Terugblik op het reisjaar 2017 en een vooruitblik op 2018

Jaja, vóór februari hebben we het nog voor elkaar gekregen om een terugblik op 2017 te schrijven 😉  We hopen dat jullie allemaal een heerlijke jaarwisseling hebben gehad. Hebben jullie al een beetje zin in 2018? Wij wel, en we moeten zeggen dat deze maand al heerlijk is begonnen. Helaas moesten we wel weer gelijk hard aan de bak, vandaar dit verlate artikel. Gelukkig hebben we al een paar mooie reisjes gepland voor het aankomende jaar. Daarover vertellen we jullie zo meer, maar eerst een terugblik op 2017!

Een terugblik op 2017

Januari: Florida (Verenigde Staten)
2017 begonnen wij in Florida, in een motel langs de autoweg. Erg spetterend was de viering van het nieuwe jaar niet. Een motel is niet de beste plek om Oud en Nieuw te vieren. De autoweg waar we aan sliepen, was ook weinig inspirerend. We aten in een kebab tentje, gingen terug naar de kamer, wachtten tot 00u00 en vielen daarna als een blok in slaap. Hoewel deze avond dus niet erg denderend was, was de reis zelf daarentegen geweldig! Florida is een heerlijke staat. Eind 2017 en begin 2018 gingen we naar Miami, Orlando, Sanibel Island, Naples, Fort Myers en de Florida Keys. Twee weken lang zon, zee, strand, alligators, raketten, schelpen en snorkelgelegenheid… Een beter begin van het nieuwe jaar konden we ons niet wensen.

Februari: Weert & Roermond
In de koude winterdagen vertrokken we voor een midweekje naar Weert en Roermond. We hadden een huisje dichtbij het bos en de hei, en reden met onze auto naar verschillende dorpjes en steden, waaronder Weert en Roermond. Hond Charlie was met ons mee, dus ook hij kon zijn geluk niet op.

April: Rome, Vaticaanstad en Umbrië
Italië! Nog steeds een van onze favoriete landen van Europa. In april gingen we voor het eerst naar Rome, en bezochten daar zelfs een tweede land: Vaticaanstad! Na een citytripje reden we met een huurauto naar het heerlijke en rustieke Umbrië. De zon scheen fel, het landschap was geweldig en de dorpjes in de omgeving pittoresk. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het eten… Deze tien dagen waren top!

Juli/augustus: Singapore en Australië
In de zomer gingen we DOWN UNDER! Een grote droom die in vervulling ging. Koala’s, kangoeroes, pinguïns, kaketoes… Sydney, Brisbane, Melbourne, Cairns… Woestijn, regenwoud, zon, regen, wind… We maakten het allemaal mee. Een behoorlijke reis, met behoorlijk wat vluchten (!10!) en gereden kilometers (!3000!). Maar het was het allemaal waard, want man man man; Australië is te gek!
Op de heen- en terugreis maakten we een stopover in Singapore van beide keren drie dagen. Singapore is heel leuk. Ondanks dat we ons hadden voorbereid op hoge kosten, viel dat gelukkig mee.

IMG_8680

Augustus: Zwolle & Deventer
We waren nog maar net in Nederland, of het werd tijd voor een citytrip in eigen land. We vertrokken naar Zwolle en Deventer. Twee leuke steden, wat we niet hadden verwacht. We hebben ons er goed vermaakt. Zeker een aanrader dus als jij ook zin hebt in een citytrip dichtbij huis.

September: Rotterdam & Gouda
In september wilden we naar Gouda. Daar waren we alleen snel uitgekeken, dus we gingen door naar Rotterdam. Deze Zuid-Hollandse stad blijven we namelijk heel gezellig vinden. De reis naar huis verliep niet zo soepel. We deden er meer dan drie uur over, vanwege storingen op het spoor 😦

Oktober: Londen & Cambridge
Loes ging in oktober met vriendinnen naar Londen. Alle highlights van de stad heeft ze bezocht, maar daarnaast is ze ook naar het theater geweest en heeft ze een Jack the Ripper-tour gedaan. Op de laatste dag ging ze ook nog even naar Cambridge. Ook een leuke stad, waar je al puntend kan genieten van de omgeving.

Oktober: Zeeland
Na nog maar een dag thuis te zijn geweest, vertrokken we naar Zeeland. Weer een midweekje strand én het was nog lekker weer ook. Niet alleen zagen we de zee, ook vuurtorens, zeehonden, het Watersnoodmuseum en de Stormvloedkering.  Een informatief, maar bovenal gezellige week.

IMG_9509.JPG

November: Den Haag
Suus ging in November naar Den Haag met haar vriendinnen. Een leuke dag, waarin ze musea, het Binnenhof en de winkelstraat bezocht. Een dagje slechts, maar wel heel tof. Den Haag is een heerlijke stad. Ondanks dat Suus er een dag was, kan je er makkelijk een weekend verblijven.

December: Thailand
Het jaar sloten we af in Thailand, mét een grote groep familieleden. Een ontspannen reis. We vierden er kerst en oud & nieuw, snorkelen tussen grote vissen, zagen wilde olifanten, bezochten tempels en maakten vooral heel veel lol. Er is niets leuker dan op vakantie gaan met familie. Daarnaast blijft Thailand altijd top. We hebben er ontzettend van genoten!

DSC02735.JPG

Vooruitblik op 2018

2017 was een heel goed reisjaar, waarin we echt mega-veel hebben gezien en gedaan. We hopen dus alleen maar dat 2018 net zo’n topjaar wordt. We hebben tot nu toe een paar reizen vastgelegd. Suus gaat al snel met haar vriendinnen naar Straatsburg (Frankrijk) en Ieper (België). De reis vindt plaats in februari en duurt een weekje. In april gaat Suus weer een stedentripje maken; ze gaat twee dagen naar Keulen (Duitsland). Tot juli hebben we daarna nog niets vastgelegd, wel staat vast dat Loes in juni nog op vakantie gaat met haar vriendinnen, maar waar naar toe is nog niet bekend. In juli gaan we naar Indonesië en maken we een rondreis over de Kleine Sunda-Eilanden (Flores, Lombok, Komodo, Rinca, Gili, Bali) en Java. Hier hebben we echt heel veel zin in! We gaan snel beginnen met enkele voorbereiden, want op het boeken van een vliegticket naar Jakarta na, hebben we nog niets gedaan. In december willen we weer graag een reis maken, maar waarheen weten we nog niet. Eerst maar eens even zien hoe duur de vliegtickets zijn. Tussen door willen we nog een keer op stedentrip in eigen land en wie weet maken we nog wel een tripje naar een land in Europa. Loes heeft nog steeds een tripje Berlijn te goed en dat gaat er dit jaar dan eindelijk van komen 🙂
Als jullie nog ideeën hebben voor leuke reizen of stedentrips, zeg het! We zijn namelijk ontzettend benieuwd!

 

Wat heb jij op de planning staan?

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Waar staat de link naar jullie artikels over Londen? Vind onder menu niets over UK…

  Geliked door 1 persoon

  1. loesensuusopreis schreef:

   Ha Ingrid,
   Je hebt helemaal gelijk; we hebben namelijk nog geen artikels over Londen. Heb jij een idee of een specifieke vraag? We helpen je graag. Er komt sowieso snel een artikel over de UK online!

   Geliked door 1 persoon

   1. Ach zo, geen probleem hoor, wij gaan zelf in april en las dat jullie al geweest waren, vandaar wilde ik even kijken wat jullie allemaal uitgespookt hadden😉 groetjes

    Geliked door 1 persoon

   2. loesensuusopreis schreef:

    Oooh wat leuk! Jaloers! 😉
    Ik laat het je wel weten als er een artikel online komt over Londen! Veel plezier alvast :))

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s