6x shoppen in het buitenland

Je kent het wel; aan het einde van de vakantie (of aan het begin of gewoon de hele vakantie door) het idee krijgen om nog even souveniertjes, kleding, originele gadgets of culturele dingetjes uit je vakantieland willen kopen. Het is altijd leuk om met iets nieuws naar Nederland terug te gaan, al is het maar een klein magneetje. Maar waar ter wereld kun je nou het beste ‘inkopen doen’ tijdens je vakantie? We zetten hier zes van onze favorieten voor je op een rijtje!

1. Singapore
Singapore staat bekend als duur en luxe. Echter is dit niet wat de meeste mensen zoeken als ze willen shoppen op vakantie. Gelukkig kun je in Singapore ook shoppen met een iets kleiner budget. Natuurlijk heeft de stadstaat extreem dure plekken, vooral rondom Marina Bay Sands, maar er zijn ook veel gezellige en goedkope outlets/malls waar je flink je slag kunt slaan. Het is er vaak in de winkels zelf wel enigszins chaotisch en niet per se gezellig ingericht, maar leuk is het er wel. Er is vaak van alles te vinden in Singapore outlet malls, voor een vriendelijk prijsje. Voorbeelden van plekken om te winkelen in de stadstaat zijn:

 • Bugis Street
 • Lucky Plaza
 • IMM Outlet
 • Mustafa Centre

En zoek je wel naar luxe winkels? Ga dan naar Marina Bay Sands of Paragon.

Bij Marina Bay Sands shoppen is duur, maar gelukkig zijn er alternatieven!

2. België
Lekker dichtbij huis, maar o-zo-leuk om te gaan winkelen: België! In de grotere steden is het altijd gezellig en er zijn winkels te vinden voor elk budget. Niet alleen kun je terecht bij de H&M of de Zara, maar ook bij leuke, lokale winkels. Let wel op; wanneer je uit Nederland komt, kan het zijn dat de openingstijden van de Belgische winkelstraat verschillen met de winkelstraten uit jouw stad. De meeste zaken gaan in België namelijk rond tienen open. Op zondag zijn veel winkels gesloten. Leuke steden om lekker te winkelen in België zijn:

 • Antwerpen
 • Brussel
 • Wijnegem
 • En de bekende outlet Maasmechelen Village Outdoor

3. Thailand
Thailand is misschien niet het eerste land waar je aan denkt bij shoppen in het buitenland. Toch hoort Thailand zeker in het rijtje thuis. Thailand is namelijk perfect voor zowel goedkope producten, merken en souveniertjes. Er zijn veel malls in Thailand – vooral in de hoofdstad – , er zijn veel markten (drijvende markten, nachtmarkten en markten die overdag plaatsvinden) en er zijn overal kleine winkeltjes te vinden. Zo hebben wij in Thailand enkele ‘tempelbroeken’ gekocht, ons woord voor harembroeken (daar betaal je soms zelfs maar ongeveer twee euro voor). Wij hebben sommige broeken al meer dan drie jaar en we dragen ze nog steeds en gaan dus niet snel kapot. Ook is Thailand natuurlijk een perfect land om armbandjes, kleine beeldjes of andere lokale dingetjes te kopen.

4. De Verenigde Staten
De outlets van de Verenigde Staten zijn natuurlijk iconisch; iedereen heeft er meteen een beeld van door alle Amerikaanse film die -ook in Europa- volop worden bekeken. Wij kunnen bevestigen dat dit beeld van de malls (grotendeels) klopt. De malls zijn er extreem ruim opgezet, er is van alles (vooral grote merken) te vinden en veel is opvallend goedkoop. Als je leraar/lerares bent of in het leger hebt gezeten (of zit) krijg je nog weer extra korting op wat je ook maar wilt. Daarnaast is de kwaliteit van de producten goed. Wij vinden het leuk om kleding te kopen in de malls, omdat de kleding net even anders is dan in Nederland. Daarnaast is alles lekker overzichtelijk en kun je er vaak ook goed lunchen in de food courts. Outlets vind je overal in Amerika; langs de snelweg en in grote steden. Op deze manier kun je dus ook in dure steden als Las Vegas of New York, goedkoop je slagje slaan.

5. Italië
Italie staat natuurlijk ook bekend als ‘shopwalhalla’ voor bijvoorbeeld schoenen, dus deze kon sowieso niet op het lijstje ontbreken. Italië heeft gezellige straatjes waar je eindeloos kunt ronddwalen. Echte Italiaanse kruiden nemen wij altijd mee uit Italië, zodat we thuis weer kunnen terugdenken aan dit warme en mooie land. Echter is Italië ook een perfecte bestemming voor het kopen van kleding, magneetjes en andere souveniertjes. Shoppen in Italië kan wel prijzig zijn. Als je graag wilt shoppen on a budget, vermijd dan de drukke steden als Milaan en Venetië. Dan kom je ook met nét iets anders thuis dan de standaard dingetjes van Italië. Leuke steden om ‘goedkoper’ te winkelen in Italië zijn onder andere:

 • Lucca (Toscane)
 • Valdichiana Outlet Village, Sienna (Toscane)
 • Castel Romano (Rome)
 • Fashion District (Mantova, Valmontone, Molfetta)
In Hong Kong kun je ook winkelen in een van de vele markten!

6. Hongkong
Hongkong is over het algemeen voor Aziatische begrippen een duurdere bestemming. Je zal in Hongkong dan ook je ogen uitkijken als je door de winkelstraten of malls slentert. Er zijn gelukkig ook genoeg goedkopere winkeltjes te vinden, waar je bijvoorbeeld souveniertjes kunt kopen. Hongkong staat ook bekend om haar verscheidenheid aan technologie, dus je kunt in betrouwbare winkels in Hongkong vaak relatief goedkoop een laptop of een mobieltje scoren. In Hongkong zijn veel gezellige straten met internationale, maar niet altijd dure merken. En als ‘lunch’ kun je een toch wel een beetje duur, maar wel heel lekker Häagen-Dazs ijsje kopen, want daar zijn de mensen in Hongkong duidelijk fan van. Goede plekken om in Hongkong te winkelen zijn:

 • Harbour City, Tsim Sha Tsui
 • Times Square, Causeway Bay
 • En ga voor design shops naar PMQ

Note: er zijn nu protesten in Hongkong. Check daarom goed hoe de huidige situatie is in Hongkong voordat je ernaartoe reist. Momenteel wordt door Buitenlandse Zaken aangegeven dat er veiligheidsrisico’s zijn.

Waar shop jij graag in het buitenland? Heb je echte aanraders? We zijn benieuwd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s