FAQ · Australië

In deze nieuwe rubriek beantwoorden wij veelgestelde vragen over een bepaald land, in dit geval over Australië. Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Laat dan een bericht achter. We behandelen je vraag dan zo snel mogelijk.

IMG_8520 (1)
Hoelang is het vliegen naar Australië?

Australië is een groot land en daarom verschilt het per bestemming binnen het land hoelang de vlucht duurt. Je bent vaak lang onderweg, omdat de meeste mensen niet rechtstreeks vliegen. De vliegtijd varieert van zeventien tot 24 uur. Erg lang, dus is het slim om een stopover te maken in Azië.

Hoe groot is het tijdsverschil met Nederland/België?

Australië valt niet binnen één tijdszone, dus het tijdsverschil is niet op elke plek even groot, maar varieert tussen de zes en tien uur later. Een flinke jetlag krijg je dus zeker.

Is Brisbane de moeite waard om te bezoeken?

Ligt eraan wat je zoekt en hoeveel tijd je hebt tijdens je reis. Als je drie weken de tijd hebt in Australië, staat Brisbane bij de meesten niet bovenaan een bucketlist. Echter is het wel een erg levendige stad met een imposante skyline en gezellige straatjes. Gelukkig is Brisbane niet erg groot en daarom is de stad makkelijk in een dag te bekijken.

IMG_9186.JPG

Is het zonde als je voor ‘maar’ een maand naar Australië gaat?

Wij zijn zelf een maand naar Australië geweest en hebben overal genoeg tijd voor gehad (en genomen). Natuurlijk zie je in een maand niet alles -verre van zelfs-, maar je krijgt in ieder geval een goede indruk van het land. Het is dus niet zonde als je voor ‘maar’ een maand naar Australië gaat, het is juist super vet dat je de kans hebt om een maand weg te kunnen gaan.

Hoe duur is eten en drinken in Australië, bijvoorbeeld een banaan?

Eten en drinken in Australië is duur. Voor een flesje water van een halve liter betaal je algauw 6$, omgerekend ongeveer vier euro. Fruit is daarentegen niet ontzettend duur, een kilo bananen kost omgerekend 2 euro. Het duurste wat wij zijn tegengekomen zijn noten. Deze kosten vaak rond de 18$ (12 euro). Niet goedkoop dus.

Wat is jullie favoriete plek in Australië?

De Outback… ❤
Wat is het daar prachtig, zeg! Als je naar Australië gaat, stellen wij het bij deze verplicht om naar het Rode Centrum gegaan.
Met als extra tip: vlieg niet op Alice Springs, maar op Uluru Airport. Goedkoper én ook nog eens dichterbij Ayers Rock en Kata Tjuta. Daarnaast is de vliegreis ernaartoe ronduit adembenemend.

IMG_8680

Is vliegen naar Australië duur?

Ja en nee. Vliegen naar Australië is duur als je het vergelijkt met vliegen naar Azië. Toch is een ticket niet zo duur als men denkt. Als je goed zoekt, hoeft de vlucht namelijk geen kapitaal te kosten. Als je een goedkope ticket vindt naar Singapore, Hong Kong, Bangkok, Jakarta of Kuala Lumpur, kan je namelijk vanaf hier naar Australië vliegen. Vanaf Kuala Lumpur is het mogelijk om voor 50 euro met AirAsia naar een van de grootste steden van het mega grote land te vliegen.

Met welke vliegtuigmaatschappij zijn jullie naar Australië gevlogen?

Wij vlogen vanaf Singapore met Scoot naar Gold Coast, een stad dichtbij Brisbane. Scoot is een nieuwe en nog redelijk onbekende maatschappij met als thuisbasis Singapore. Wij vlogen met een Dreamliner. De vluchten waren prima. Service is er trouwens niet echt. Alles wat je extra wil (eten, drinken, tv-schermpje, beenruimte, wifi, etc) is wel te koop.

Is het waar dat er zoutwaterkrokodillen aan de oostkust van Australië zitten?

Ja, hier wordt heel veel voor gewaarschuwd. Het slimste is om boven Brisbane niet meer de zee in te gaan (behalve bij het Great Barrier Reef onder begeleiding). In de branding schijnen veel krokodillen te zitten, ook al hebben wij ze niet gezien. Pas dus goed op!

Is Australië te bereizen met kinderen?

Ja hoor. Als je kinderen het geen probleem vinden om lang te reizen, gaat dit prima. Australië is een kindvriendelijk land, met overal kindermenu’s, hotels voor gezinnen en korting bij uitstapjes onder een bepaalde leeftijd. Daarnaast is voor kinderen ook een hele belevenis om naar dit land te gaan. De avondjes bij het kampvuur zullen ze nooit vergeten!

IMG_8766.JPG

Is het gevaarlijk om naar Australië te gaan?

Wij hebben ons geen moment onveilig gevoeld. We zijn wel wat gevaarlijke dieren tegen gekomen, maar ook niet ontzettend veel. In de steden is het ook veilig. Zorg er alleen wel voor dat je voor 18.00 uur op de plaats van bestemming bent. Rond zessen wordt het namelijk donker en je wil dan in Australië niet rijden. Je ziet niets en er kunnen overal kangoeroes vandaan komen.

Hoe is het om Australië in de Australische winter te bezoeken?

Volgens de Australiërs des te beter! Het is dan namelijk niet te warm (en niet te koud). Daarnaast zijn er in de winter ook minder kwallen in de zee. De Australiërs zelf klagen nog weleens over hun winter, want zeg toch zelf; vijftien graden is toch steenkoud?

Zit jouw vraag er niet bij? Laat dan een bericht achter en we behandelen jouw vraag zo snel mogelijk! 

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s