Alles over Khao Sam Roi Yot: onze favoriete plek in Thailand

Tot nu toe zijn we drie keer in Thailand geweest en we zouden er graag nog een keer heen gaan. Dit Aziatische land heeft veel te bieden en is ook nog eens relatief makkelijk te bereizen. Heerlijk dus. Tijdens onze eerste keer in Thailand bezochten we Khao Sam Roi Yot. We werden verliefd op dit plekje en later kwamen we er zelfs nog twee keer. In totaal zijn we er nu al drie weken geweest en in dit artikel delen we leukste tips voor een verblijf in ons favoriete Thaise plekje!

Waar ligt Khao Sam Roi Yot eigenlijk?

ksry.png

Khao Sam Roi Yot ligt in Centraal Thailand, op een uurtje of vier rijden met de auto van Bangkok verwijderd. De weg ernaartoe is eerst niet erg boeiend, maar tegen het einde rijd je langs prachtige karstgebergten. Daarnaast valt er onderweg ook genoeg te zien, zoals drijvende markt Damnoen Saduak en de tempel Wat Huay Mongol.
Khao Sam Roi Yot is zowel een district als een nationaal park. Het plekje ligt grotendeels aan de Golf van Thailand. Er zijn enkele grotere plaatsen dichtbij, zoals Hua Hin.

Waarom moet je Khao Sam Roi Yot bezoeken?

Wil je wilde olifanten zien? Varen en wandelen langs karstgebergten? Grotten bewonderen? Shoppen in Hua Hin? De mooiste tempels bekijken? Zwemmen in een rustige zee? Vrienden maken met aapjes? Een waterval zien? Duiken? Genieten van lekker eten? Dan is Khao Sam Roi Yot absoluut jouw bestemming!

IMG_2484

Waar kun je slapen in Khao Sam Roi Yot?

Hoewel Khao Sam Roi Yot prachtig is, schieten de hotels er -gelukkig- nog niet uit de grond. Er zijn echter wel wat kleinere hotels en resorts, waar Long Beach Inn (elf kamers) onze favoriet van is. Hier hebben we nu drie keer overnacht. Long Beach Inn wordt gerund door de Nederlander Bram en zijn vader Willem. Zij kunnen je alles vertellen over de omgeving, zorgen samen met kok en serveerster Ting voor gruwelijk lekker eten én -het belangrijkste- zorgen ervoor dat je je volledig thuisvoelt. De kamers zijn ruim, het hotel ligt bijna direct aan zee en er is een zwembad aanwezig. Hét ideale hotel voor het hele gezin. Boeken kan op Booking.com, maar als je via de website van Long Beach Inn zelf boekt, ontvang je een korting. 

Wat kun je doen in en rondom Khao Sam Roi Yot?

Olifanten spotten in Kui Buri
Kui Buri is een national park dat op anderhalf uur van Khao Sam Roi Yot ligt. Hier zijn veel wilde olifanten te vinden en het is dan ook super leuk om met hulpvaardige en kundige gidsen op ‘safari’ te gaan in de Thaise jungle.

img_0012

Beklim de Praya Nakhon Cave
Absoluut een van de hoogtepunten van Khao Sam Roi Yot. Na een pittige wandeling is in deze grot is namelijk een prachtig klein tempeltje te vinden, wat echt een magisch effect geeft.

Tempels bezoeken
Zowel in Khao Sam als in de omgeving zijn verschillende tempels te vinden. Deze zijn allemaal prachtig om te bezoeken. Je kan er fietsend heen, maar ook met de taxi of lopend. Onderweg kom je waarschijnlijk koeien tegen en zul je kennis maken met het Thaise plattelandsleven.

Varen door Marshlands en langs karstgebergten
Met een klein bootje al punterend genieten van het meest mooie uitzicht; dit uitstapje hoort zeker op je verlanglijstje. Je zult er lelies tegenkomen, prachtige vogels, aapjes en misschien zelfs een anaconda!

Zwemmen, duiken en snorkelen
Duiken en snorkelen kan helaas niet vanaf het strand in Khao Sam Roi Yot, hier is het water te troebel. Wel is de zee rustig en enigszins lauw, waardoor het perfect is voor jonge kinderen. Wil je toch duiken en/of snorkelen? Dan kun je met een bootje varen naar naastgelegen eilandjes waar je alsnog mooie vissen en koraal tegenkomt.

En daarnaast?
We hebben nog niet eens alles opgenoemd; in Khao Sam Roi Yot is super veel te doen. Je kan er naar een night market, varen door de haven, naar een dierenreddingscentrum, een trekking naar de waterval maken, de culturele stad Petchaburi bezoeken, golfen, suppen, fietsen en vooral ENORM genieten!

IMG_2654

Waar kun je eten in Khao Sam Roi Yot?

Als je logeert bij Bram en Willem, wil je -geloof ons- nergens anders eten dan in hun restaurant. Maar ben je toch toe aan wat afwisseling zijn er genoeg alternatieven. Voor gezinnen met kinderen is het leuk om te eten in het Dolphin Bay Resort, en reizigers met een kleiner budget zullen genoeg kraampjes op straat kunnen vinden.

 

Staat Khao Sam Roi Yot al op jouw bucketlist? 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s