Onze reisroute door Florida + kosten

Tijdens ons eerste bezoek aan Amerika werden we verliefd op dit reusachtige land. De gave natuur, de grote steden, de hartelijke mensen en de heerlijke vibe zorgden ervoor dat we bij thuiskomst direct weer terug wilden gaan. Daarom boekten we niet veel later een retourtje Miami, om vanuit daar een roadtrip te maken door de Sunny State. En ook dit werd een tweeweekse reis om nooit te vergeten!

Eerst even wat feitjes op een rijtje:
Aantal gereden kilometers: ± 1900
Aantal dagen: 14
Aantal staten: 1 (Florida)
Aantal vluchten: 2
Soort auto: Jeep Patriot
Aantal overnachtingsplaatsen: 4
Tijdzone: UTC -5
Vaccinaties: geen

cimg1261

Miami

Ergens eind december vlogen we met Air Europa via Madrid naar het o-zo-leuke Miami. Want wat een heerlijke stad is dat, zeg! Doordat we een auto huurden, hadden we alle mogelijkheden om de stad te doorkruizen. We bleven drie nachten slapen in ons motel, zodat we twee volle dagen hadden om de stad te verkennen. Heerlijk!
Miami is prachtige stad. Wanneer je ooit Miami Vice hebt gezien, zal de skyline je absoluut bekend voorkomen. Er wonen daarnaast veel Cubanen in Miami, waardoor er veel Spaanse/Cubaanse invloeden zijn. Het weer is er altijd goed. En -last but not least- kent de stad ook mooie bezienswaardigheden. In de twee dagen dat wij in Miami waren, hebben we de volgende dingen bezocht en gedaan:

 • Verschillende wijken, waaronder Little Havana (waar veel Cubanen wonen) en Little Haïti (waar veel Haïtianen wonen). Beide gezellige wijken, waarin je zal vergeten dat je eigenlijk in Miami bent!
 • Wynwood Art District/Wynwood Walls: in deze wijk zul je je verbazen over de hoeveelheid graffiti-kunstwerken. Ontzettend gaaf om te zien!
 • Miami Beach: ja, dit is natuurlijk hét strand van de stad en dus moet je hier een bezoek aan brengen. Aanschouw er zeker de bekende baywatch-huisjes.
 • Ocean Drive: een straat die bol staat van de art-deco architectuur. De zijstraat is nog veel gezelliger, hier kun je op een La Rambla-achtige straat heerlijk eten.
 • Key Biscayne: dit is een klein eiland vlakbij Miami. Een heerlijke plek om een dagje te hangen, of om je dag af te sluiten.
 • Villa Vizcaya: dit museum was oorspronkelijk een villa van een bekende ondernemer (James Deering). Als je houdt van kunst(geschiedenis) is dit zeker een tof plekje om te bezoeken. Niet alleen de binnenkant van het huis is prachtig, maar buiten vind je ook een uitzicht op de stad, grote leguanen, een stenen boot én een botanische tuin!

Verblijf: Quality Inn Miami Airport. Een prima hotel op een fijne locatie. Hoewel het dichtbij het vliegveld lag, waren de meeste bezienswaardigheden op een fijne afstand. Ontbijt is inclusief.

Orlando

In zo’n vier uur reden we van Miami naar de pretparkhoofdstad van Amerika: Orlando. We kwamen terecht in een Disney-hotel, terwijl we daar nou weer net niet zo veel mee hebben. Orlando zelf is niet zo’n bijzondere stad. De hele stad draait om de pretparken en om het uitgaansleven. Toch verbleven we er drie nachten, zodat we twee dagen hadden om de omgeving van de stad te bezoeken. Deze bezienswaardigheden stonden op ons lijstje:

 • Peanut Island: een eiland aan de kust van Florida. Hier staat een bunker ter veiligheid van de leden van het Witte Huis. Interessant dus, maar toen wij er waren, was ‘ie helaas gesloten.
 • Kennedy Space Centre: dit was ons hoogtepunt van Orlando. Geen écht pretpark, maar wel ontzettend leuk. We zagen hier namelijk niet alleen raketten, maar ontmoeten ook een astronaut en zagen het hoofdkantoor van de NASA.
 • Premium Outlets: de plek om mooie kleding te kopen, voor niet zo veel geld.
 • Crystal River: in deze rivier zie je met een beetje geluk zeekoeien! Je kan ook met ze zwemmen, maar wij hebben dat niet gedaan.

Waar jij nog een bezoek aan kunt brengen? 

 • De vele pretparken van Orlando: onder andere Disneyland, Sea World en Universal Studios.
 • Sint Augustine: de oudste Europese vestiging van Europa in Amerika. Je vindt hier mooie koloniale gebouwen.

Verblijf: Blue Tree Resort at Lake Buena Vista. Zoals gezegd een beetje een Disneyhotel. Maar wel een fijn Disneyhotel. Het hotel ligt ontzettend dicht bij Sea World, dus de locatie is top. Het hotel heeft meerdere zwembaden en de kamers zijn ruim.

Fort Myers

Fort Myers was onze derde stop tijdens deze rondreis door Florida. Absoluut geen denderende stad, maar zeker de moeite waard vanwege mooie nabijgelegen plekken. Vanuit Fort Myers kun je namelijk makkelijk naar het prachtige dorpje Naples en naar het eiland Sanibel. Beide plaatsen zijn duur om in te overnachten, vandaar dat Fort Myers een goed alternatief is. Wij verbleven er drie nachten en bezochten de volgende mooie bezienswaardigheden:

 • Sanibel Island: het eiland waar natuurliefhebbers hun hart op kunnen halen! Je vindt hier vele soorten vogels, prachtige stranden, een meertje en zelfs krokodillen (met een beetje geluk).
 • Captiva Island: eenzelfde eiland als Sanibel, alleen dan is hier wat minder toerisme. Grote villa’s vind je er in overvloed.
 • Naples: een plaatsje aan zee waar het de hele dag goed toeven is. Wij waren er rond zonsondergang en zagen er zelfs wilde dolfijnen vanaf de pier! Prachtig!

Verblijf: Travelodge Fort Myers. Gemiddeld hotel aan een snelweg, maar daar heb je niet zo veel last van. Niet echt een inspirerend buurtje, maar wel goedkoop voor de regio. Aardig personeel, veel parkeergelegenheid en inclusief ontbijt.

Long Key, Florida Keys

Natuurlijk moesten ook wij nog naar de Florida Keys! Om de reis van Fort Myers tot de Keys op te breken, stopten we bij the Everglades en maakten daar een boottocht. Ontzettend gaaf om de alligators in het wild te zien!
We kozen een hotel op een eiland uit dat precies tussen Miami en Key West in ligt, zodat we beiden kanten op zouden kunnen rijden. Dit werd dus het onbekende Long Key, waar wel toerisme is, maar minder dan in Key West of Key Largo. Dit bleek een goede keuze. We verbleven nog vier dagen (vijf nachten) op Long Key. Dit was een mooie tijd om de omgeving te verkennen. We bezochten de volgende prachtige plekken:

 • The Everglades: met een boot tussen die gevaarlijke alligators en krokodillen door sjezen is natuurlijk ontzettend tof! De gids wist ook veel te vertellen over deze grote reptielen.
 • Key Largo: een fantastisch eiland om te snorkelen, maar verder niet erg bijzonder.
 • Key West: het bekendste eiland van de Florida Keys. Toeristisch, maar wel leuk. We hebben er een volle dag rondgelopen. Dat is in principe genoeg, want de echt paradijselijke, rustige strandjes vind je er niet. Wel is het stadje op het eiland erg leuk en gezellig.
  • Little White House: dit is een voormalig vakantiehuis van president Harry Truman en je vindt het op Key West! Hartstikke leuk dus om daar een bezoekje aan te brengen, zeker voor iedereen die geïnteresseerd is in politiek en geschiedenis.
 • Islamorada: hét eiland als je wilt duiken, snorkelen, zonnebaden en taart eten (Key Lime Pie!)
 •  Seven Mile Bridge: dit is de brug die de Keys verbindt met Florida. Heel cool om overheen te rijden.
 • Long Key: ons ‘eigen eilandje’! Long Key blijft toch onze favoriete Key. Het eiland is heeft rustige stranden (die vaak bij een hotel horen), gezellige hotels en eettentjes. Ook kun je hier goed snorkelen.
 • Activiteiten: op de Florida Keys kun je heerlijk kajakken, snorkelen, duiken, fietsen, watersporten en wandelen.

Verblijf: Lime Tree Bay Resort. Een fantastisch hotelletje, recht aan zee (met privéstrand!)! De inrichting van het resort is prachtig. Het ontbijt is lekker. En de locatie is leuk. Dikke aanrader dus.


Prijzen

Amerika is een dure bestemming, zeker als je met meer dan twee personen reist. Bezoek de Verenigde Staten niet als je heel goedkoop op vakantie wilt. Dit zijn de prijzen waar je per persoon op moet rekenen:

Vliegtickets: Wij vlogen met Air Europa naar Madrid en vervolgens naar Miami. We hadden een retourticket geboekt. Buiten het seizoen kost het nu 323 euro om naar Miami te vliegen met Swiss, vanaf Amsterdam. Tijdens de schoolvakanties loopt de prijs soms echter op naar tussen de vier- en vijfhonderd euro. Als je vanaf Düsseldorf vliegt kost het je, buiten het seizoen, 435 euro om naar Miami te vliegen met SAS. Het is belangrijk om vroeg te boeken en als je de mogelijkheid hebt, vlieg dan niet tijdens de schoolvakanties. Vergeet ook niet om te kijken naar andere bestemmingen dan Miami. Zo kun je ook vliegen op Tampa, Orlando, Fort Myers en Fort Lauderdale.

Huurauto: Twee weken een auto huren kost je in Amerika ongeveer vierhonderd dollar. Let wel goed op of hier al een verzekering bij zit. Wij hadden de auto geboekt bij Rental Cars. Momenteel huren we de auto’s meestal bij Sunny Cars (ANWB). Op sommige wegen in Florida moet je tol betalen.

Verblijf: Overnachten in Amerika is duur. Reken op zo’n zeventig tot honderd euro per nacht voor een tweepersoonskamer. Natuurlijk kan het altijd goedkoper, maar er zitten soms uitschieters bij.

Eten en drinken: Een woord: duur. Minimaal vijftig euro voor twee personen voor het avondeten. Ontbijt is meestal inbegrepen. Goedkoper eet je bij fastfoodketens, dit kost maximaal een tientje voor twee personen. Als je voor relatief weinig geld goed wilt eten, ga dan naar de Dennie’s.

Tours, activiteiten, bezienswaardigheden: Sommige tours en activiteiten zijn duur. Zeker een tour door Everglades kost over het algemeen veel geld. Daarnaast zorgen ook pretparken in Orlando voor een flinke hap in je budget. Je bespaart door keuzes te maken en bijvoorbeeld niet alle pretparken te bezoeken. Zorg er daarnaast voor dat je van te voren een National Park Pass koopt op Marktplaats, dan kun je tenminste de national parken in, wel zo fijn. Ook kun je voor korting op eten en activiteiten kijken op de websites Groupon en Goldstar.

 

Wat was jouw route in Florida?

 

 

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s