3x spookachtige situaties op reis

Happy Halloween! Vanavond kunnen we allemaal weer helemaal los gaan met enge griezelkleren, het uithollen van pompoenen en spannende spooktochten. Ook op reis maak je wel eens enge dingen mee en aangezien het vanavond Halloween is, kunnen wij natuurlijk niet anders dan een artikel schrijven over onze drie spookachtigste situaties op reis. Griezel je mee? 😉

IMG_5824 2.JPG

Overnachten in een spookhotel in Siem Reap

Siem Reap: de stad van Angkor Wat, de bekendste tempel van Cambodja. Wij sliepen hier afgelopen zomer in een hotel waar de aardige eigenaar maar al te graag spookverhalen vertelde. De hoteleigenaar at vaak tegelijkertijd met ons in zijn eigen hotel. En daar kwamen alle verhalen (letterlijk) boven tafel. Hij begon met verhalen over zichzelf; hij was een alien, kon met andere aliens praten en sprak allerlei talen (omdat hij dat in zijn vorige leven had geleerd). Nu is dit nog niet heel gek, aangezien de Khmer, de inwoners van Cambodja, erg geloven in reïncarnatie. Maar de volgende dag -toen we aan het ontbijten waren- kwam er weer een eng verhaal naar boven. Het ging over een soort heks, die leeft in de jungle van Cambodja. Zij is onsterfelijk en gaat uiteindelijk de wereld redden. Een paar mensen weten waar deze persoon woont. En je raadt het waarschijnlijk al; onze hoteleigenaar was een van deze mensen.
Begrijp ons niet verkeerd, de hoteleigenaar was een hele aardige man. Hij was erg behulpzaam en vertelde ons veel over zijn land, familie en vrienden. Maar toch, we waren best blij en opgelucht toen we weer naar een ander hotel gingen. Zeker toen er op de laatste avond ook nog een reusachtige spin verscheen op de gang… Wij zijn niet bang voor spinnen, maar deze was écht heel erg groot!

7980a3e38bcf4db30e9a87ca079ac9ae
Egyptisch Museum (bron)
Alleen ronddwalen in het Egyptisch Museum

Het masker van Toetanchamon, verschillende bustes en voorwerpen, dierenmummies en koningsmummies; ze zijn allemaal te vinden in het Egyptisch Museum. Toen wij in Caïro waren, moesten we deze trekpleister dan ook echt bezoeken. Daarom gingen we met een enthousiaste gids het museum in. Alleen, nog voordat we bij de mummies waren geweest, verzocht de politie dat iedereen in het museum weer naar buiten te gaan. De beveiliging van het museum was namelijk nodig in de stad zelf. Hier begonnen de protesten tegen president Mubarak namelijk al enigszins. Onze gids was het hier niet mee eens. Wij moesten en zouden de mummies zien. Daarom deed hij alsof we het museum uitgingen, maar liepen we eigenlijk met hem richting de mummies. We waren nu alleen in het Egyptisch Museum… Na nog een uurtje te hebben genoten van de verhalen van onze gids gingen we het museum weer uit. Alleen ronddwalen in het Egyptisch Museum… Best spannend eigenlijk, of niet?!

IMG_20181031_201941_738

Spookachtige avonturen op Sumatra

Het begon al met de ritten over het eiland; vaak tijdens onweer en keiharde regen. Man man, wat kan het daar te keer gaan, zeg! De ene knal na andere liet ons schrikken. Als je een paar meter liep, bijvoorbeeld van het busje naar het hotel, was je helemaal doorweekt. En daar zaten we dan; midden in jungle (en dus veel bomen), in een grote tent (het restaurant), aan een rivier. Een grotere kans om getroffen te worden door de bliksem heb je niet. Maar, het was ontzettend vet!
’s Nachts was het alleen wel spannend. We sliepen in kleine hutjes en midden in nacht hoorden we harde klappen op het dak. Net alsof er iemand over het dak loopt…
En aangezien wij zelf ook een beetje aan het spoken waren door alle malariapillen, hadden we er even niet aan gedacht dat we midden in de jungle zaten en dat daar dus apen zijn. Die sprongen de hele nacht over het dak. Pfoee! Wat een spoken zijn dat ’s nachts, met die felle oogjes in de duisternis! Overdag zijn ze veel leuker 😉

Ben jij wel eens in een spookachtige situatie terecht gekomen?

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s