5x bijzondere accommodaties

Wij vinden het altijd superleuk om in bijzondere accommodaties te overnachten. We hebben er dan ook al een heleboel mooie in onze herinneringen zitten. In deze nieuwe rubriek vijf bijzondere accommodaties waar wij ooit eens overnacht hebben, en graag nog eens terug zouden willen komen.

Sarova Salt Lick Game Lodge

Slapen in een soort boomhut met uitzicht op olifanten, die ook nog eens onder je door kunnen lopen? Dat kan in Tsavo West in Kenia. Wat een te gekke plek! Per loopbrug ga je van de ene boomhut naar de andere boomhut. Via een trap kun je naar beneden en dan heb je een uitzicht waarbij je tussen het wildlife bent. De lodge heeft ook nog eens fantastische lounges, toffe restaurants en alles is super knus ingericht. Er zijn absoluut geen minpunten te ontdekken. Alleen maar wildlife, zen en genieten…

CIMG7337.JPG

The Valley Resort Hotel

Een hotel met een eigen pretpark? Een hotel met een eigen vogeltuin en met een zwembad met uitzicht over Bandung? Een hotel met een fantastische en vriendelijke service? Check. Dit alles vind je in het The Valley Hotel in Bandung. Dit is een vet hotel met een eigen hoogteparcours, reuzegrote trampolines, een segwayparcours, vogeltuin, groot zwembad, heerlijk eten en nog veel meer. Dit is zo’n hotel waar je eigenlijk niet uitgekeken raakt. We hadden ook nog eens een buitendouche en eigen tuin bij onze prachtkamer. En het hoeft maar te regenen en de hotelmedewerkers komen met parapluutjes aanzetten.

Was echt een harde regenbui. Dus was echt lief. ❤

img_2671

Grand Hotel La Batia

Dit is een voormalig klooster te Sicilië, gerestaureerd door beeldhouwer en schilder Stefano Artale. Het is erg sfeervol en als je er bent is het net alsof je door een museum loopt. Het hotel heeft een heerlijk zwembad en de kamers zijn antiek en artistiek tegelijk. Er wordt heerlijk eten gemaakt in het hotel en de ligging is goed. Het hotel ligt namelijk ook nog eens dichtbij de mooiste stranden en gezelligste dorpjes. Oh, en last but not least: het ontbijt is goddelijk. Zoete broodjes in overvloed, en dat is wat wij lekker vinden. Suiker. Hehe.

Kings Creek Station

Wauw, wat is deze plek magisch. Geen bereik, geen restaurantjes en geen gezellige straatjes. Wel tenten, kampvuren, en kamelen. Rust, rust en nog eens rust. Op deze plek sliepen wij in een safaritent mét vloer. Ook met gaten in de tent, want er zaten dieren in onze tent. We denken muizen, maar misschien ook wel gevaarlijke spinnen; het blijft een raadsel. Barbecuen tussen de Aussies in de avond en vervolgens marshmallows roosteren boven het kampvuur met zelf gevonden takken en ondertussen de sterrenhemel zien… Beter gaat het echt niet worden. Het ontbijt is prima als je van eieren houdt en de ligging is top. De kamelen lopen overal rond en je hoeft maar even te rijden om de mooiste tracks ever te lopen. Wij komen hier zeker nog eens terug.

IMG_8766

Hanoi Old Little Town

Dit is hét hotelletje waar we misschien nog wel het meest leuk aan terugdenken. Oh, wat houden wij van kleine, schattige hotels waar je voor iets meer dan tien euro per nacht een ruime tweepersoonskamer met badkamer hebt, inclusief ontbijt. En dat was hier dus het geval. Dit is zo’n hotelletje waar je aankomt en meteen een passievruchtendrankje krijgt, en de medewerkers maar niet uitgepraat raken. Wat een vriendelijke mensen werken hier! We hoefden maar om advies te vragen en we kregen een gesprek van een halfuur, een kaart met alle mogelijke to-do’s aangekruist voor de komende dagen én het gevraagde advies. Het ontbijt was ook nog eens super en de ligging opper gezellig. That’s what we like. ❤

Welke accommodaties zijn jou bijgebleven? Welke van deze vijf spreekt jou aan? Of juist helemaal niet? Waar zou jij graag nog eens overnachten? Heb je tips voor ons? Vragen? We horen het graag! Laat hieronder een berichtje achter. 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s