Europa

“In Europe, I always have fun bike riding in Amsterdam”
-Ezra Koenig

Europa… Wat wonen wij toch op een fantastisch continent. Na enkel een paar uur rijden ben je in een totaal ander land, met een totaal andere natuur én cultuur. Fantastisch toch?
In één klein en krap continent, bewoond door meer dan 700 miljoen inwoners die allemaal andere gewoonten en gebruiken kennen. Waar we in Nederland enthousiast Koningsdag en Sinterklaas vieren, vieren de  Zweden Midsommar en de inwoners van Spanje La Tomatina. En dat allemaal op een paar honderd kilometer afstand.

We vergeten het af en toe, maar Nederland is ook mooi. De bossen zijn minder imposant dan in Amerika of Scandinavië, maar toch, iedereen geniet toch enorm als je door een Nederlands bos loopt? En natuurlijk, de Grand Canyon klinkt veel gaver dan de Hoge Veluwe, maar kijk om je heen. De Veluwe is super tof! De natuur, de stilte, de rust; als je je er voor open stelt, kan je de Veluwe net zo mooi vinden als de Grand Canyon.

Wij hebben het geluk gehad dat wij al in verschillende landen van Europa zijn geweest. Natuurlijk in de Benelux, maar ook in de Scandinavische landen Noorwegen, Zweden en Denemarken. In Italië zijn we meerdere keren geweest, net als in Griekenland. Vanuit hier maakten we een tripje naar Albanië. Het meest bijzondere Europese land? Geen idee. Misschien wel San Marino, of (Noord-)Cyprus. Maar Spanje, Portugal en Frankrijk horen ook bij de favorieten. Een van de leukste eilanden van Europa is volgens ons Malta. De zee, het strand, de cultuur en de mensen… Heerlijk! Maar ook bij onze Oosterburen is het altijd goed toeven!

Ga jij op reis binnen Europa? Super leuk! Lees snel wat blogs voor tips en inspiratie! Wij hebben artikelen geschreven over de volgende bestemmingen: