Door deze 15 foto’s wil jij een reis maken naar Flores (Indonesië)

Flores is een prachtig, ongerept eiland. Tijdens je rondreis langs alle uithoeken van het eiland zie je actieve vulkanen, gigantische rijstvelden, gevaarlijke komodovaranen, wilde aapjes, authentieke dorpjes middenin de jungle en prachtige, helderblauwe stranden. Het eiland wordt niet veel door toeristen bezocht, en dat is niet zo gek als je bedenkt dat je uren in de auto zit om al slingerend door de bergen een nieuwe bestemming te bereiken. Echter is het wel onterecht dat Flores vaak wordt overgeslagen. Het eiland is zo mooi en de inwoners van Flores zijn bijzonder vriendelijk en openhartig. We hebben ons haast nog nooit ergens zo welkom gevoeld als op Flores. Ondanks dat je je met Engels niet veel zal redden, proberen de inwoners je toch veel te vertellen over de geschiedenis en cultuur van hun eiland. Het unieke Flores is niet in een paar foto’s te vangen, maar met deze kleine fotoserie doen we toch een poging. Wie weet wordt het eiland hierdoor wel jouw volgende bestemming!

Wij maakten een rondreis van anderhalve week door Flores. We hebben alles per auto gedaan, maar niet zelf gereden. De route die hebben afgelegd is: Labuan Bajo – Komodo – Labuan Bajo – Ruteng – Bajawa – Moni.

Komodo NP

Ruteng

Bajawa

Moni

Nieuwsgierig geworden naar het o-zo-waanzinnige Flores? Check dan onze eerdere artikelen over het eiland. Als je een vraag hebt over de reis die wij maakten, kun je ons altijd een berichtje sturen.

4 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s