Terugblik op het reisjaar 2019 en een vooruitblik op 2020

Het is weer tijd voor de jaarlijkse terugblik op ons reisjaar! Wat is dit jaar weer snel gegaan; inmiddels we hebben we nog maar negentien dagen 2019 te gaan. Dit jaar hebben we weer veel prachtige reizen gemaakt en we hebben ook voor 2020 al hele leuke plannen gemaakt. Reizen jullie mee terug en vooruit?

Een terugblik op 2019

Januari: Verenigde Staten
We begonnen 2019 in het heerlijke Amerika. We genoten er veertien dagen lang van lekker eten (en veel, want: Amerika!), de meest mooie vergezichten, de fijne vibe in wereldsteden en de heerlijke uurtjes die we in de auto doorbrachten. Op oudejaarsavond waren we in Los Angeles, en we vierden Oud & Nieuw met een sfeervol lichtjesfestival in de dierentuin. We aten er churros, dansten op live muziek en telden af tot het nieuwe jaar. Het nieuwe jaar begon gelijk goed; we hebben namelijk heel Los Angeles voor de tweede keer verkend, zagen walvissen vanaf een boot én we volgden een dance class in de bekendste dansschool ter wereld. Een beter begin van 2019 konden we ons niet wensen!

Februari, maart: Friesland
Omdat het nog wel even duurde voor we weer weg zouden gaan, besloten we vrij impulsief dat we eind februari/begin maart nog een stedentripje binnen Nederland wilden maken. Zeeland popte al snel op in ons hoofd, maar omdat we daar pas nog zijn geweest, vertrokken we naar een heerlijk huisje in de natuur in Jubbega (Friesland). Vanuit daar hebben we Leeuwarden en Groningen bezocht, en daarnaast hebben we ook een bezoekje gebracht aan meerdere familieleden wonend in Groningen en Friesland.

April: Boedapest (Hongarije)
Suus ging in april naar Boedapest, Hongarije, voor een debatwedstrijd. Naast de vele uurtjes die ze al debatterend doorbracht, heeft ze ook rondleidingen gekregen door de stad, een rondvaart gemaakt over Donau én lokaal eten geproefd. Als echte VIP mocht ze gratis met het openbaar vervoer door de stad reizen , waardoor ze alle uithoeken van de stad heeft kunnen aanschouwen. Hoe cool! Suus was zo enthousiast, dat we in 2020 misschien nog wel eens gaan!

De boottocht over de Donau

April: Berlijn, Duitsland
Toen Suus in Boedapest zat, bracht Loes een bezoek aan Berlijn. De stad maakte alle verwachtingen waar. In drie hele dagen heeft Loes een heel groot deel van de bezienswaardigheden kunnen zien. Berlijn is echter zo leuk, zo groot én zo (relatief) dichtbij, dat we vast nog een keertje gaan. Want eerlijk is eerlijk; de Dom, de Berlijnse Muur, de Brandenburger Tor en het Holocaustmonument zijn echt bezienswaardigheden die Suus ook eens moet zien!

Mei, juni: Hamburg (Duitsland), Zweden
In mei gingen we op weg naar Zweden, omdat we in juni een verjaardag van een daar wonend familielid zouden vieren. Onderweg sliepen we een nachtje in een heel schattig hotelletje nabij Hamburg, waar ook onze hond welkom was. Vervolgens reden we door Denemarken in een streep naar Zweden. Hier bleven we twee hele dagen, waarna weer snel terug moesten naar Nederland. Een intensief lang weekend dus, maar wel heel leuk; we hebben fijne boswandelingen gemaakt, lekker bijgekletst met de familie en we waren bij de geboorte van een veulentje aanwezig.

Juli, augustus: Transmongolië-Express (Rusland, Mongolië, China)
In de zomer van dit jaar kwam er werkelijk een droom uit; we zijn doormiddel van de Transmongolië-Express vanaf Moskou, door Rusland en Mongolië, naar China gereisd. We hebben dus in totaal 8000 kilometer met de trein afgelegd, wat resulteerde in het doorbrengen van een kleine week in de trein. Onderweg hebben we verschillende steden bezocht, en we hebben een mini-rondreis door Mongolië gemaakt. De hele reis was een enorm avontuur, waar we ontzettend van hebben genoten.

Augustus, september: Someren, Utrecht, Lelystad
Augustus en september stonden in het teken van het verder oppakken van studies, familiebezoekjes en korte uitstapjes in Nederland. Zo ging Loes in augustus een weekend naar Someren, namen we onze Zweedse familie mee naar Utrecht en gingen we shoppen in Bataviastad in Lelystad.

Rome!

Oktober: Rome, Italië
Italië… Oh, Italië…! Suus ging in oktober een weekje naar Rome! Het was de tweede keer dat ze deze stad bezocht, dus was er deze keer ook ruimte voor wat onontdekte plekjes in Rome. Italië is een van onze lievelingslanden, dus een straf was dat zeker niet. En zeg nou toch zelf; een reisje naar Rome kan haast niet tegenvallen. De stad is zo waanzinnig mooi, het weer is er in de meeste maanden goed, de bezienswaardigheden zijn mega interessant én je kan er uiteraard het lekkerste ijs ter wereld bestellen!

December: Israël en Jordanië
Terwijl ik dit typ moeten we nog een weekje wachten voor we weer op reis gaan. Deze kerst gaan we naar het Middenoosten. We bezoeken straks Israël (met een kort uitstapje naar Bethlehem, Palestina) en Jordanië. Daar hebben we enorm veel zin in! Niet alleen omdat de zon er -anders dan hier- nog een aantal uur per dag heerlijk schijnt (in het zuiden van Israël is het zelfs 25 graden!), maar ook omdat we heel benieuwd zijn naar deze landen. En hoe bijzonder is het dat we met kerst in Jeruzalem en Bethlehem zijn? En dat we 2019 afsluiten door een bezoek aan Petra te brengen? Mooier kan toch haast niet? We zullen jullie dus ook zeker op de hoogte houden van de tweeweekse reis.

Wat een jaar was 2019!

Een vooruitblik op 2020

We hebben een unicum dit jaar… Normaal kunnen we een jaar van te voren al wel meerdere reisjes aankondigen, maar voor 2020 staat alleen een grote reis in de zomer vast. In juli en augustus zullen we drie weken doorbrengen in Cuba! Hier gaan we de volgende route afleggen: Havana – Las Terrazas – Viñales – Cienfuegos – Trinidad – Playa Larga (Varkensbaai) – Varadero – Santa Clara – Havana. De rest van het jaar hebben we nog niet ingevuld, maar dat we regelmatig de hort op zullen gaan, dat staat vast. In januari zitten we nog een tijdje in Israël. Eind februari gaan we een stedentrip maken binnen Europa (/dichtbij Europa). Wellicht dat er tussen maart en juni nog enkele (binnenlandse) stedentripjes volgen, maar die kans is vrij klein in verband met drukte. Wel gaat Loes misschien nog naar Spanje om een daar wonende vriendin te bezoeken. In juni gaat Suus met vriendinnen op reis, waarschijnlijk naar het zuiden van Europa, bijvoorbeeld Griekenland. In juli en augustus volgt dan Cuba. Vervolgens hopen we in de herfst nog weer een kort reisje te maken, waarna we in de winter weer wat verder zullen reizen. Tot de mogelijkheden behoren Mexico, opnieuw Amerika of Thailand, een ander land in Zuidoost-Azië, Zuid Afrika of Costa Rica. Ideeën zijn altijd welkom! Wij zijn ontzettend benieuwd en hebben nu al weer zin in het nieuwe jaar.

Voor jullie alvast fijne feestdagen gewenst en een gelukkig 2020 vol avonturen, mooie reizen, liefde en gezelligheid. Wat is jullie hoogtepunt van 2019?

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Paula schreef:

  Leuk! Jullie hebben een heerlijk jaar achter de rug zo te lezen. 🙂 Geniet van alles wat komen gaat.

  Like

  1. loesensuusopreis schreef:

   Hoi Paula! Dankjewel voor je reactie! We hebben zeker een heerlijk jaar achter de rug. Jij nog reisjes voor de boeg samen met je man en Lotje?

   Like

   1. Paula schreef:

    Nog even niet, maar dat komt vast snel weer. 😉

    Like

   2. loesensuusopreis schreef:

    Dat geloof ik zeker!

    Like

 2. Reizenoverdewereld.nl schreef:

  Wat een mooie reizen hebben jullie gemaakt in 2019! Mijn persoonlijke hoogtepunt van 2019 van de beklimming van de Kilimanjaro. Veel reisplezier in 2020 🙂

  Like

  1. loesensuusopreis schreef:

   Ha Vincent! Dankjewel voor je reactie. Wat een mooi hoogtepunt heb je zeg, wauw de Kilimanjaro beklimmen lijkt me ontzettend vet (maar ook pittig!). Wat staat er voor 2020 op je programma?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s