Een kijkje in ons reisdagboek: Los Angeles

Wij proberen iedere vakantie een reisdagboek bij te houden. Omdat we zo ontzettend veel verhalen in de reisdagboeken hebben, leek het ons wel leuk af en toe een stukje uit het reisdagboek te kopiëren.

Deze keer staat Los Angeles in de schijnwerpers…!!!

14 juli 2016, Loes’ reisdagboek:
Vandaag waren we al heel vroeg wakker, door onze megajetlag (door 9 uur tijdsverschil). We hebben het in bed uitgehouden tot zeven uur en gingen toen douchen. Hierna gingen we eten bij de Starbucks, aan ‘The Walk of Fame’. Nadat we hadden gegeten, hebben we ook gelopen over the Walk of Fame. We zagen de sterren van o.a. Michael Jackson, Céline Dion, Roger Moore, John Travolta en heel veel anderen. The Walk of Fame stelt verder niet heel veel voor, maar het is wel heel leuk om te zien.
Toen gingen we naar het Graumann’s Chinese Theatre, waar je de zogenaamde ‘Hand- & Footprints’ van hele bekende sterren ziet; de cast van Harry Potter, Michael Jackson,

CIMG1431.JPG
Los Angeles

Marilyn Monroe, en zelfs van Donald Duck!
We liepen verder over the Walk of Fame, waar we allemaal ineens werden opgetild door Mr. Muscle. Hele grappige vent. Hij doet alsof hij heel sterk is, maar eigenlijk valt dat wel mee. Hij is vooral groot en breed…
Vervolgens maakten we met een Hop On Hop Off Bus een tour door LA. Het was heel gezellig! In twee uur zagen we heel veel van de stad. Zo hoorden we bijvoorbeeld, dat Brad Pitt zijn carrière begon als Reclamekip voor een fastfoodketen. Maar we reden ook langs Rodeo Drive en Beverly Hills.
Na de tour gingen we lunchen en ik at een broodje. Of, zeg maar gerust, heel brood, want de Amerikaanse Porties zijn groot. Heel groot. Misschien wel te groot.
Vervolgens deden we nog een Startour, waarbij je langs de huizen van Hollywoodsterren rijdt. Onze gids, Roger, wist alles over de inwoners. We zagen de huizen (van villa’s tot paleis) van Jennifer Lopez, Beyonce (en Jay-Z), Bruno Mars en nog veel meer! Aan het einde van de tour, tegen half vijf, viel ik zowat in slaap. Daarom gingen we even snel wat eten bij de Subway, kochten we een koelbox voor de volgende dagen, en gingen we naar bed. Ik was zo vertrokken.
PS. Leuk feit: mijn handen zijn even groot als die van Michael Jackson!

15 juli 2016, Suus’ reisdagboek:
Ik werd wakker na een heerlijke nacht. Vandaag is de laatste dag in Los Angeles. We liepen rond 9.00 uur naar buiten.We liepen snel naar de sterren van the Beatles en van Elvis. Daarna gingen we ontbijten bij Tiago, wat een heerlijk restaurant! Ik had Griekse Yoghurt met Muesli, fruit, honing en verse Jus d’Orange.
Algauw reden we weg uit Los Angeles. We reden door een prachtig droog landschap. We stopten bij Reagan’s Presidential Library. In dit museum zijn heel veel dingen te zien; de originele Airforce 1 (en de helikopter), waar je ook echt in kan bijvoorbeeld. En ze hebben ook de Oval Office nagemaakt. President Reagan is ook op het terrein begraven.
We reden weer door en gingen naar de stranden in Los Angeles. Eerst gingen we naar Santa Monica. Een strand dat bekend staat om de achtbanen op de pier. We liepen er wat rond en keken uit over de Pacific.

CIMG1448.JPG
Santa Monica is het einde van Route 66

Toen gingen we naar Venice Beach. Het strand daar heeft geen grote boulevard, maar er staan hoge, lijnrechte palmbomen. We vonden het een beetje een ‘hippiestrand’.
We aten op Venice Beach in een heel lelijk restaurant. Maar, het eten was lekker, en de porties waren enorm.
Daarna reden we terug naar ons appartement in Los Angeles. Dat duurde 45 minuten, niet zo gek, want we moesten heel Los Angeles door. Los Angeles is de op een na grootste stad van de Verenigde Staten, dus 45 minuten was nog steeds niet zo lang. 🙂
Er wordt vaak gezegd dat Los Angeles tegenvalt, maar wij denken daar zeker anders over. LA is een prachtige stad. Het leukste vond ik de hand- en voetafdrukken. Morgen gaan we naar Nipton, onwijs veel zin in. Maar Los Angeles was ook geweldig.

Houd jij ook altijd een reisverslag bij? En ben je al in Los Angeles geweest? Laat je ervaringen horen! Mocht je een vraag hebben, we helpen je graag verder! 

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s