10x leuke uitspraken van Amerikanen

Toen wij het met een vriendin hadden over leuke uitspraken van Amerikanen, vroeg zij of we daar artikel over konden maken. Natuurlijk! Super leuk idee! Tijdens onze roadtrip door Californië, Arizona en Nevada hebben we namelijk mega veel pareltjes van uitspraken gehoord. En ze zijn nog leuker en grappiger dan je denkt, dus reken op een fikse training voor je lachspieren… 😉

“Ja, de Le en de Mijn zijn gewoon weg.”

De eerste uitspraak komt niet van een Amerikaan, maar van een baliemedewerkster op Schiphol. Pfoeee… De eerste uurtjes van onze reis naar de Verenigde Staten waren behoorlijk zenuwslopend. Loes’ haar volledige naam is vrij lang. Haar derde naam is Willemijn, en dit paste niet meer helemaal op het vliegticket. Een groot probleem volgens de medewerkster, want dan kwam Loes’ naam niet overeen met de naam op de ESTA. Zo’n enorm groot probleem zelfs, dat we aldus haar waarschijnlijk in Londen -na de tussenstop- het tweede vliegtuig niet in mochten, omdat de regels in Engeland en Amerika anders zijn. Wij vonden dit niet zo logisch, er zijn tenslotte wel meer mensen met een lange naam. De baliemedewerkster zelf begreep er na onze vragen ook niets meer van: “Ja, de Le en de Mijn zijn gewoon weg! Ik snap het ook niet!” Uiteindelijk hebben we het er op gewaagd, en zijn we gewoon naar Londen gevlogen. Daar was helemaal niets aan de hand, ze vroegen niet eens naar Loes’ lange naam. Destijds heeft de medewerkster ons wel enkele kopzorgen bezorgd, maar nu vinden we het wel een leuk verhaal  ;).

dsc03030
Gelukkig mochten we alsnog het vliegtuig in!
“Are you okay, Cinderella?”

De bijnamen die Amerikanen voor hun kinderen verzinnen zijn simpelweg hilarisch. Cinderella… Zie je het al voor je? Dat Nederlandse ouders hun kind Assepoester zouden noemen? En dan ook nog serieus bedoeld? Haha!

“Don’t lose all your money in Vegas.”

De bovenstaande uitspraak was een duidelijke waarschuwing: Las Vegas is duur. Heel duur zelfs. Deze uitspraak werd gedaan door een kassière van de supermarkt in Los Angeles. Geweldige vrouw, we hebben nog twee andere zinnen van haar in dit artikel verwerkt.

image-7
Viva Las Vegas!
“Ugh! What’s this? It’s green!”

Het is bekend dat tweederde van de Amerikanen overgewicht heeft. Maar, ondanks dat, zijn wij tijdens onze reis amper stevige mensen tegengekomen. Sterker nog, overal op het strand of in de stad waren mensen in de weer met gewichten, hoepels, springtouwen en balansborden; alles om maar zo sterk, slank of snel mogelijk te worden.
Maar goed, vanwaar dan deze quote? Toen we in Yosemite National Park aan het lunchen waren, zei een meisje van een jaar of vijftien toen ze een blaadje sla op haar belegde broodje vond: “Ugh! What’s this? It’s green!” We waren wel even verbaasd, want wie weet er nou niet wat sla is…?

“Holy moly! You guys know how to live!”

Dit zei een man tegen ons toen we -genietend van het mooie uitzicht- een ijsje zaten te eten. Of hij gelijk heeft? Misschien. Het was in ieder geval een lekker ijsje, én we zaten ook nog eens in Amerika. Goodlife! 

IMG_3832.JPG
Een mooi uitzicht + een ijsje = Goodlife!
“Have fun in the desert.”

Aldus de kassière van de Walmart toen ze ook nog eens opving dat we naar Nipton gingen, een dorpje midden in de woestijn. Dit was dan ook de reden dat we een koelbox kochten in de supermarkt. De kassière zei het wel zo serieus dat we duidelijk aan haar konden merken, dat ze het echt een dom idee vond om te gaan slapen in de woestijn. Is natuurlijk ook helemaal niet leuk; al die rust, een prachtige sterrenhemel en een fantastisch hotelletje ;).

“Cash = King!”

Ook deze uitspraak is gemaakt door de kassière in de Walmart, toen ze hoorde dat we naar Las Vegas gingen. Ze had in ieder geval wel gelijk! Als je veel geld hebt, is in Las Vegas alles mogelijk. Helikoptervluchten boven de stad of de Grand Canyon, slapen in de duurste hotels ter wereld, een bokswedstrijd aanschouwen, optredens van wereldsterren bezoeken, gokken in de hoop dat je een miljoen wint of eten bij toprestaurant? Natuurlijk kan dat! Als je maar geld hebt, want de dollar moet blijven rollen. En je weet het hè: Cash = King!

DSC03305.JPG
Ondanks dat het een vermogen kost, is een helikoptervlucht over de Grand Canyon fantastisch!
“Is that your before-dinner snack?

Wauw. Nog zo’n heerlijke uitspraak van een vriendelijke meneer; alweer toen we een ijsje aten. Aan deze quote hoeven we natuurlijk niet meer zo veel toe te voegen. Denk er een Amerikaans accent bij en je ziet dit misschien al wel direct voor je. Amerikanen, wat zijn jullie toch geweldig!

“That’s a lot of Yoghurt!”

Het antwoord van de ober toen we beide een portie yoghurt bestelden voor ons ontbijt. De dag hiervoor hadden we in hetzelfde restaurant gegeten, en we wisten dat de yoghurt verrukkelijk was. De volgende dag bestelde we dit dus weer; en deze keer niet een kleine portie, maar een Amerikaanse. Een heerlijke grote dus. Ach ja, nu konden we de lunch in ieder geval overslaan.

dsc03115
Tiago! Aanrader als je lekker wil ontbijten in Los Angeles!
“You can come to my place. I’ll bring you with my own plane!”

In Los Angeles kwamen we een wat oudere man tegen die alles zeer goed voor elkaar had. Zo had hij bijvoorbeeld een eigen vliegtuig. Vroeger was hij piloot, dus hij kon er ook goed mee vliegen. En om dat te showen wilde hij wel even een stukje met ons vliegen (over de Grand Canyon) en dan gelijk zijn huis laten zien. “You can come to my place”, zei hij. “I’ll bring you with my own plane!” Cool, erg cool zelfs, alleen wij hadden andere plannen. Daarom hebben we het maar gelaten bij een praatje over de verschillen tussen Nederland en de Verenigde Staten. Ook leuk.


Kan jij dit lijstje aanvullen? Wij zijn benieuwd! Laat een bericht achter! 

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Marlies schreef:

  Leuke uitspraken en het verbaasd me ook niet, haha

  Geliked door 1 persoon

  1. loesensuusopreis schreef:

   Dankjewel, Marlies en wat grappig dat het je niet verbaasd!
   Zelf wel eens in de VS geweest?

   Like

   1. Marlies schreef:

    Haha, Ja best veel eigenlijk. Ik heb een aantal jaren geleden 6 maanden in NY gezeten als au pair en sindsdien ga ik er bijna elk jaar naar toe!

    Geliked door 1 persoon

  2. loesensuusopreis schreef:

   Wat gaaf dat je daar au pair bent geweest! En je hebt groot gelijk! Amerika is fantastisch!

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s