Toscane; meer dan alleen Florence

Er is geen betere manier om Toscane te bewonderen, dan door met een (huur)auto door dit gebied te crossen. Lekker veel vrijheid en bezoeken wat je zelf wil. Maar welke steden en dorpen moet je eigenlijk bezoeken? Ga jij dit jaar naar het prachtige, zonnige Toscane, in Italië? En zie je door de bomen het bos niet meer? Deze plaatsen zijn zeker de moeite waard!

 Pisa

In Pisa staat de beroemde Toren van Pisa. Deze schuine toren kan je eventueel beklimmen en je kunt er hele grappige foto’s maken!
Helaas is Pisa zelf niet heel bijzonder, op de Toren van Pisa na. De restaurants zijn er duur en er niet zo veel te zien. Daarom is Pisa goed te combineren met Lucca.

Lucca

Lucca ligt in het Noorden van Toscane. Wij hebben er schoenen gekocht, en dat kon eigenlijk ook niet anders, want je vindt er een heleboel schoenenwinkels. Maar, dat is niet het enige. Lucca heeft nog Romeinse stadsmuren, en een oud Romeins stratenplan. Je kunt ook nog enkele Middeleeuwse torens beklimmen.
Ook leuk; vlakbij Lucca ligt het stadje Colodi. Hier is de bedenker van sprookjesfiguur Pinokkio geboren. Daarom zijn de inwoners van Lucca en Colodi helemaal gek op Pinokkio en zie je overal beelden van Pinokkio.

Siena

Hét historische hoogtepunt van Toscane, waar jaarlijks ook twee keer paardenrennen worden gehouden. Op het bijzondere plein in Siena, het Piazza del Campo, staat de Palazzo Pubblico. Dit is het stadhuis van Siena, herkenbaar door een hele hoge ‘toren’. Ook de Dom is Siena is moeite waard om te bekijken, en… vergeet niet een ijsje te eten op een van de vele terrasjes.

Florence (Firenze in het Italiaans)

Veel mensen vinden Florence de mooiste stad van Italië, of zelfs van heel Europa. Wij vinden Florence ook heel mooi, alleen de stad was niet veel bijzonderder dan de andere Toscaanse steden. Dat betekent niet, dat Florence niet de moeite waard is om te bezoeken. Kenmerken uit de Renaissance zijn overal in de stad terug te vinden, en geschiedenis, kunst en cultuur ontbreken ook niet op de lijstje van Florence. Er zijn chique (en dure 🙂 ) winkels, er zijn veel restaurants en is er ook nog veel te zien. Super bekend is de Ponte Vecchio, een brug waar juweliers zich massaal op gevestigd hebben. Natuurlijk zijn er ook nog andere bezienswaardigheden, waaronder kathedralen en botanische tuinen.

San Gimignano

Arghh. Hoelang je moet oefenen om deze plaats te kunnen schrijven, laat staan te kunnen uitspreken is heeeel frusterend.
Maar, het plaatsje is verre van frusterend. San Gimignano (aaaahhh, weer dat woord) is super mooi! De plaats is bekend door (de overblijfselen van) 72 Middeleeuwse wolkenkrabbers, en andere Middeleeuwse elementen. De wolkenkrabbers zijn echte blikvangers. Als je naar de stad rijdt zie je ze al van verre! Waarom de torens gebouwd zijn is eigenlijk onduidelijk, sommige zijn ooit een stukje ingekort. Later zijn de torens wel gebruikt als verdedigingswerken. Om in San Gimignano te komen rijd je een berg op.

Vinci

In dit dorpje kan je allemaal bezienswaardigheden zien, die te wijten zijn aan Leonardo da Vinci. Ja inderdaad, die Leonardo, die van de Mona Lisa en die van de uitvindingen.
Museums over Leonardo, de kerk waar hij is gedoopt, het geboortehuis van Leonardo, alles is er te vinden. Heel interessant en leuk om de trotse Italianen te horen vertellen over hun Leonardo.

‘Ja, inderdaad, die Leonardo, die van de Mona Lisa en die van de uitvindingen.’ 

San Miniato

In dit stadje was onze Agriturismo gevestigd. Een heel mooi plekje, heel rustgevend en gezellig. Het ligt tussen de wijnvelden en als je er wil komen rijd je over bergen en smalle weggetjes. Het centrum is heel knus. Er zijn goede restaurants en er is een binnenplaats waar je leuk door heen kan wandelen. Misschien is deze plaats geen absolute must, maar wel leuk om gezien te hebben, of om te eten!

Wat is jouw favoriete stad in Toscane? Wij zijn heel benieuwd! Laat het weten in een berichtje!

 

 

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Huur niet een te grote auto. De kleine Italiaanse dorpjes zijn beter te bereizen met een klein Italiaans autootje.

  Geliked door 2 people

  1. loesensuusopreis schreef:

   Hallo Raymond ter Horst,

   inderdaad, daar heeft u gelijk in! De steegjes in Italië, zeker in Toscane, zijn erg smal. Hierdoor is het moeilijk om daar doorheen te rijden, laat staan om te keren, als je een grotere auto hebt.
   Betrouwbaar een auto huren kan goed bij ‘Sunnycars’.

   Goede reis!

   Loes en Suus op Reis

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s