Oud en Nieuw in Thailand

Wij hebben twee keer Oud en Nieuw gevierd in Thailand. De eerste keer hebben we het gevierd in Khao Sam Roi Yot, een National Park aan de Thaise kust, waar amper toeristen komen. Het jaar daarop gingen we weer in december naar Thailand, en vierden we Oud en Nieuw in Bangkok.

Thailand is een land in zuidoost-Azië. De hoofdstad is Bangkok. Op zo’n vier uur rijden vanaf Bangkok, ligt Khao Sam Roi Yot.

Sam Roi Yot
Khao Sam Roi Yot, ook wel Sam Roi Yot, is een National Park in Thailand. We logeerden in een klein hotel, waar geen Oud en Nieuw werd gevierd. In het hotel om de hoek was dit echter wel het geval. Daarom gingen wij rond 23.00 uur naar dit hotel toe, om daar het nieuw jaar te verwelkomen.
Bij binnenkomst kreeg iedereen een glas champagne in de handen gedrukt, zelfs de kinderen in het hotel! Het personeel liep in feestelijke kleren, en alles leek helemaal goed te gaan.
Totdat we gingen aftellen. Het idee was heel leuk. Er was een beamer, en hierop werd een klok geprojecteerd. Alleen deed de klok het net iets te laat. Vijf minuten na 00.00 uur, gingen ook wij feestelijk het nieuwe jaar in…
Er werd hier en daar wat vuurwerk afgeschoten op het strand en terwijl we bananensmoothies dronken, konden we voor een paar minuten genieten van het prachtige kleurenspektakel in de lucht.
Oud en Nieuw in een voor toeristen redelijk onbekend gebied is bijzonder. Het is gezellig, en ondanks dat het niet zo goed georganiseerd was als in Nederland, is het echt iets gaafs om mee te maken!

De volgende ochtend kregen we van een Thaise vrouw een meloen met Happy New Year erin gesneden. Heel lief! Ze leerde ons gelijk hoe we van een appel bloemetjes en blaadjes konden maken… Veel moeilijker dan je denkt, maar uiteindelijk lukte het ons ook aardig!

happy new year

Bangkok
De nacht van 2015 op 2016 brachten we door in Bangkok. We hadden een ruime hotelkamer op de 23e verdieping, dus besloten we in onze hotelkamer te blijven. Er was een dure show in het hotel, met een buffet dat bestond uit vis, vis en nog eens vis. Wij zijn niet zulke visliefhebsters, en daarnaast hadden we niet veel zin om alleen maar op een stoeltje naar salsa-dansende mensen te kijken. We hadden een grote glazen wand in de kamer, en de show was zelfs vanuit onze kamer te zien.
Op grote gebouwen werden teksten geprojecteerd als: ‘The countdown’  en ‘Happy New Year’ In de laatste minuten werd er afgeteld. Dit was ook te zien op een groot gebouw in het centrum van Bangkok. We hadden ook nog even de room-service ingeschakeld en een drankje besteld. Heel enthousiast waren we, zoals gewoonlijk, toen het nieuwe jaar dan eindelijk van start ging. Een groot feestje voor onszelf, in onze kamer. Erg gezellig! En… met natuurlijk veel vuurwerk, want ja, je bent wel in Bangkok.

Waar te vieren? Wat is leuker?
Lastig, lastig… Het is maar net wat je zoekt. Wij zoeken voor oud en nieuw niet naar de grote feesten met veel mensen. Zoek je het wel? Dan is Bangkok natuurlijk het leukst! Sam Roi Yot (maar ook andere nationale parken) is een erg bijzondere plek om Oud en Nieuw te vieren. Je moet even zoeken naar een plek waar Oud en Nieuw gevierd wordt… Toch zijn beide plekken erg leuk. Dus kiezen? Wij komen er niet uit!

Heb jij wel eens oud en nieuw in het buitenland gevierd? Laat het weten! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s