek bijvoorbeeld de hoofdstad, Willemstad, of ga op avontuur in het Christoffelpark! En wil je liever iets minder toeristen om je heen? Ga dan naar het dichtbijgelegen eilandje Klein Curacao. Daar wil je nooit meer weg! Lezen wat je allemaal kan doen op Curacao naast zonnebaden? Check dan dit artikel over bijzondere uitstapjes op het eiland! Lees daarnaast in dit artikel welke stranden het mooiste zijn op het eiland!

TIP: Wil je wel naar de Antillen, maar liever niet naar het toeristische Curacao? Overweeg dan de andere Nederlandse Antillen eens, zoals Aruba of Sint-Maarten. Ook zonzeker, maar gelijk een hele andere ervaring!

Reistijd: 9 uur
Gemiddelde temperatuur februari/maart: 31 graden
Gemiddeld aantal zonuren per dag: 9 uur
Gemiddeld aantal droge dagen: 16
Minimaal aantal dagen nodig: 7

Madeira, Portugal

Het Portugese eiland Madeira staat ook wel bekend als het ‘bloemeneiland’. Waarom kun je vast al raden; er groeien hier namelijk ont-zet-tend veel bloemen! Meer voorjaar ga je het niet krijgen, toch?! Het hele jaar door is de temperatuur op Madeira ideaal, vandaar de andere bijnaam, namelijk ‘het eiland van de eeuwige lente’. Niet gek, want het eiland ligt ter hoogte van Marokko in de Atlantische Oceaan. Ga hier gerust heen als je zin hebt in een heerlijk briesje terwijl de zon op je koppie schijnt, de gezellige terrasjes in hoofdstad Funchal, de toffe wandelpaden door de bergen en langs de zee, de prachtige viewpoints die uitkijken over de oceaan en de niet normaal mooie baaitjes. Om Madeira heen zwemmen daarnaast dolfijnen en walvissen, dus met een beetje geluk kan je deze dieren ook nog eens spotten! Fantastisch toch!

Reistijd: 4 uur
Gemiddelde temperatuur februari/maart: 17-19 graden
Gemiddeld aantal zonuren per dag: 7-8 uur
Gemiddeld aantal droge dagen: 12
Minimaal aantal dagen nodig: 6

Foto door Matthias Groeneveld via Pexels

Egypte

Ongeveer tien jaar geleden is het, dat wij voor het laatst in Egypte waren. Sindsdien is er veel veranderd, en veel niet. Hoe dan ook, wij hebben ons destijds meer dan goed vermaakt in dit Noord-Afrikaanse land. Want wát is hier enorm veel te zien! Tuurlijk, je kunt rustig een week spenderen door alleen al op het strand te liggen en af en toe een duik te maken in de Rode Zee. Maaaaar je gaat natuurlijk niet naar Egypte zonder de prachtige piramides te bekijken, of de stad Luxor te bezoeken. Vaar daarnaast eens een stukje over de Nijl, ga naar het Egyptisch Museum en zie daar het masker van Toetanchamon of reis af naar Alexandrië of Abu Simbel. Sommige mensen vinden de verkopers in Egypte opdringerig en dat kunnen we ook niet ontkennen. Echter vonden we de verkopers niet vervelend opdringerig en vooral erg vriendelijk. Maak je hier dus geen zorgen over, maar houd het wel in je achterhoofd!

Reistijd: 4-5 uur (afhankelijk van bestemming)
Gemiddelde temperatuur februari/maart: 23 graden
Gemiddeld aantal zonuren per dag: 7 uur
Gemiddeld aantal droge dagen: 25
Minimaal aantal dagen nodig: 6

Cyprus

Cyprus! Een prachtig eiland is het, eentje waar meer dan genoeg te doen valt. In februari en maart is het misschien net te koud om een duik in de zee te nemen, maar met korte mouwen aan wandelen langs de kust kan zeker. Het kleine Cyprus heeft heel veel te bieden. Het hele (ei)land ligt bezaaid met prachtige archeologische vondsten, zoals klassieke tempels en oude kastelen. Cyprus is een verdeeld land, de bovenste helft heet Noord-Cyprus en wordt alleen erkend door Turkije. De zuidelijke helft heet ‘gewoon’ Cyprus, er hier wonen veelal Griekse Cyprioten. Op de grens tussen Cyprus en Noord-Cyprus, die je trouwens eenvoudig oversteekt, ligt de hoofdstad Nicosia. Dit is de enige hoofdstad die in twee ‘landen’ is gelegen. De hoofdstad zelf is zeer de moeite waard. Je vindt er musea, kathedralen en je kan er erg goed winkelen!

Reistijd: 4 uur
Gemiddelde temperatuur februari/maart: 18 graden
Gemiddeld aantal zonuren per dag: 8-9 uur
Gemiddeld aantal droge dagen: 19
Minimaal aantal dagen nodig: 7

Algarve, Portugal

De Algarve is, vanwege de stad Albufeira, al jaren erg populair onder jongeren die er graag feesten, drinken en zonnen. De Algarve klinkt hierdoor misschien niet als de ideale plek voor een rustige (gezins)vakantie, maar schijn bedriegt. Je kunt hier echt heerlijk tot rust komen, in het voorjaar zijn er amper jongeren te bekennen en de zon schijnt er in februari en maart al heerlijk! De kustlijn van de Algarve is prachtig en grillig. Je kunt mooi wandelen langs de kliffen en rotspartijen, maar ook over de witte zandstranden. Natuurlijk zijn er daarnaast genoeg gezellige en knusse stadjes te vinden, zoals de hoofdstad Faro, maar ook Alvor en Tavira zijn bijvoorbeeld erg leuk om te bezoeken. De Algarve is daarnaast een plek die redelijk dichtbij is en daardoor is het een goede optie als stedentrip dan wel als optie voor een langere vakantie als je niet houdt van vliegen of een lager budget hebt.

Reistijd: 3 uur
Gemiddelde temperatuur februari/maart: 17 graden
Gemiddeld aantal zonuren per dag: 7.5-9 uur
Gemiddeld aantal droge dagen: 19
Minimaal aantal dagen nodig: 3 voor een stedentrip, 7 voor een langere vakantie

Wat zijn jouw zonnige voorjaarsfavorieten?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s