Travel Movie • Marrakech

Nog geen maand geleden zaten wij in het zonovergoten Marokko. We bezochten de prachtige koningsstad Marrakech en haar bergachtige omgeving. Smalle souks om in te verdwalen, eten om je vingers bij af te likken, een adembenemende natuur en ontzettend gastvrije, lieve mensen… Marrakech heeft het allemaal. De stad is perfect voor een citytrip. Het is slechts drie uur vliegen naar de Noord-Afrikaanse stad en de reis hoeft helemaal niet duur te zijn. Kortom; een weekje Marrakech is su-per-tof!

We kunnen nu natuurlijk eindeloos veel verhalen vertellen over Marrakech, maar het is veel leuker om een visueel beeld te hebben. Daarom hebben wij tijdens ons verblijf opnames gemaakt met onze mobiele telefoon (I-Phone 5s), die samen een heuse Travel Movie vormen.

Zin om een beetje Marokkaanse sfeer te proeven? Kijk dan snel naar het onderstaande filmpje! Enne… Boek daarna die ticket en maak een citytrip naar Marrakech!

PS. En heb je het besluit al genomen? Ga je naar Marrakech? Hier volgen enkele insider tips:

  • Ga voor een of meerdere dagen naar het Atlas-Gebergte (Ourika) in de buurt van Marrakech.
  • Onderhandelen is een sport in Marokko en dit moet je dan ook zeker doen. Maar, maak het niet te bond; als je teveel in de prijs zakt, beledig je de Marokkanen. Probeer te onderhandelen tot op ongeveer 1/3 van de prijs. 
  • Eet tijdens het avondeten ook een klein stukje brood, om de grote hoeveelheid olie die in de gerechten zit te neutraliseren. 
  • Bezoek Marrakech in het voorjaar of in het najaar. In de winter is het er nog koud en de zomer is het er bloedje-heet. De temperatuur kan dan oplopen tot zo’n 55 graden! 
  • Lekker eten? Dat kan heel goed in Marrakech; bestel een heerlijke tajine! 
  • Trek genoeg dagen voor je tripje uit; er valt waanzinnig veel te zien in Marrakech en de omgeving. 

 

Binnenkort verschijnt er een artikel over de bezienswaardigheden van Marrakech. Heb je voor die tijd nog een vraag? Stel ‘m gerust! We beantwoorden hem graag! 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s