Over Loes en Suus

 ‘Vakantie: ik neem altijd een lege koffer mee voor de mooie verhalen…’
-Loesje-

Wij zijn Loes en Suus. Al van jongs af aan reizen we de wereld rond. We vinden het altijd heel leuk om met mensen over reizen te praten. Reizen is ontzettend verrijkend en daarnaast zie en doe je ook nog eens veel mooie, leuke of gave dingen! Wij vinden het leuk om mensen te helpen hun reis compleet te maken, maar ondertussen vertellen we ook graag over bijzondere ervaringen op reis. Daarom besloten we in 2016 om een website te maken over reizen.

‘Travel is the only thing you buy that makes you richer.’

Als je echt heel erg houdt van reizen, ben je er het hele jaar mee bezig. Niet alleen als je op reis bent, maar je hebt ook je handen vol aan de voorbereiding, de voorpret en de napret. Voor elke lange reis zijn wij vaak een halfjaar dingen aan het uitzoeken. Waar willen we heen? Wat willen we doen?  Waar willen we slapen? Allemaal vragen die er tijdens de reis zelf voor zorgen dat elke reis een complete droomreis is. Dat betekent natuurlijk niet dat er nooit iets tegenvalt, een reis verloopt nooit zoals je van te voren had verwacht. Maar juist dat, dat onvoorspelbare, zorgt er voor dat reizen geweldig is!

‘I haven’t been everywhere, but it’s on my list!’
-Susan Sontag-

Natuurlijk zijn wij niet overal geweest, maar we zijn wel overal nieuwsgierig naar. Loes wil al jaren naar Midden-Amerika en Nepal. Suus wilde al van kleins af aan de Zijderoute rijden of door middel van de Transmongolië-Express eindigen in Beijing. Het was dan ook een droom die uitkwam toen we in juli 2018 op de trein richting China stapten! Maar eigenlijk is alles goed. IJsland staat op het lijstje, maar natuurlijk ook landen als Nieuw-Zeeland en Japan. Europa vinden we ook een heerlijk continent; zo gevarieerd en allemaal zo dichtbij huis. Gelukkig hebben we elk jaar het geluk om mooie reizen te kunnen maken.

‘De wereld is net een boek. Wie niet reist, leest slechts 1 pagina.’

Wij maken elke vakantie leuke, spannende en avontuurlijke dingen mee. Mensen die nooit reizen missen wat ons betreft écht wat. Al kom je alleen in Nederland, België en/of Duitsland, ook dat is reizen. Rugzakje of koffertje mee, en hup, lekker dingen bekijken of doen, en vooral genieten! Reizen werkt als een medicijn. Het is het perfecte geneesmiddel tegen stress. Omdat je heerlijk ontspannen bent, ben je gelukkig, gezellig en vrolijk. Top toch?!

CIMG3037
Treinreizen in Sri Lanka

Loes stelt zich voor;
‘And then I realized adventures are the best way to learn…’

Hi! Ik ben Loes, 21 jaar en dus de oudste van ons twee. In het dagelijks leven ben ik masterstudent Crisis and Security Management aan de Universiteit van Leiden. Tijdens mijn studie verdiep ik me voornamelijk in het besturen van grootschalige crisissituaties, zoals aardbeving, aanslagen, orkanen, etc. Eerder hield ik me tijdens mijn studie bezig met conflicten, internationale politiek, religie en het Midden-Oosten. 
Wanneer ik niet hoef te studeren, ben ik het liefste bezig met reizen. Mijn eerste vliegreis maakte ik toen ik zes maanden oud was. De bestemming was Malta, een eiland waar we later nog een keer zijn geweest. Naast Malta volgden nog vele andere bestemmingen. Op deze manier is mijn liefde voor reizen ontstaan. 

LOES in een notendop
Verloor haar hart aan 
Kuala Lumpur, Maleisië
Grootste hobby
Dancehall en eindeloze boswandelingen
De gaafste wildlife experience
Het zien van Orang-Oetans in Sumatra
Kan ’s nachts wakker gemaakt worden voor
Een echte Italiaanse pizza
Mist tijdens het reizen
Familie, huisdieren én mijn eigen douche
Hier wil ze wel wonen Dat is een wedstrijd tussen Soest en Zuidoost-Azië
Grootste ergernis tijdens reizen Als er iets ondefinieerbaars in mijn eten zit
Grootste geluksmoment tijdens reizen Het eerste ontbijt; als je alles nog voor je hebt
Dit wil ze ooit eens doen De Maya-Route afleggen

Suus stelt zich voor;
‘Shouldn’t LIFE be our favorite adventure?!’

Hi! Ik ben Suus, negentien jaar. Op dit moment zit ik in mijn derde jaar van het Utrecht Law College (Honors Rechtenstudie) en in mijn tweede jaar Liberal Arts and Sciences (LAS) aan de Universiteit Utrecht. Bij LAS  verdiep ik me vooral in religiewetenschappen en kunstgeschiedenis. Bij rechten liggen mijn interesses vooral in het strafrecht, internationaal recht en jeugdrecht. Daarnaast ben ik geinterresseerd in criminologie. 
Zodra ik tijd heb pak ik er het liefste een laptop bij om me te verdiepen in verschillende bestemmingen. Mijn eerste vlucht maakte ik toen ik zes maanden oud was. Omdat onze familie in Zweden woont, was dit mijn eerste bestemming. Niet veel later vloog ik naar Portugal voor mijn allereerste échte vakantie. Sindsdien reis ik samen met Loes zoveel mogelijk. En blijven we thuis? Dan zoek ik graag verder naar trein- en vliegtickets, ho(s)tels en mooie routes. 

SUUS in een notendop
Verloor haar hart aan 
Hong Kong
Grootste hobby
Dancehall en kickboksen
De gaafste wildlife experience
Luipaarden spotten in Kenia
Kan ’s nachts wakker gemaakt worden voor
Broccolischotel en Aziatisch eten
Mist tijdens het reizen
Broccolischotel (en familie en huisdieren 😉 )
Hier wil ze wel wonen
Australië, en dan bij voorkeur ergens bij Gold Coast
Grootste ergernis tijdens reizen
Als mensen langzaam lopen
Grootste geluksmoment tijdens reizen
Het moment dat je het vliegtuig uitstapt in de warmte
Dit wil ze ooit eens doen
Duiken in het Blue Hole in Belize

We hebben momenteel 45+ landen bezocht, namelijk: Australië, Verenigde Staten (Arizona, Californië, Florida, Nevada, Utah), Curacao, Mexico, Albanië, België, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Griekenland (Corfu, Kos, Kreta, Rhodos), Hongarije, Italië (Rome, Umbrië, Toscane, Venetië, Sardinië, Sicilië), Liechtenstein, Kroatië, Luxemburg, Malta, Nederland, Noord-Cyprus, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Rusland, San Marino, Slovenië, Slowakije, Spanje (vaste land, Balearen, Canarische Eilanden), Tsjechië, Vaticaanstad, Zweden, Zwitserland, Egypte, Kenia, Marokko, Tunesië, Israël, Jordanië, Palestina, Qatar, Verenigde Arabische Emiraten, Borneo, Cambodja, China, Hong Kong, Indonesië (Bali, Flores, Gili-eilanden, Java, Komodo, Lombok, Sumatra), Macao, Maleisië,  Mongolië, Sri Lanka, Thailand, Vietnam

2021:
februari – Zuid-Limburg en Drielandenpunt
mei – Noord-Limburg
augustus – Polen
oktober – Noordwijk
november – Hengelo (OV)
november – Berlijn (geannuleerd)
november – Nijmegen

2022:
januari – Ameland
februari – Luxemburg en België
april – Zweden (via Duitsland en Denemarken)
mei – Bilbao (Spanje)
Juli – Zuid-Limburg
Juli/augustus – Roadtrip Europa: Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Kroatië, Slovenië, Italië, Oostenrijk
december/januari – Mexico

Alle blogs bestaan volledig uit onze eigen mening, én feitelijke informatie.
Wij staan zeker open voor een eventuele samenwerking met bedrijven of andere bloggers, maar we werken alleen samen als we zelf daadwerkelijk achter het product (e.d.) staan. We maken geen reclame voor producten die slecht zijn voor het milieu, of slecht zijn voor de mensen in ontwikkelingslanden. Daarnaast maken we ook alleen reclame als we het product zelf hebben gezien. Dit omdat we voor de lezers een zo eerlijk mogelijk beeld van het product willen creëren.
Mocht je willen samenwerken, laat dan even een bericht achter op deze pagina of op de contact-pagina, dan nemen wij spoedig contact met je op. Daarnaast kan je ook mailen naar: loesensuusopreis@gmail.com.
Wil je ons volgen op Instagram, om allemaal foto’s te kunnen bewonderen? Dat kan! 
Volg op Instagram dus @loesensuusopreis. Je kan ons ook volgen op Pinterest.

The impuls to travel
is one of the hopeful
symptoms of life…

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Opa en oma schreef:

  3 jaar Loes en Suus op reis 🔝
  Wat is de wereld toch adembenemend mooi.
  Wensdromen,dromen van vrijheid en vooruitgang.
  Het reizen is beslist de moeite waard.
  Daarna laten jullie door de vele verhalen ieder die wil meegenieten.
  Zo ook wij jullie opa en oma.
  Die jullie samen nog heel veel vakantie dromen wensen.🌞🌞

  Like

  1. loesensuusopreis schreef:

   Wat een lief berichtje opa en oma! En jullie hebben helemaal gelijk. Liefs! ❤️❤️❤️

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s