Kuta, Lombok: de top 4 mooiste stranden!

Kuta (Lombok) staat bekend om haar prachtige stranden. Wij zijn het hier helemaal mee eens. Kuta heeft misschien wel een paar van de mooiste stranden ter wereld. Er zijn er echter zoveel, dat je haast niet meer weet welke je nou wel en welke je niet moet bezoeken. Daarom hebben wij hier de vier mooiste stranden in de buurt van Kuta onder elkaar gezet.

Eerst nog wat achtergrondinformatie! Kuta ligt in het zuiden van het Indonesische eiland Lombok. Wij waren er een jaar geleden en hadden er een heerlijke tijd. De vibe in Kuta is ontzettend gezellig. Er zijn leuke restaurantjes in het kleine stadje en je kunt er leuk wandelen.

In tegenstelling tot het intens populaire Kuta op Bali, is Kuta op Lombok een stukje rustiger. Er komen wel wat backpackers, maar de grote hotels schieten er -gelukkig- nog niet uit de grond. Wij logeerden in het hotelletje Yuli’s Homestay, wat zeker een aanrader is. Toen wij in Lombok waren, waren er verschillende aardbevingen. Het is niet zo dat jij je hierdoor hoeft te laten tegenhouden om naar Kuta te gaan. In deze plaats was bijna geen schade, en de inwoners vinden het heel leuk om reizigers te ontvangen!

IMG_0806.JPG

Wij zijn nog eventjes naar Kuta Beach gewandeld vanuit ons hotel. Dit strand is echter niet schoon en niet goed onderhouden. Zeker geen leuke plek om naar toe te gaan (behalve de steiger, die is leuk!).

Selong Belanak

Selong Belanak is by far het drukste strand in de omgeving van Kuta, omdat het een ideaal strand is om te leren surfen. De golven zijn hier namelijk perfect en de bodem van de zee bestaat voornamelijk uit zand. De inwoners van Lombok zijn hier dan ook goed op ingespeeld; surfschooltjes zijn er in overvloed op dit strand. Selong Belanak is een mooi strand in een toffe omgeving. Zoek je echter een rustig en relatief onbekender strand, kies dan niet voor Selong Belanak of doe het strand dan niet te lang aan.

TIP: Wij zagen veel reizigers op scooters rondrijden door Kuta. Zelf raden we dit niet aan, tenzij je gewend bent om scooter te rijden. Wil je namelijk naar een strandje, moet je berg-op-berg-af en ontkom je niet aan scherpe bochten. We hebben zelf verschillende mensen gezien die lelijk waren gevallen. Wees dus voorzichtig!

Mawun Beach

Mawun Beach is een stuk rustiger dan Selong Belanak, maar het strand bevat nog wel wat voorzieningen als kleine restaurantjes. Er zijn wat verkopers op Mawun Beach, maar die vonden wij niet erg opdringerig. Mawun is een prachtig, breed strand, waar je lekker kunt zonnen, wandelen en wie weet -als de golven niet te hoog zijn- kunt zwemmen in de zee. Het strand is ook prima te bezoeken met kinderen.

IMG_0809.JPG

Tanjung Aan

Tanjung Aan staat bekend om haar vele schommels. Het is een mooi, wit zandstrand met een turquoise zee. Aan de kustlijn zie je gelijk de bekende én fotogenieke schommels staan. Het strand is best druk bezocht, maar toch zijn er minder mensen dan bij Selong Belanak (toen wij er waren). Zoek je een strand met voorzieningen -kleine restaurantjes, toiletten et cetera- maar toch niet die ontiegelijke drukte? Dan is Tanjung Aan een goed strand om te bezoeken.

TIP: Naast Tanjung Aan ligt Bukit Merese, een uitzichtpunt vanwaar je van een prachtige zonsondergang kunt genieten. Ook hier is een schommel, natuurlijk, en de zonsondergang is ronduit magisch.

IMG_0904.JPG
Het bekende uitzichtpunt: Bukit Merese
Lancing Beach

Lancing Beach is een erg onbekend strand. Er zijn geen voorzieningen; geen stoeltjes, geen restaurantjes, geen toiletten en dus ook geen verkopers. Er is desondanks wel één schommel en toen wij er waren, waren er maar drie locals en een jong hondje met wie wij het strand deelden. Wil jij het gevoel hebben om een prachtig strand ‘voor jezelf’ te hebben? Dan is Lancing Beach perfect.

Welk strand rondom Kuta vond jij het mooiste? Of waar ben je het meest benieuwd naar? Laat het vooral weten!

 

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Lombok lijkt ons ook echt heel mooi! Wij hebben Flores, Bali + Nusa Penida gedaan en nog andere Indonesische eilanden. Krijgen er geen genoeg van! Zijn jullie nog naar de Gili’s geweest?

  Geliked door 1 persoon

  1. loesensuusopreis schreef:

   Jaaa, Lombok vonden we echt te gek! Wat leuk dat jullie ook in Indonesië geweest zijn. Flores zit echt in ons hart, zo’n te gek eiland! Wij zijn naar alledrie de Gili’s geweest, maar hebben er niet overnacht. We zijn tijdens onze eerste Indonesië-reis in Sumatra, Java en Bali geweest. Tijdens de tweede reis in Jakarta, Lombok (+Gili’s), Flores (+Komodo) en Bali geweest. We zouden zo weer teruggaan!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s