Een weekendje Park Dunimar: Noordwijk, Katwijk en de Amsterdamse Waterleidingsduinen

Uitwaaien aan de Noordzee, wilde herten spotten en heerlijk eten aan de kust!

Een ruime week geleden waren wij een weekendje weg, omdat we de periode tussen de zomer- en kerstvakantie even wilden opbreken. De keuze viel op een vakantiepark in Noordwijkerhout: Park Dunimar, ook bekend onder de naam Duinresort Dunimar. Hoe het park ons beviel en wat we tijdens ons weekendje hebben gedaan, dat lees je hier!

Strand bij Katwijk

Park Dunimar

Park Dunimar is gelegen in Noordwijkerhout, een kleine plaats in Zuid-Holland. De huisjes zien er aan de buitenkant Mediterraans uit en dat zorgt gelijk voor een heerlijk vakantiegevoel. De huisjes zijn mooi en functioneel ingericht. Er is een keukentje aanwezig, een ruime badkamer, een kleine woonkamer, er zijn twee slaapkamers en alle huisjes hebben een terrasje. De WiFi is goed, al viel de verbinding heel af en toe weg. Op het park bevindt zich een speeltuin met trampolines en een ‘avonturenpad’, waarmee dit park ook erg leuk is voor kinderen. Auto’s kunnen helaas niet bij de huisjes geparkeerd worden; deze staan op een centrale parkeerplaats om de speeltuin heen. Gelukkig is de parkeerplaats niet ver en mag je je auto wel tijdelijk naast je huisje zetten bij het in- en uitpakken van je spullen. In sommige huisjes zijn dieren toegestaan, roken is niet toegestaan.

De omgeving van het park is mooi. Dunimar ligt middenin de bollenstreek en wij zagen (begin oktober) nog nét een paar bloemenvelden. We kunnen ons voorstellen dat het er in het voorjaar prachtig uit moet zien. Park Dunimar ligt daarnaast vlakbij zee en daarnaast ook naast een ingang van de Amsterdamse Waterleidingsduinen (De Zilk).

Park Dunimar

Je boekt een huisje voor dit park via deze website. Wij vonden ons huisje via de website Heerlijke Huisjes, dus kijk ook eventueel daar nog even rond. Drie nachten in een vierpersoons bungalow kost ongeveer 250 euro tot 290 euro.

Wat te doen in de omgeving van Park Dunimar?

Bezoek een ‘grote stad’ als Haarlem of Leiden

Park Dunimar ligt vlakbij verschillende mooie steden, zoals Haarlem of Leiden. Als je heel iets verder rijdt, kun je ook Den Haag of Amsterdam bezoeken tijdens je week(end)je weg. Winkelen, hapjes eten of gewoonweg een wandeling door een stadscentrum; je bent sowieso op het goede adres als je rond wil struinen door een leuke stad.

Ga naar het strand van Noordwijk, Katwijk of Bloemendaal

Zeg je Noordwijk, dan zeg je strand. En dus zochten wij ook de zee op tijdens ons weekendje bij Park Dunimar. De eerste dag gingen we naar Noordwijk en Katwijk, waar we wandelden langs de kust, maar ook door de duinen. Ook hebben we -terwijl we uitkeken op de zee – heerlijk geluncht bij Strandpaviljoen Paal 14 in Katwijk. Dat is dus zeker een aanrader! De tweede dag gingen we naar het strand van Bloemendaal. Na weer een fijne wandeling, gingen we opnieuw uit lunchen, dit keer bij Beachclub Bloomingdale. En hoewel het personeel daar erg vriendelijk was, vonden we het niet direct een aanrader; het was behoorlijk duur en de porties vrij klein.

Ga naar de Space Expo in Noordwijk

Of je voor een tof ruimtevaartmuseum naar Florida moet? Tuurlijk niet! Noordwijk heeft hét ruimtevaartmuseum van Nederland! Ik zeg dan wel museum, het is eigenlijk meer een permanente tentoonstelling die leuk is voor jong en oud. Space Expo omvat een speciale sectie over astronaut André Kuipers en het ISS-station, maar gaat ook in op de algemene ontwikkelingen in de ruimtevaart. In het weekend en in de vakanties kun je voor een meerprijs ook een rondleiding krijgen door enkele gebouwen van de ESA, dé ruimteorganisatie van Europa.

Spot herten en vossen in de Amsterdamse Waterleidingduinen

De Amsterdamse Waterleidingduinen waren voor ons dé favoriet van de vakantie. Dit duingebied ligt tussen Zandvoort en Noordwijk in en is werkelijk prachtig! Elke keer dat we er waren, wilden we er liever niet meer weg – zelfs als het hard regende. De Amsterdamse Waterleidingduinen zijn officieel ingericht om water te winnen voor de Gemeente Amsterdam. Maar dat was natuurlijk niet de reden dat wij er waren. In het gebied zitten namelijk vossen en mega veel damherten. Vossen hebben we helaas niet gezien, maar we zagen wel ruim vijftig damherten (verdeeld over twee dagen). Fantastisch toch!

Bezoek een museum, het theater, een autorace of de bollenvelden

Naast de Space Expo zijn er nog tal van andere musea te vinden in de omgeving van Noordwijkerhout. Denk bijvoorbeeld aan Naturalis, of Corpus! Of duik de geschiedenis in bij Museum Engelandvaarders. Voor iedereen is er wel een tof en interessant museum te vinden. Op voormalig militair vliegveld Valkenburg in Katwijk kun je daarnaast ook goed naar het theater. De musical Soldaat van Oranje wordt daar al elf jaar bijna elke avond gespeeld. Gegarandeerd een bijzondere avond uit! Wil je het helemaal spectaculair maken, ga dan een autorace in Zandvoort! Geen zin in strand, maar ook niet in een museum, het theater of een autorace? Bezoek dan de bollenvelden rondom Park Dunimar, of ga een dagje naar de Keukenhof in Lisse!

Dus: genoeg reden om een weekendje Park Dunimar te boeken! Wanneer ga jij?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s