Zeeland, wat ben je mooi!

Nederland is prachtig. Zoals jullie in ons vorige artikel hebben kunnen lezen, zijn wij vooral ook dol op Zeeland. Zeeland is namelijk té gek! Toen wij er waren hebben we dan ook de nodige foto’s gemaakt. Foto’s die niet alleen warme herinneringen oproepen, maar ook deze heerlijke provincie beschrijven. De volgende vijf foto’s karakteriseren -naar onze mening- Zeeland!

img_9509

Wauw, wauw, wauw. We beginnen gelijk goed. Want als je deze foto ziet, wil je toch gelijk naar Zeeland verhuizen? De zee op de achtergrond, het zand in de duinen en het leuke strandpaviljoen… Het perfecte plaatje om van te genieten onder het genot van een warme kop chocolademelk. En dan niet door te kijken op dit scherm, maar in real life! Perfect!

IMG_20171015_155857

We ❤ Zeeland! En dat begrijpen jullie vast. Zeker als je deze foto ziet. Maar ook als je hoort over de prachtige stranden, leuke steden en lieve mensen… Oh Zeeland!

Wist je dat het laagste stukje Nederland in Zeeland te vinden is? 60 meter onder NAP, in de Westerscheldetunnel. (bron)

IMG_20171016_201057_011

Je zou zeggen dat deze foto is gemaakt in de Caraiben of ergens op een tropisch eiland in Azië. Echter is niets minder waar, deze foto is ook in Zeeland gemaakt en nog wel in oktober. Het weer was fantastisch toen we hier op vakantie waren. Die zonnebril hadden we dus zeker wel nodig. Helaas hadden we geen zomerkleding bij ons, anders waren wellicht zelfs nog bruin geworden 😉

IMG_20171020_085444_647-1

We kennen inmiddels natuurlijk allemaal de feiten over de vreselijke Watersnoodramp van 1953, die vooral Zeeland erg zwaar trof. Om Nederland te beschermen tegen soortgelijke omstandigheden als toentertijd, zijn de Deltawerken gebouwd. Het bovenstaande plaatje komt jullie vast bekend voor, dit zijn namelijk die Deltawerken. Gaaf om te zien, maar ook zeker heel belangrijk om meer over de lezen en leren.

Wist je dat Zeeland ongeveer 380.000 inwoners heeft? Hiermee is de provincie qua inwonertal de kleinste van het land.

IMG_20171017_150704_410

Nog zo’n favoriete foto. Zeeland en haar eindeloze weggetjes door het groen. Of nou ja, eindeloos… In de verte zie je de zee, onze favoriete Zeeuwse spot. Het is eventjes lopen, maar dan heb je ook wat. Dit prachtige uitzicht sluit gelijk deze blog af. Hopelijk ga jij binnenkort ook naar Zeeland, want we gunnen jullie ook een weekje genieten in dit heerlijke stukje Nederland.

 

Houd jij ook zo van Zeeland? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s