Terugblik op het reisjaar 2018 en een vooruitblik op 2019

Het is weer tijd voor de jaarlijkse terugblik op ons reisjaar! Vorig jaar publiceerden we dit artikel pas toen februari al voor de deur stond, dus moesten we -in het kader van goede voornemens- dit jaar wat eerder zijn. Inmiddels hebben we nog elf dagen 2018 te gaan… Wat is dit jaar weer snel gegaan! We hebben prachtige reizen gemaakt en we hebben ook voor 2019 al leuke plannen gemaakt. Reizen jullie mee terug en vooruit?

Een terugblik op 2018

Januari: Thailand
2018 begonnen we in ons favoriete continent: Azië. Thailand was de bestemming. We bezochten dit land met een groep familieleden. Oudejaarsavond was geweldig gezellig. Heerlijk eten (want Azië), uitzicht op een golvende zee, champagne, muziek, vuurwerk en een goed gezelschap; wat wil een mens nog meer 😉
Tijdens week 1 van het kalenderjaar waren we te vinden tussen de olifanten, in tempels, in de zee en in prachtige natuurgebieden. Hét ideale begin van een nieuw jaar!

Februari: Straatsburg (Frankrijk), Ieper (België)
Suus ging in februari met vrienden naar Straatsburg en Ieper. Niet alleen zag ze ontzettend veel historische plekjes en gebouwen, ook struinde ze rond in de knusse binnenstad van Straatsburg. Als kers op de taart zag ze zelfs het Europees Parlement van binnen.

Februari, maart: Marrakech (Marokko)
Eind februari en begin maart bezochten we de 1001-nacht-stad Marrakech. Omdat woorden te kort schoten, maakten we een travel movie om wat van de Marrokkaanse sferen te laten zien. Niet alleen deze stad was prachtig om te zien, ook het omliggende Atlas-Gebergte was adembenemend. En dan hebben we het nog niet eens gehad over Marokkaanse thee…. Dat is lekker!

April: Keulen (Duitsland
En weer had Suus een citytripje op het programma staan: twee dagen Keulen. En dat betekent dus schnitzels en bradwurst eten, maar vooral de Dom beklimmen, langs de Rijn wandelen en interessante musea bezoeken.

Juni: Kos (Griekenland)
Loes vertrok in de eerste week van juni naar Kos samen met haar vriendinnen. Het was een week waarin ze het eiland veelal fietsend verkende. Kos-Stad bleek erg gezellig, en ook in de omgeving van het appartement was genoeg te doen. Zo ontsnapte de groep op tijd uit een Griekse escape room en zagen ze dolfijnen tijdens een boottocht. Super tof!

Juli, augustus: Indonesië
In de zomer vertrokken we samen voor de tweede keer naar Indonesië. Dit keer stonden Jakarta, Lombok, Gili, Komodo, Flores en Bali op het programma. Een hele onderneming, maar het was weer ge-wel-dig. Ondanks verschillende aardbevingen, konden we blijven genieten van al het moois wat Indonesië te bieden heeft. Van wildlife tot vulkanen, van helderblauwe zeeën tot authentieke dorpjes en van heeerlijke gerechten tot knusse stadjes; het land heeft het allemaal.

September: Eindhoven en kalenderactie
Het schooljaar was nog maar amper begonnen of Loes vertrok voor een weekendje naar Someren en Eindhoven. Nog veel belangrijker was de kalenderactie voor Lombok (getroffen door aardbevingen), die werd opgestart. Deze actie zorgde ervoor dat een kennis kleding (sarongs) en schoolspullen heeft kunnen uitdelen in de getroffen gebieden.

Oktober: Hoge Hexel (Nederland)
In de herfst waren we te vinden in Twente, precies gezegd in de Hoge Hexel. We verbleven hier een weekendje, wegens vakantiegebrek 😉 Hond Charlie was mee, en ook hij vond het helemaal te gek.

December: Verenigde Staten en Mexico
Terwijl ik dit typ moeten we nog anderhalve dag wachten voor onze reis door de USA en Mexico. Wellicht lijkt dit voor sommigen een wat spannende combinatie, maar we hebben alles goed voorbereid en zullen de ontwikkelingen in de gaten blijven houden. Vanuit Amerika gaan we namelijk één dag naar het Mexicaanse schiereiland Baja California. Hier zullen we met een driver rondrijden over het noordelijke gedeelte van dit eiland; Tijuana, Rosarito, Puerto Nuevo, e.d. In Amerika zelf bezoeken we maar liefst vier staten; Californië, Arizona, Utah en Nevada. De plaatsen die we aandoen zijn San Diego (incl. Mexico), Sedona, Page, Las Vegas en Los Angeles. Niet gek toch, voor slechts veertien dagen?! We hebben er ongelooflijk veel zin in en zullen jullie vanzelfsprekend op de hoogte blijven houden.

Een vooruitblik op 2019

In januari zitten we dus eerst nog een tijdje in Amerika. Eind februari willen we nog vijf dagen een tripje maken binnen Europa, maar buiten de Benelux. Tot dusver denken we aan Wenen, Athene of Praag. Een iets verdere mogelijkheid is Tel Aviv. Vervolgens gaat Suus in april een week naar Boedapest. Wellicht dat Loes in die maand ook nog een reisje maakt binnen Europa. In juli en augustus gaan we de Transmongolië-Express doen, waarmee we dus door drie landen reizen: Rusland, Mongolië en China. Nog voor de herfst is begonnen willen we in Zweden zijn geweest, waar familie woont. In oktober gaat Suus weer een weekje weg, maar waarheen is nog niet bekend. Vervolgens hopen we in de herfst nog een uitstapje in Nederland te maken, voordat we in december weer op reis gaan, het liefst dan weer wat verder van huis. Tot de mogelijkheden behoren bijvoorbeeld Cuba, Mexico, Zuid-Afrika, opnieuw Thailand en Costa Rica. Als jullie nog ideeën hebben voor leuke reizen of stedentrips, zeg het! We zijn namelijk ontzettend benieuwd en hebben nu al weer zin in 2019!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s