5 redenen om NIET naar Zweden te gaan

Zweden is het land van Pippi Langkous, SAAB, knäckebröd, Björn Borg en supergrote elanden. Het land van Zlatan Ibrahimovic, ABBA en IKEA. Zweden wint praktisch elk jaar het songfestival (en zo niet, wordt het land tweede), maar ook de H&M en Zweedse gehaktballetjes worden door iedereen gekend en zijn overal te vinden. Toch zijn er wel dingen die je moet weten voor je naar Zweden gaat. Hier komen ze!

Dit artikel is ironisch bedoeld 😉

IMG_20160813_135339

1. De mensen zijn onvriendelijk

De Zweden zijn bot. Ze houden niet van gezelligheid. Ze staan niet open voor andere mensen en zijn niet behulpzaam. Dat is ook precies de reden dat (bijna) elk gezin in Zweden een eigen gastenverblijf heeft. Dat je dan ook nog bij de gastvrouw/heer thuis kan eten, is natuurlijk helemaal raar. We snappen trouwens ook niet dat jongere en oudere mensen in Zweden zo goed worden geholpen, iedereen kan toch gewoon z’n eigen boontjes doppen? Doen we in Nederland ook!

2. Zweden is zo koud dat je vingers bijna van je hand afvriezen

Het is nog maar september en de temperatuur in Zweden daalt naar -40 graden. En dat blijft dan zo tot april. In de winter is het ook gelijk de hele dag donker. En dan gaan die gekke Zweden de korte dagen nog vieren ook…
In de zomervakantie is het trouwens veel te warm. 30 graden is gewoon veel te hoog, dat zijn wij Nederlanders helemaal niet gewend. Natuurlijk zijn er in Zweden ook helemaal geen verwarmingen, zwembaden en sauna’s. Raar land.

IMG_20160814_200010

3. De afstanden zijn veel te lang en de bossen te eng

Als je naar Zweden rijdt, rijd je zo kilometers lang over een weg waar alleen bomen te zien zijn. Nee, geen bomen zoals in Nederland, maar gewoon echt zo’n naar stukje ongerepte natuur. In die grote, enge bossen lopen ook nog allerlei gevaarlijke dieren rond. Zo’n eland valt je zo aan. Je zal er maar eentje zien. Dan schrik je zo, dat je gelijk weer terug wilt naar huis. En dan heb ik je nog niet eens vertelt over de beren, lynxen, hertjes, rendieren en wolven. Brrr. Wees blij als je dat bos na uren rijden veilig uit komt.

4. Zweden hebben rare gewoonten

De Zweden hebben hele, hele, hele rare gewoonten. Ze vieren de langste en de korte dag, door om een kampvuur te dansen en ‘gezellig’ liedjes te zingen. Ze houden van samen eten op een feestdag.
In het zwembad mag je geen foto’s maken van andere mensen. Om zeker te weten dat mensen dat echt niet doen, mag je geen fototoestel meenemen naar het zwembad. Heel vreemd. En dan moet je na het zwemmen ook nog eens verplicht douchen. Ja hallo, we kunnen echt wel onze eigen keuzes maken hoor.

IMG_20160815_183832

5. In Zweden is het eten vies

Zeg nou even eerlijk; gehaktballetjes, vlierbessensap, gemberkoekjes… Dat vindt toch niemand lekker? Geef ons nou maar gewoon Hollandse kost, in plaats van dat Scandinavische voedsel.
Het schijnt zelfs dat Zweden eland eten, een soort reusachtig hert. Vaak eet een heel dorp een lange tijd van zo’n zelf geschoten eland. Wie verzint dat?! Zijn er in Zweden geen supermarkten of zo? We leven niet in de prehistorie.

Dus…

Geen redenen om naar Zweden te gaan, of juist wel? Wij vinden Zweden een te gek land, en zoals je wellicht al doorhad; dit zijn inderdaad alleen maar redenen om wél naar Zweden te gaan. Dus, heb je nog wat tijd over? Boek die vliegticket, of pak je auto en hup! Off to Sweden!

Ben jij in Zweden geweest?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s