Over Loes en Suus

 ‘Vakantie: ik neem altijd een lege koffer mee voor de mooie verhalen…’
-Loesje-

Wij zijn Loes en Suus. Al van kleins af aan reizen we de wereld rond.
We vinden het altijd heel leuk om met mensen over reizen te praten. Reizen is ontzettend verrijkend en daarnaast zie en doe je ook nog eens veel mooie, leuke of gave dingen! Wij vinden het leuk om mensen te helpen hun reis compleet te maken, maar ondertussen vertellen we ook graag over bijzondere ervaringen op reis. Daarom besloten we in 2016 om een website te maken over reizen.

‘Travel is the only thing you buy that makes you richer.’

Als je echt heel erg houdt van reizen, ben je er het hele jaar mee bezig. Niet alleen als je op reis bent, maar je hebt ook je handen vol aan de voorbereiding, de voorpret en de napret. Voor elke lange reis zijn wij vaak een halfjaar dingen aan het uitzoeken. Waar willen we heen? Wat willen we doen?  Waar willen we slapen? Allemaal vragen die er tijdens de reis zelf voor zorgen dat elke reis een complete droomreis is. Dat betekent natuurlijk niet dat er nooit iets tegenvalt, een reis verloopt nooit zoals je van te voren had verwacht. Maar juist dat, dat onvoorspelbare, zorgt er voor dat reizen geweldig is!

‘I haven’t been everywhere, but it’s on my list!’
-Susan Sontag-

Natuurlijk zijn wij niet overal geweest, maar we zijn wel overal nieuwsgierig naar. Loes wil al jaren naar Midden-Amerika en Nepal. Suus wil al van kleins af aan de Zijderoute rijden of door middel van de Transmongolië-Express eindigen in Beijing. Het is dan ook een droom die uitkomt dat we in juli op de trein richting China stappen! Maar eigenlijk is alles goed. IJsland staat op het lijstje, maar natuurlijk ook landen als Nieuw-Zeeland en Japan. Gelukkig hebben we elk jaar het geluk om mooie reizen te kunnen maken.

‘De wereld is net een boek. Wie niet reist, leest slechts 1 pagina.’

Wij maken elke vakantie leuke, spannende en avontuurlijke dingen mee. Mensen die nooit reizen missen wat ons betreft écht wat. Al kom je alleen in Nederland, België en/of Duitsland, ook dat is reizen. Rugzakje of koffertje mee, en hup, lekker dingen bekijken of doen, en vooral genieten! Reizen werkt als een medicijn. Het is het perfecte geneesmiddel tegen stress. Omdat je heerlijk ontspannen bent, ben je gelukkig, gezellig en vrolijk. Top toch?!

CIMG3037
Treinreizen in Sri Lanka

Loes stelt zich voor;
‘And then I realized adventures are the best way to learn…’

Hi, ik ben Loes. De oudste van ons twee (18 jaar), en dus ook de (eigen)wijste. 😉 Op dit moment volg ik de studie Liberal Arts and Sciences aan de Universiteit van Utrecht.
Ik maakte mijn eerste vlucht toen ik een halfjaar oud was, naar Malta. Later volgde meer reizen, en dus ook met Suus. Van reizen heb ik veel geleerd, en leer ik nog steeds veel. Ik kon me als kind al snel redden in het buitenland, maar dat niet alleen. Ik leerde veel over verschillende volken, dieren, steden, talen en culturen, en dat zorgde ervoor dat ik eigenlijk zo lang als ik me kan herinneren overal met een open mind tegenaan kijk.
Vervelen op reis heb ik nooit gedaan. Suus en ik houden van ‘Dancehall’ en ‘Hiphop’, dus als we muziek hebben kunnen we overal dansen.
Ik kan eigenlijk niet kiezen welke reis ik het leukste vond, of welk land het mooist. Er zijn zoveel verschillende kandidaten. In Sri Lanka zijn de mensen geweldig, maar in Indonesië en Thailand ook. Heel Zuidoost-Azië heeft prachtige natuur, maar Afrika heeft natuurlijk de bekende big-five. En dan heb je nog Europa, ons eigen werelddeel. Europa wordt eigenlijk heel erg onderschat. Er zijn hele prachtige gebieden in Europa. Je bent binnen een paar uur in een ander land, en Europa is ook heel veelzijdig. Wij zijn in veel landen in Europa geweest, maar eigenlijk niet in Oost-Europa en veel te weinig in de Balkan. Daarom staan Oost-Europa en de Balkan ook zeker op mijn lijstje. Georgië, Kroatië en Roemenië lijken me bijvoorbeeld heel indrukwekkend. Mijn favoriete stad is denk ik Kuala Lumpur, in Maleisië. Het is een moderne stad, maar heeft ook authentieke gedeeltes. Kuala Lumpur is westers, maar goedkoop. Het eten is heerlijk en de stad heeft geweldige bezienswaardigheden. Op vakantie proef ik genoeg, maar lang niet alles. Aziatisch vind ik lekker, maar van een pizza in Italië word ik ook intens gelukkig. Maar ja… ik word sowieso gelukkig van reizen.

Suus stelt zich voor;
‘Shouldn’t LIFE be our favorite adventure?!’

Hey, ik ben Suus! Ik ben de jongere zus van Loes (15 jaar). Ik zit in VWO 5.
Toen ik een halfjaar oud was, maakte ik mijn eerste vlucht met als eindbestemming Zweden. Door later nog meer te reizen, merkte ik toen ik jong was al hoe snel andere mensen gelukkig zijn. Kijk bijvoorbeeld naar Sri Lanka of Sumatra; de mensen zijn daar zo intens vriendelijk en gelukkig, en dat terwijl de mensen daar minder geld en voorzieningen hebben dan wij Europeanen. Wij Nederlanders kunnen daar volgens mij wel iets van leren! Ik hoop dat ik dit al wél een beetje geleerd. Ik realiseer me in ieder geval wel dat wij Nederlanders veel hebben, en dus alle reden hebben om niet te klagen. Ik heb hierdoor geleerd gelukkig te zijn en te worden van de kleine dingen.
Ik houd niet van grote, luxe vijfsterren-resorts, ik houd meer van de kleinschalige hotels. Ik vind het indrukwekkend om de verschillen in de wereld te zien. Daarom ben ik ook eigenlijk wel dol op elk land :). Ik kan moeilijk kiezen, maar hoog op mijn lijstje staan Sri Lanka, Maleisië, Kenia, Indonesië… Als ik echt moet kiezen zal de hele wereld op mijn lijstje staan…
Wel heb ik een lievelingshotel. Ik houd erg van het ultieme backpack-gevoel. Ik voel me dan zo reiziger. Ik had dat gevoel extreem in Nipton, Californië. Wat werd ik blij van dat hotel. Goed nieuws: er is nu een artikel over Nipton!
Voor mij is reizen niet alleen het ontdekken als je op een plek bent, voor mij betekent reizen ook onderweg zijn. Dat is voor mij minstens net zo leuk. Daarom wil ik ook zo graag de Transmongolië-Express of de Zijderoute volgen. Ook leer je dan meer over de verschillen in de wereld, door alle verschillende plekken en landen die je bezoekt. Hé, is dat even een win-win situatie… Ik kan dan ook niet wachten om in juli samen met Loes de trein te nemen richting Beijing!
Naast dansen en kickboksen, houd ik ook heel erg van zwemmen. Waar ik kán zwemmen, moet ik zwemmen, of het nou kan bij een verlaten strandje of een zwembad in een hotel. Verschil moet er zijn :).

afbeeldingen 301
Met een dromedaris door de Sahara, Tunesië

Alle blogs bestaan volledig uit onze eigen mening, én feitelijke informatie.
Wij staan zeker open voor een eventuele samenwerking met bedrijven of andere bloggers, maar we werken alleen samen als we zelf daadwerkelijk achter het product (e.d.) staan. We maken geen reclame voor producten die slecht zijn voor het milieu, of slecht zijn voor de mensen in ontwikkelingslanden. Daarnaast maken we ook alleen reclame als we het product zelf hebben gezien. Dit omdat we voor de lezers een zo eerlijk mogelijk beeld van het product willen creëren.
Mocht je willen samenwerken, laat dan even een bericht achter op deze pagina of op de contact-pagina, dan nemen wij spoedig contact met je op. Daarnaast kan je ook mailen naar: loesensuusopreis@gmail.com.
Wil je ons volgen op Instagram, om allemaal foto’s te kunnen bewonderen? Dat kan! 
Volg op Instagram dus @loesensuusopreis. Je kan ons ook volgen op Pinterest.

The impuls to travel
is one of the hopeful
symptoms of life…

2 Replies to “Over Loes en Suus”

 1. 3 jaar Loes en Suus op reis 🔝
  Wat is de wereld toch adembenemend mooi.
  Wensdromen,dromen van vrijheid en vooruitgang.
  Het reizen is beslist de moeite waard.
  Daarna laten jullie door de vele verhalen ieder die wil meegenieten.
  Zo ook wij jullie opa en oma.
  Die jullie samen nog heel veel vakantie dromen wensen.🌞🌞

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s