12 symptomen van het reisvirus: ben jij ook besmet?

Dromen over avontuurlijke bestemmingen, alleen nog maar denken aan die ene mooie reis en de hele dag zoeken naar vliegtickets…
Oei! Wij zijn besmet met het reisvirus. We hebben alle twaalf symptomen even voor je op een rijtje gezet, dan kan jij snel checken of je ook besmet bent geraakt. Alvast (geen) beterschap!

Je kleding, schoenen en sieraden komen uit het buitenland

Je hele kledingkast ligt vol met harembroeken (aka tempelbroeken) uit Zuidoost-Azië, gekocht voor nog geen twee euro. Gympen komen ook uit het buitenland, want daar is én meer keuze én is de prijs lager. Om je pols hangen enkele armbandjes. Sommigen zien eruit als aan elkaar geknoopte touwtjes, maar ze afknippen zal je nooit doen. De armbandjes herinneren je namelijk aan je reis en daarnaast heeft een monnik je ermee gezegend. Dus.

Je huis puilt over van de souvenirs

Magneetjes. Kleurrijke maskers. Mooie schalen om eten op te leggen. Een beeldje hier. Wat wierook daar. Nog een paar grote gebruiksvoorwerpen uit Afrika of Azië aan de muur. Prachtig! Je huis wordt straks nog te klein!

IMG_3881.JPG

Reisboeken en -gidsen everywhere

Ook van plekken waar je nog nooit bent geweest. Boeken met prachtige foto’s, of handige tips. Gidsen met daarin de beste reistijd of het klimaat op de plek van bestemming. Tijdschriften met gave verhalen over avontuurlijke plekken. Je reizigershart stroomt over bij het lezen van al die heerlijke stukken. Je wil nu weg!

Je rugzak staat nog onuitgepakt in de hoek van je slaapkamer

Je neemt altijd ongeveer hetzelfde mee, dus waarom zou je dat ding uitpakken? Natuurlijk moeten kleren gewassen worden, maar de andere spullen laat je mooi in je rugzak zitten. Scheelt weer inpakken over een paar weken.

Je lievelingsprogramma’s op tv gaan allemaal over reizen

3opReis, Reizen Waes, Wie is de Mol, Trippers, de Gevaarlijkste Wegen, Erica op Reis, Floortje naar het Einde van de Wereld, Ik vertrek, Helemaal het Einde, 3opReis Backpack, Expeditie Robinson, Onze Man in Teheran, Helden van de Wildernis… Zo kan je nog wel even doorgaan, want je hebt het al-le-maal gezien.

floortjecfacebookpaginafloortjenaarheteindevandwereld-640
Floortje naar het Einde van de Wereld (VARA, foto: bron)
Tijdens je reis ben je aan het nadenken over je volgende bestemming

Terwijl je weet dat je NU moet genieten. Toch kan je het niet laten, want; de vliegtickets zijn zo goedkoop, je hoort toffe verhalen van mensen die je tegenkomt en je ziet ook nog eens prachtige foto’s voorbij komen op social media.

Het liefst probeer je elke reis nieuwe dingen uit

En die bucketlist wordt ook alleen maar langer. Thuis verlang je terug naar alle avonturen en alle gave dingen die je hebt meegemaakt. Een jungletocht, een stadswandeling of actievere activiteiten; jou maakt het niet uit!

Je kan je met moeite inhouden als iemand zegt dat Hong Kong de hoofdstad is van Thailand

Of als iemand denkt dat alle niet-Europese landen onveilig zijn. Of dat vliegen altijd gevaarlijk is. Of dat het belangrijkste geloof op de Filipijnen het Boeddhisme is. Zucht.

efdb01ad7e83af0eab2829b574915a2e_500x500_fit.jpg
(bron)
Het liefst wil je zo veel mogelijk talen spreken

Want je vrienden wonen overal ter wereld. Daarnaast is het ook gewoon leuk om een praatje te maken met locals. Gelukkig kom je na een paar weken in een land al een heel eind. Je kan je dan in ieder geval voorstellen. Tof!

Mensen vragen altijd of je ze wil helpen bij het vinden van vliegtickets

Of bij het vinden van goedkope (maar kwalitatief goede) hotels. Je helpt met veel plezier, want je vind het alleen maar leuk om met reizen bezig te zijn. De meest goedkope vliegtickets vinden is je hobby, dus kom maar op met die vragen!

Je paspoort is heilig

Dus het is een moeilijk moment als er na vijf of tien jaar drie grote gaten in worden gedrukt. Zonde van al die mooie stempels! Stiekem heb je daarom eerst nog even wat foto’s gemaakt van de visa in het boekje.

IMG_3880.JPG
LAX: hét internationale vliegveld van Los Angeles
Je weet precies welk land hoeveel tijdsverschil heeft

En hoe lang het vliegen is naar een bestemming. En hoe de belangrijkste luchthavens ter wereld heten. En wat codes als LAX, ATL en IST betekenen. Je vrienden beginnen je hierdoor te zien als een wandelende atlas. Nou ja, er zijn ergere titels.

 

Ben jij ook besmet? 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s