Kolding en Odense; Sprookjesachtig Shopwalhalla

Kolding en Odense hebben veel te bieden. Vandaar dat deze steden elk jaar veel toeristen op bezoek krijgen. Toch klinken Kolding en Odense niet zo bekend als Kopenhagen, en dat terwijl het hele mooie steden zijn! Tijd om Kolding en Odense op de kaart te zetten. Wij laten je even zien wat Kolding en Odense te bieden hebben…

Kolding en Odense zijn steden in Denemarken. Ook als je op doorreis bent naar bijvoorbeeld Zweden, kan je deze steden onderweg goed bezoeken.

Hans Christian Andersen Museum, Odense
Iedereen is ermee opgegroeid: sprookjes van H.C. Andersen. In Odense bij Kolding is een museum van deze bijzondere man. Odense is de geboorteplaats van Andersen. Dit maakt het ook persoonlijk. Ja, het Hans Christian Andersen Museum is zeker de moeite waard!

Andersen Huis, Odense
Ook het huis zelf van Andersen is in Odense te zien. Het is een oud geel gebouw, niet bijzonder om te zien, maar wel leuk om te zeggen dat je het huis van Andersen hebt gezien, toch?!
In de muur bij het Andersen huis is een tegel gemetseld waarop staat dat dit huis het geboortehuis van Andersen is, je zal er dus niet snel voorbij lopen.

Dan hebben we natuurlijk nog het Koldinghus, Kolding
Het is een oud kasteel, aan het water gelegen. Super bijzonder en mooi om te zien!

kolding.jpg
Koldinghus

Shoppen, vooral Kolding
In Kolding kan je héél goed shoppen. Kleren vooral, het lijkt net of Kolding op Nederland voorloopt. Jassen, vesten en een heleboel schoenen. Ook horloges en sieraden zijn er veel in Kolding. Echt een shopwalhalla, zeker voor vrouwen!
Maar in Kolding kan je ook veel kerstspullen kopen, zelfs in de zomervakantie al! Of typische Deense spullen!

Overnachtingen
Kolding heeft niet veel campings. Maar de campings díe er zijn, zijn erg gezellig. Kleine huisjes zijn er veel, met terrasjes en barbecue-voorzieningen. Leuk om zelf te doen. In de buurt is een supermarkt (Lidl) aanwezig.
Daarnaast is het vaak zo dat je bij een overnachting korting voor iets anders krijgt. Wij kregen destijds bij een overnachting op de camping korting op een dagje naar een binnenzwembad. Lekkere combinatie met de cultuur, zeker als je met kinderen reist.

Sfeertje
Kolding en Odense omschrijven authentiek Denemarken. Bijzonder dus, en toch met genoeg voorzieningen. De mensen in Kolding en Odense zijn ongelofelijk aardig. Ze helpen je graag, en bieden veel aan.

Reis je met dieren?
Geen probleem! Wij namen destijds een hond mee, en hij mocht slapen in ons huisje. Daarnaast ging hij ook gewoon mee de stad in. Hij vond het allemaal wel best, en de mensen in Kolding? Die vonden hem heel grappig, met honderden hondenkoekjes en gratis botten als gevolg.

Reis je met kinderen?
Als je met kinderen reist is het misschien leuk om een keer te gaan bowlen, of om naar het zwembad te gaan. Dit kan zeker in de omgeving van Kolding en Odense. Daarnaast zijn er verschillende kindvriendelijke huisjes en campings.

Kortom: ben je nog niet in Kolding en Odense geweest? Het is echt de moeite waard. Het zijn zeer bijzondere authentieke Deense plaatsen, waar het lijkt alsof de tijd er heeft stil gestaan. Dat in combinatie met de gastvrijheid, leuke campings en gezellige andere activiteiten, maakt een bezoek aan Kolding/Odense een echte do.
Het enige nadeel aan Kolding is wel dat het niet altijd super lekker weer is. Wij waren er in augustus. We kwamen toen terug uit Zweden en bleven op de terugreis nog een paar dagen in Kolding en Odense. Helaas moesten we eerder terug naar Nederland, omdat het zo hard regende, dat we niets meer konden doen. Hierom is Kolding ook geen bestemming waar je weken kan blijven, tenzij je je weken op een camping vermaakt. Als je op doorreis bent naar bijvoorbeeld Zweden, of het noorden van Denemarken, is Kolding een mooie plek om een paar nachtjes te blijven.

Goede reis!

Ben jij al in Kolding geweest?  Of heb je vragen over Odense? Laat het weten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s