Droom wordt werkelijkheid: een dance class volgen in Los Angeles

Los Angeles is een stad waar dromen uitkomen. Veel Amerikanen, maar ook andere wereldburgers, gaan naar deze stad om hun American Dream te realiseren: acteur, danser of zanger worden. Toen wij afgelopen winter in LA waren, hebben ook wij een wens laten uitkomen. Het werd een avontuur om nooit te vergeten!

Beiden dansen wij sinds we drie zijn, inmiddels dus respectievelijk dertien en zestien jaar. Eerst ballet, vervolgens streetdance, showdance en hiphop, en op dit moment dancehall. Waarom? Vanwege de muziek. De choreografieën. De vibe tijdens trainingen. De optredens. De inspirerende docenten.

Millennium Dance Complex

Als fervente dans-fans kijken we uiteraard ook veel naar choreografieën op internet. Zo kwamen we een paar jaar geleden de bekende Amerikaanse dansstudio Millennium Dance Complex tegen. We keken onze ogen uit! Al deze dansers waren zó goed! En de choreografieën zo ontzettend leuk en mooi en gaaf! Hier wilden wij ook ooit heen!

Ons enthousiasme bracht Suus op een idee. In 2018 deed ik -Loes- eindexamen. Datzelfde jaar zouden we nog naar Amerika gaan, alwaar we ook weer naar Los Angeles zouden gaan. Los Angeles. De stad van Millennium Dance Complex! Ik slaagde voor mijn examen (hoera!) en daarom gaf Suus mij er een dansles (samen met haar 😃). Hoe cool!

Newport Beach

Op 2 januari 2019 begon ons nieuwe jaar gelijk goed. We zagen ’s ochtends een vijftal walvissen, een dozijn zeeleeuwen en honderden dolfijnen vanaf een boot bij Newport Beach. We maakten nog een wandeling over het strand, aten bij de wat gezonde fastfood-tent Dennie’s en reden daarna terug naar ons appartement. Hier kleedden we ons om, want er wachtte een avontuur op ons!

Millennium Dance Complex lag op nog geen kwartier rijden van ons appartement. We zijn er eerst nog een keer voorbijgereden, het had net zo goed een kantoorpand kunnen zijn. Maar van binnen zag het er wel degelijk net zo cool uit als we hadden gehoopt en verwacht.

Wij waren ruim een halfuur te vroeg en kijken op ons gemakje wat rond. Op de muren hingen posters met handtekeningen van alle sterren die bij Millennium lessen hebben gevolgd: Missy Elliot, Britney Spears, Ariana Grandé, Beyoncé, Justin Timberlake, Usher en nog vele anderen. We zagen foto’s van de trainers die ons bekend voorkwamen van de eerder bekeken filmpjes. Inspirerende teksten. Terwijl we wachtten zagen we ook nog enkele (voor ons) bekende dansers: Dana Alexa, Kaycee Rice en Jojo Gomez. Daarna gingen we nog even naar de wc – want we waren toch wel zenuwachtig.

Niet veel later begon onze les (intermediate/advanced hiphop). Onze trainer voor de avond was King Guttah. Een man die de ene na de andere inspirerende quote sprak. En dansen dat ‘ie kon! We waren echter niet alleen onder de indruk van King zelf, maar ook van iedereen om ons heen. Iedereen was zo goed en iedereen pikte de choreografie ontzettend snel op. Alle dansers konden daarnaast heel gaaf freestylen en veel van hen showden verschillende acrobatische trucs. De dansers zaten he-le-maal in de muziek, heel mooi om te zien.

Voor ons was het natuurlijk wel even wennen. De choreografie werd er -in het Engels (!!!)- snel eventjes doorheen geramd, zodat er voldoende tijd was om de dans te cleanen (alle foutjes eruit halen) en elkaar inspiratie te geven door de vele freestyles en het opvoeren van de choreografie voor elkaar. De muziek kwam heel hard uit de speakers, zo hard waren zelfs wij niet gewend. Daarnaast was de muziek waar we op dansten -Unthinkable van Alicia Keys- niet de hiphop-muziek die wij van te voren hadden verwacht. Echter maakten juist al deze aspecten de training mega gaaf! We dansten anderhalf uur tot we erbij neervielen én kenden tegen die tijd ook de hele choreografie. Yes!

Hoe gaaf is het om je droom uit te laten komen in het land van The American Dream? Ongelooflijk gaaf vonden wij. Dus komen wij nog een keer in Los Angeles, dan gaan wij met alle plezier en voooool enthousiasme weer. Al is het puur voor de muziek, voor de vibes, voor de freestyles, voor de inspiratie. Voor de dans. En wil jij een les volgen bij Millennium? Check dan deze website (kosten: $17 per les).

💃🏼

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s