Hoogtepunten Sicilië

In 2015 waren we voor een weekje op het prachtige eiland Sicilië. We hadden van te voren nooit kunnen dromen dat het eiland zoveel te bieden heeft.
Sicilië is een eiland vol hoogtepunten. Zowel voor de strand-, als de natuur-, als cultuurliefhebber is er genoeg te beleven!

Palermo
Palermo is de hoofdstad van Sicilië. In het centrum van de stad zijn prachtige kathedralen te vinden. Wij hadden het geluk dat er een traditionele, Siciliaanse bruiloft plaats vond, maar is er geen bruiloft, is het nog steeds een feestje om de kathedralen zowel van binnen als van buiten te bekijken.
Natuurlijk is het Quattro Canti di Città ook iets bijzonders om te zien. Quattro Canti betekent ‘vier hoeken’ in het Nederland. Een logische naam, want op het plein zie je in de vier hoeken identieke gebouwen staan.
In Palermo vindt je ook verschillende marktjes, die leuk zijn om te bezichtigen. Wij vonden het leuk om Italiaanse kruiden te kopen, zodat je deze kan gebruiken als je in Nederland Italiaans gaat koken. Daarnaast zijn er ook nog kleine winkeltjes, en gezellige restaurantjes.
Teatro Massimo is een bekend operagebouw. Het is de grootste opera in heel Italië, en op het operagebouw in Parijs na, zelfs de grootste van heel Europa!

Stranden

IMG_2739
Spaghetti en pasta in een klein winkeltje, Palermo

Sicilië heeft stranden die je doen denken dat je op de Caraïben bent. Op een uurtje van hotel ‘La Batia’ liggen de mooiste stranden van heel Sicilië.

Catacombe Dei Cappuccini Palermo
Dit hoogtepunt ligt ook in Palermo, maar is zo bijzonder en luguber tegelijk, dat het voor ons een apart hoogtepunt was. De Catacombe is een kapucijnenklooster waar 8000 overleden geestelijken, advocaten en rijke burgers zijn bijgezet.
Vanaf de 16e eeuw tot 1881 werden hier belangrijke personen gemummificeerd. De lichamen zijn aangekleed en bij sommige lichamen is er nog haar of tanden te zien. Er liggen ook overleden kinderen in het klooster; een meisje is zelfs nog helemaal intact.
De lichamen zijn te zien geweest in films, maar in het klooster is het verboden foto’s te maken en te filmen.
Voor gezinnen met kleine kinderen is het misschien net iets te spannend, maar als je dit uitstapje aandurft is het ook echt iets wat je bij blijft.
De toegang bedraagt €3,- per persoon, en het uitstapje is niet toeristisch.

IMG_2837
Palermo

Castellammare del Golfo
Castellammare del Golfo is een stadje in de provincie Trapani. De provincie Trapani biedt ook heel veel, maar het hoogtepunt in deze provincie is voor ons toch echt Castellammare del Golfo en Erice. Over Erice kan je zo nog meer lezen.
Castellammare del Golfo heeft een prachtig strand, met een rustige zee. Daarnaast is het centrum ook de moeite waard om te bezoeken. Er is een kasteel, een super fotogeniek en authentiek haventje, er zijn vele uitkijkpunten, én… in het centrum kan je heel veel ijsjes kopen 🙂
Ons hotel lag ook in Castellammare del Golfo. Het hotel was een oud klooster, genaamd ‘Grand Hotel la Batia’. Het interieur van het hotel is zowel authentiek als modern. Daarnaast biedt het hotel een heerlijk ontbijt aan, en ligt het naast een restaurant. In het hotel is ook een buitenzwembad.

Erice
Erice is een stadje vlakbij Castellammare del Golfo. Je kan hier met een kabelbaan omhoog om hierna het middeleeuwse stadje op 750 meter hoogte zelf te bekijken. In Erice lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. Smalle steegjes, knusse terrasjes, hoge balkonnetjes en kleine kerkjes zorgen ervoor dat dat je hier de hele middag kan rondlopen.

De Tempel van Segesta
De 3000 jaar oude Tempel van Segesta is prachtig om te zien. Allereerst heb je de tempel zelf, maar nadat je deze hebt bekeken, kan je 2 km omhoog met een bus (of te voet) naar een amfitheater. Hieromheen liggen ook nog andere oude, klassieke gebouwen. Vlakbij het amfitheater is ook een super mooi uitzicht!

Natuurlijk heeft Sicilië nog veel meer hoogtepunten, als bijvoorbeeld de Etna. Wij hadden hier geen tijd voor, dus daarom hoort het ook niet bij de hoogtepunten. Mocht je lang naar Sicilië gaan, zijn de Etna, maar ook andere dingen op Sicilië natuurlijk ook mooi om te bekijken.

Nog vragen? Stel ze gerust en laat een bericht achter!

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s